2008-06-14

Uppläxning

I SvD tar Thomas Gür de unga borgerliga riksdagsledamöter som inte står upp för sina principer i örat.

Läsvärt. Speciellt för vissa.

Länk»

6 kommentarer:

  1. Thomas har helt rätt i sin analys. Han har också helt rätt när han hyllar Margit Gennser – i vissa kretsar känd som moderaternas Lilla My i andra som Mamma Mu.

    Tråkigt bara att Thomas i folkomröstningen om EMU arbetade för ja-sidan när han tidigare profilerat sig som en frihetlig kritiker av valutasamarbetet. Möjligheten finns givetvis att han ändrade åsikt. Men eftersom han inte öppet uttala sitt stöd för euron förrän näringslivets stora plånbok togs fram är det mest sannolika att det var karriären som fick honom att ställa sig i ledet. Quod erat demonstrandum!

    /JK

    SvaraRadera
  2. Tjena Henrik. Du verkar ha en väldigt meningsfull blogg och utföra väldigt meningsfullt arbete.

    Har du något tips till de som vill försöka påverka samhället? Jag är lite ny till din blogg och bloggande överhuvudtaget nämligen.
    Försöker göra min beskärda del (genom http://www.bravepeople.se) för att få sverige att dels ifrågasätta och dels brinna för något.

    Tack för en bra blogg!
    MVH David

    SvaraRadera
  3. jk - lite väl surt va'?

    SvaraRadera
  4. Jag gillar opinionsbildaren Tomas Gur. Nu släpper han också lite fakta om riksdagslöner: över 630 000 kr per år plus förmåner. Jag tror högst en procent av Sveriges löntagare kommer upp i den lönen. Snacka klyftor!

    SvaraRadera
  5. Principer väger lätt mot partipiskor.

    Politiken skapas i mitten och då återstår inga andra alternativ än partipiskor och fårhagar och opportunism...och sist men inte minst det kollektiva suggestiva tänkandet att göra alla så här så gör jag det oxå.

    Politiker är inga hedersmän, de är oppotunister. Ju förr vi medborgare lär oss det, desto bättre för alla.


    /LD

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.