2008-06-14

FRA och bloggosfären

Lite tidigare i dag talade jag med en DN-journalist som tänker skriva om FRA-omröstningen och bloggarna. En av frågorna jag fick var hur länge jag har skrivit om frågan.

För att vältra mig i lite självgodhet, så tror jag faktiskt att jag fick äran att avfyra startskottet för vårens debatt den 10 januari med denna bloggpost. Sedan lite tjat i nya bloggposter och allt började ta skruv.

Naturligtvis hade debatten kommit igång ändå. Och naturligtvis har det hela tiden funnits kämpar som Oscar Swartz, som bekämpat Bodströmstaten år ut och år in. Men om jag väckte någon som slumrade, så känns det rätt bra. ;-)

Jag fick också frågan om hur jag tror att FRA påverkat oss bloggare. Mitt svar är att det som sker just nu har stärkt vår självbild. Om vi ser oss själva som en faktor att räkna med – då blir vi det, till exempel i nästa riksdagsval.

Är det inte fantastiskt? För bara ett tiotal år sedan var man tvungen att vara partiledare, generaldirektör eller kändis för att få sina åsikter publicerade. Allt skulle genom medias redaktionella nålsöga. I dag kan alla engagerade medborgare göra sin röst hörd. Och vi gör det med besked!

Uppdatering: Artikeln ligger redan uppe på DN.se.

3 kommentarer:

  1. Bra jobbat! Du var absolut den som triggade mig att dra igång kampanjandet (känns som en evighet sedan nu), så tycker absolut inte att du ska genera dig över att ta cred för det.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.