2008-07-10

FRA: Fredag – sanningens minut för Reinfeldt

Fredagens anförande av statsminister Fredrik Reinfeldt i Almedalen vore ett ovanligt väl valt tillfälle för honom att släppa bunkermentaliteten i FRA-frågan.

"Jag går sida vid sida med folket, vars förtroende jag bär" som Reinfeldt sa i sin julaftonsintervju i Svenska Dagbladet.

Det återstår att se.

4 kommentarer:

  1. På SVT i morse körde han det vanliga tugget, men med något nedtonad arrogans. Kan ingen förklara för karlen att det tekniskt sett ÄR en massavlyssning av hela svenska folket?

    Det är beklämmande att ett av de främsta argumenten statsministern för fram är att FRA-lagen är bra för att den lagreglerar ett område som tidigare inte varit reglerat. För det första är det inte normalt att i efterhand legitimera decennier av brottslig verksamhet. För det andra hade de mycket väl kunnat lagreglera FRA:s nuvarande verksamhet UTAN att utvidga den till att gälla kabel.

    SvaraRadera
  2. Jag passar på att utnyttja denna tråd till att påvisa ett behov av politiska alternativ då vi inte kan lita på att frihetliga frågor försvaras av vare sig höger- eller vänsterpolitiker. Kan de som stått upp mot FRA-propositionen samverka politiskt i en "Frihets-lista" vid nästa val? Vilka fler?

    Frågan ställer jag i dagens bloggpostning på "Skrivarens blogg": http://peterharold.wordpress.com/2008/07/11/frihets-listan/

    SvaraRadera
  3. Det kommer han nog inte.

    Reinfeldt tror fortfarande inte att jag som civilingenjör förstår tekniken bakom lagen. Det är ett hån (Expressen idag):

    "Har svenska folket inte kunnat ta till sig och förstå vad vi menar, då måste vi göra det bättre, säger han."

    Jodå. Jag har förstått. Jag har läst lagförslaget på 170 sidor.

    Jag undrar om Reinfeldt har förstått att lagförslaget avskaffar vår demokrati och bryter mot svensk grundlag?

    SvaraRadera
  4. Se TV4:s Kalla Fakta om FRA från 17 november 2003 (!)

    http://periodista.se/Sigint.html


    Deras brott mot mänskliga rättigheter och _olagliga_ avlyssning av inhemsk svensk trafik i tråd avslöjas!

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.