2008-06-18

Att övervaka övervakarna

Sådana här grupper som tillsätts för att kolla att till exempel FRA sköter sig...

Det brukar vara någon jurist som har gått den politiska vägen, en och annan riksdagsman och ett gäng byråkrater.

Är det verkligen någon som tror att de kan eller vill ha koll? Är det någon som ens tror att de vet vad de skall titta efter eller fråga efter?

Varför inte Oscar Swartz, Dennis Töllborg och lite andra tuffa vakthundar istället för politikens pudlar?

(Svar: För att det skulle bli obekvämt.)

21 kommentarer:

  1. ...för då skulle ju övervakningen av övervakarna kanske fungera!

    Fattaru väll!

    SvaraRadera
  2. Detta är så satans viktigt.. Om vi står inför fullbordat faktum får vi nu rikta in oss mot förlustminimering.

    Den parlametariska gruppen ska hårdbevakas genom medborgarjournalistiken.

    Och inför kontrollstation 2011 ska vi avkräva dem svar om de verkligen anser att FRA-lagen gör någon nytta.

    Annars ska den väck!

    SvaraRadera
  3. Jag tycker att detta FRA-motstånd är lite löjligt och känslostormen börjar kännas alltmer som en kollektiv förälskelse i "KAMPEN". Till och med Micke är med på tåget vilket borde stämma till eftertanke. Funderar inte HAX och andra på risken att agera nyttiga idioter för "frihetsälskande" vänsterpartister och miljötalibaner?

    SvaraRadera
  4. Aftonbladet illustrerar "massprotesten" utanför riksdagshuset med bild på en leende Lars Ohly. Svenska Dagbladet med bild på Leif Pagrotsky som gör segertecken...

    SvaraRadera
  5. hansa:

    Visst är det vidrigt när politiker solar sig i glansen för något som andra gör? Paggan är något av en expert på detta.

    Det ändrar dock inte det faktum att den här lagen hör hemma i totalitära stater och måste bort!

    /BobFlemming

    SvaraRadera
  6. Quis custodiet ipsos custodes?

    Nästa steg blir om en operatör driver det till europadomstolen.

    SvaraRadera
  7. Jag kommer skriva Karl Sigfrid på min röstsedel 2010 oavsett om han kandiderar eller ej.

    Just nu hoppas jag bara att vänster vinner 2010, inte för att det blir bättre, utan för att vi alla fall blir av med Raj-raj och hans populistpack då. Han har precis visat mig vilka totalitära, antiliberala och direkt människofientliga lagar som han är i stånd att genomföra.

    HAX, det är nu du skulle starta ett parti. Liberaldemokraterna! Ta med dig Oscar Swartz, Christer Sturmark, Christofer Fjellner, Karl Sigfrid och lite annat folk.

    SvaraRadera
  8. Federley har skrivit en ny post på sin blogg:

    http://federley.blogspot.com/

    Och han får kopiöst med stryk i kommentarerna.

    Ta chansen och uttryck dina åsikter om hans agerande du också.

    SvaraRadera
  9. Högerliberal: Du menar alltså på allvar att du så starkt vill att Reinfeldt och "hans pack" ska få en näsbränna att du hoppas att Mona Sahlin blir statsminister, Lars Ohly och Peter Eriksson blir statsråd (utrikesminister och miljöminister?). Säg hej då till skattesänkningarna som just nu genomförs, säg hej till strypsnaran om den svenska medelklassen!

    Det du skriver kan endast komma från en som bara lever i idéernas värld, inte den verkliga världen där skattesänkningar faktiskt spelar roll.

    SvaraRadera
  10. Jag byter väldigt gärna bort de skattesänkingar jag har fått under den här mandatperioden mot att en påle drivs genom hjärtat på det monster som heter massövervakning av svenska folket.

    Och jag har röstat på moderaterna 5 val 6, varit aktiv i moderata ungdomsförbundet när jag var tillräckligt liten för att fortfarande tro på partipolitik.

    Frihet och personlig integritet går nämligen inte att köpa för pengar.

    SvaraRadera
  11. Till och med Micke är med på tåget vilket borde stämma till eftertanke.

    Ja det stämmer till eftertanke eftersom det visar klart och tydligt att skiljelinjen inte går där vissa föreställer sig att den går.

    SvaraRadera
  12. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  13. Niklas: Det där låter väldigt fint. Jag föreslår dock att du studerar sambandet mellan ekonomisk frihet och politisk frihet. Politisk frihet är omöjlig utan den ekonomiska. Ju mer socialistiskt ett samhälle är i sin ekonomiska uppbyggnad desto mindre sannolikt är att de demokratiska institutioner som möjligen byggts upp kan bestå.

    SvaraRadera
  14. det vore ju på sin plats med namnen på de värsta mobbarna så kan man ju agera mot dem.

    Hansa ,
    Bara för att en regering kallar sig borgerlig och liberal så behöver den ju uppenbarligen inte agera så. Det är våran uppgift och skyldighet att kritisera en Reinfelt som genom för idiotiska lagförslag. Om lagförslaget är dåligt så är det faktiskt regeringens uppgift att skriva om det tills det faller de enskilda ledamöterna i samken.


    olof den andre

    SvaraRadera
  15. "Du menar alltså på allvar att du så starkt vill att Reinfeldt och "hans pack" ska få en näsbränna att du hoppas att Mona Sahlin blir statsminister, Lars Ohly och Peter Eriksson blir statsråd (utrikesminister och miljöminister?). Säg hej då till skattesänkningarna som just nu genomförs, säg hej till strypsnaran om den svenska medelklassen!"

    Senast för någon vecka sedan sa Lars Ohly att han kan tänka sig att behålla skattesänkningarna.

    Reinfeldt har allt sedan han tillträtt 2003 monterat ned alla moderaternas liberala åsikter en efter en... Platt skatt, avskaffa SB-monopolet o.s.v.

    Jag ser hellre att Mona Sahlin får förstöra lite i 4 år (och därför förstöra folkets förtroende för S så att S blir lika svaga här som i Danmark och Finland) och Moderaternas ledarskap kan bytas ut till ett liberalt igen, än att världens mest oberäkneliga regering sitter kvar.

    SvaraRadera
  16. Hansa,

    Är du verkligen imponerad av de åtgärder borgarna hittills har satt in? Ett taffligt genomfört omarbete av sjukförsäkringen och a-kassan, samt ett klåfingrigt petande med avdrag och avgifter istället för riktiga skattesänkningar, med undantag för förmögenhetsskatten?

    De borde inte försöka vara sossar light, för de gör det inte bra. I denna inkarnation är inte ens speciellt bra på att vara borgare! Näst politisk förändring är politisk förutsägbarhet ett alternativ. Sossarna vet man var man har, även om de är dåliga. Det nuvarande alternativet, tja det vete tusan vad de sysslar med.

    Om man måste acceptera idiotier som det här övervakningsvurmandet så kan det lika gärna vara med borgerligt maktinnehav. Jag lägger hellre min röst där jag kan stå för värderingarna och politiken.

    SvaraRadera
  17. Högerliberal: Var det inte viktigt att bryta SAPs makthegemoni? Gjorde inte Reinfeldt och co detta? Eller är det revolutionens idé som appellerar till dig?

    SvaraRadera
  18. Gustav: Jag håller inte med dig i din beskrivning av förändringarna som genomförts. Det rör sig om omfattande förändringar som genomförts trots ett kontinuerligt bombardemang från vänstermedia och SAP. Reinfeldt och Borg et al ska ha all heder för de förändringar i Poppers anda som de just nu genomför. FRA-lagen ser jag inte som ett hot mot det öppna samhället för övrigt.

    SvaraRadera
  19. Vi hade fått FRA-avlyssningen även med en sosseregering...

    SvaraRadera
  20. FRA-övervakningen är uppenbarligen inte oproblematisk, i och med att både inhemska och utländska experter sågar den lagstiftningen. Företag överväger att antingen strunta i att följa den eller flytta serververksamhet ur landet.

    Det kanske inte är ett omedelbart hot mot "det öppna samhället" vad den floskeln nu innebär, men det är långt ifrån något bra. Själva konceptet strider mot liberalt rättstänkande.

    Vilka fula fiskar skall man förresten fånga egentligen? Det här med säkerhet för man ju så ofta upp som argument för övervakningen. Varken främmande makt, terrorister eller andra är rimligen så urbota dumma att de mailar varandra okrypterat iallafall... kvar blir gemene man, som får sin verksamhet granskad om han eller hon för in en oaktsam liknelse eller sarksam i ett mail. Bra?

    SvaraRadera
  21. Kul att se rättshaverister som Richard Slätt skriva på FF blogg när Expo själva avlyssnat och åsiktsregistrerat folk inom Sd vilken jävla pajas!
    Roberth Ström

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.