2008-07-11

EU och bloggarna: Det här börjar bli löjligt...

Slutbetänkandet från Europaparlamentets kulturutskott om rapporten som bland annat berör reglering av bloggarna har ännu inte dykt upp.

Det börjar nu bli pinsamt att tjata på den stackars informationsavdelningen som bara kan hänvisa till att betänkandet är på "översättning", men borde komma vilket ögonblick som helst. Så har det varit i över en månad nu...

De kanske hoppas att slutbetänkandet kommer att glömmas bort om de presenterar det under semestern (som börjar om en vecka i Europaparlamentet). Men i så fall bet de sig i tummen.

1 kommentar:

  1. Idén om att EU skulle auktorisera bloggar och kvalitetsmärka innehållet påminner starkt om Nils Bejerots idéer kring hur de farliga och moralnedbrytande serietidningarna och albumen skulle kunna kontrolleras av det etablerade samhället.

    Citat från Wikipedia: "Det ideala scenariot han [Nils Bejerot] såg
    framför sig var istället ett statlig eller inofficiellt granskningsråd med representanter från folkrörelser och fackförbund där de förläggare som så önskade kunde få sina produkter granskade. Godkända produkter skulle sedan få tryckas med rådets garantimärke på omslaget."

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Nils_Bejerot#Serier

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.