2008-06-26

Nytt ord: Bloggdrev

Tokig månad. Först FRA-omröstningen, sedan EU och bloggarna. Jag har haft mer än 100.000 träffar på min blogg hitills denna månad. Jag har nästan 400 inlänkar. Telefonen går varm och jag är citerad lite överallt i riksmedia. Wow!

Om vi i bloggosfären skapade ett nytt uttryck – bloggbävning – i samband med FRA-omröstningen, så kan man kanske kalla det här med EU och bloggarna för ett bloggdrev.

Tack alla ni bloggare som har skrivit om det här! Tack alla som mailar sina EU-parlamentsledamöter! Tack alla läsare och alla som lämnar kommentarer! Och tack Erik, som satte mig på spåret.

Och – uppriktigt – tack gammelmedia för att ni sätter strålkastarljuset på hotet mot yttrandefriheten!

Nu kämpar vi vidare!

SvD:s ledarblogg skriver också, ser jag just...

7 kommentarer:

 1. Bra att pappersmedia äntligen vaknar. Det dröjde ju länge innan de upptäckte FRA. Kanske går det snabbare den här gången och vi äntligen hinner få ett vettigt svenskt ställningstagande. Allt annat än nej till det förslaget om bloggregistrering är oacceptabelt. Redan Mikkos sätt att uttrycka sig om bloggvärlden som en cyberrymdförorening vittnar om att det bygger på okunskap. EU-utskottets förslag är vansinnigt! Helt ovärdigt en demokrati som säger sig stå för yttrandefrihet!

  SvaraRadera
 2. Junilistan säger också nej till dumheterna... Fick just ett mail från dem.

  SvaraRadera
 3. Bloggdrev är väl ett känt begrepp redan? :)

  Och visst var det Blogge som myntade bloggbävning, och inte hela bloggosfären?

  SvaraRadera
 4. Det är inte så konstigt, att 'gammelmedia' börjar vakna. De är härnäst, med huvudet på huggkubben. För har det väl börjat, är det svårt att sluta. Att stifta den typen av lagar, när man ser att de faktiskt passerar och kan implementeras.

  SvaraRadera
 5. Media har väl äntligen förstått att bloggare inte enbart är tokrabiata rättshaverister

  SvaraRadera
 6. Jag har mailat vänsterpartiets ledamöter, de kommer att, naturligtvis, rösta mot förslaget. Jens Holm har skrivit om det på sin blogg, här.

  SvaraRadera
 7. Numera är det ju dom politiker som röstade för FRA-lagen och registrering av bloggare som kan stämplas som tokrabiata rättshaverister...

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.