2008-06-21

Tät stämning...

Efter några par paket cigg, hinkvis med kaffe och efter att ha läst hundratals och åter hundratals mail i ämnet var det i vart fall en riksdagsledamot som klappade samman under FRA-voteringen – Lisbeth Grönfeldt Bergman (m).

Hon svimmade innan hon han trycka på voteringsknappen och fick föras iväg i ambulans.

Jag tvivlar inte på att hon skulle ha röstat fel, det vill säga ja. Men man får i vart fall medge att hon verkar ha upplevt stundens allvar.

Uppdatering: Hon svimmade tydligen i god tid innan knapptryckandet och blev ersatt av en annan, tidigare utkvittad, ledamot. Så det kan inte vara hennes röst som är den som fattas för att få voteringssiffrorna att gå ihop.

14 kommentarer:

 1. Tackar för den informationen.
  Jag har undrat vem som var den 67:e ledamoten och då fick jag svar på det.
  Kanske inte riktigt det svar jag i första hand önskade, men min nyfikenhet är åtminstone stillad.

  SvaraRadera
 2. "Den 67:e ledamoten"! Jag tror vi har en ny Mankell-bok på gång...

  SvaraRadera
 3. Jag är besviken att det inte var Federley som använde den där bakdörren, det hade ju varit bättre än att rösta ja i alla fall. Klart finurligare än teatern som utspelade sig.

  SvaraRadera
 4. Hon svimma kanske inför anspänningen att hon tänkte rösta NEJ!
  Kolla hennes motioner:
  Motion 2007/08:N388 Fildelning (tillsammans med Karl Sigfrid):
  ‘…så att kopiering av immateriella verk för icke-kommersiellt bruk blir tillåtet’

  Motion 2007/08:Sk324 Avskaffande av personnumren:
  ‘Jag anser att det svenska personnummersystemet måste ses över grundligt med inriktningen att det på sikt avskaffas och ersätts med ett mindre integritetskränkande system …’

  SvaraRadera
 5. En stackars 60-årig tant, utan yrke utsatt på riksdagens hemsida, som inte pallade trycket.

  Jag noterar för övrigt att hon bor bara några kilometer härifrån (norra Hisingen). Kanske skulle knalla över och överlämna mina kondoleanser...

  SvaraRadera
 6. Strax före kl 17 lyftes hon in i ambulansen, och ung. en halvtimma innan dess blev vi ombedda att flytta på oss från dörrarna för att en ledamot blivit sjuk. Så i direkt anslutning till voteringen vet jag inte om det var, men väl möjligen under andra förhandlingar.

  Kanske blev såren av partipiskan infekterade? ;)

  SvaraRadera
 7. Men vänta lite nu. Det var 67 som var frånvarande. 34 från oppositionen (nej-röster?) och 33 från alliansen. Om nu Lisbeth var en av de 33, så var det inte hon som var den "överblivna" frånvaranderösten.

  Mysteriet kvarstår. Är det månne Birgitta som lyckats kvitta ut sig mot att hon lovat att avstå för att på så sätt vinna pluspoäng?

  Forska på, Henrik och övriga, trägna oppinionsbildare i bloggosfären. Gammelmedia ägnar uppenbarligen inte denna detalj någon uppmärksamhet alls, nu när tydligen några bollsparkande gossar åsamkat oss den landssorg, som FRA-beslutet istället borde ha gjort.

  För övrigt anser jag att alla vi som heter Björn har drabbats dubbelt. Hur skall vi någonsin, med minsta glädje, kunna fira namnsdag i framtiden? :)

  SvaraRadera
 8. Jag svimmar snart bara av att sitta hemma och läsa om eländet. Iofs har jag hjärnskakning och är allmänt snurrig, men det verkar värre ställt med de som rattar landet. Känns lite desperat faktiskt. Är vänstern det enda liberala alternativet nu och i så fall, ska jag rösta in fler vänsterpartister som får rejäla övervakningsverktyg i händerna av mina gamla vänner. Dessutom samtidigt som SD slår över 4 % i opinionen. Kan nån säga att det bara är min hjärnskakning som spökar? Please...

  SvaraRadera
 9. Vilka plantor vi har i Riksdagen...

  Hmm, kanske man skulle kräva av ledamöterna att de haft minst en hjärnskakning....det borde ju innebära att de åtminstone har en hjärna....eller är det att hoppas på för mycket.

  Ledsen att jag är cynisk och arg, men dels detta o sen EM :-(

  SvaraRadera
 10. Exakt. Rösta inte borgerligt och du får vänstern och Sverigedemokraterna på köpet. Trevligt, trivsamt och ingen övervakning då nej.

  SvaraRadera
 11. Det blir piratpartiet man får rösta på, oavsett vad man tycker om fildelning. Dom har ju integritet som profilfråga.

  SvaraRadera
 12. Jag kolla just och det stämmer att oppositionen hade 34 frånvarande och alliansen 33. Det betyder att:
  Om det var Lisbeth som inte blev utkvittad (hon kan väl inte kvittat ut sig från sjukhuset?) verkar det som två i oppositionen kvittat ut varandra….
  Det skulle betyda att det finns en JA-sägare i oppositionen …

  SvaraRadera
 13. HAX, de 33 frånvarande ja-sägarna skall naturligtvis inte få komma undan.

  I listan på folkförrädare måste de ingå - där finns bl a en del folk som kommit in i riksdagen med hjälp av sina ungdomsförbund som ju har positionerat sig tydligt i denna fråga.
  Vi måste göra klar för dessa ungdmsförbund att även dessa "frånvarande hjältar" skall få silkessnöret vid nästa listplacering......right

  SvaraRadera
 14. Jag var inne på riksdagen.se och letade efter hur de enskilda ledamöterna röstade, och det var inte det lättaste att hitta.

  Det är ganska uppenbart att detta krånglats till enbart för att de förbannade parasiterna inte skall behöva stå till svars för sina handlingar.

  Hade de verkligen försökt nå ut med denna info hade det varit länkat direkt från förstasidan.

  Politiker är avskum.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.