2008-07-23

FRA: Öka! Mer!

Ännu en dag. Ännu en fint från FRA. Ännu en gång har Ingvar Åkessons argument hackats i småbitar.

Det är naturligtvis bra. Alla som är intresserade av FRA-frågan får nya argument i detta gigantiska grupparbete. Den som vill veta mer har fått hinkvis med ny information att plocka ur.

Men – så funkar det inte för miljoner andra människor i vårt land!

Just nu sitter massor av folk hemma vid kvällsfikat och säger att "Där ser man. FRA räddade liv. Så duktigt. Det blir nog bra med det där."

De har inte en aning om den högst relevanta kritik som har levererats i bloggosfären i dag.

Kritiken mot FRA måste ut i media på allvar igen. Skriv debattartiklar, insändare och kulturartiklar. Var tydlig och pedagogisk. Var ihärdig. Annars kommer massor av människor att ha glömt varför det här var viktigt, när sommaren är över.

8 kommentarer:

 1. HAX!

  All respekt. Du och några få andra leder den här debatten. Själv förstår jag knappt hur ni orkar men jag inser att det är viktigt, riktigt viktigt, viktigare än någonsin.

  Stå på er och, ja, jag försöker så gott jag kan i min lilla skala.

  SvaraRadera
 2. Som här, t ex?

  http://blogg.aftonbladet.se/961/perma/893835

  SvaraRadera
 3. Som sagt: Bästa HAX. Ta det lugnt. Vi har förstått och håller med. Likväl är det inte en tafatt terroristbekämpning utövad under demokratisk insyn som bekymrar mig mest (ty den dag vi hamnar i en diktatur gäller inga riksdagsbeslut över huvud taget).
  Däremot kommer klimathotet med vidhängande hysteri tillsammans med en helt okritisk inställning i media OCH bland ’frihetliga’ bloggar att leda oss rakt in i den totalitära staten med massövervakning som följd.
  Framstående EU-politiker kräver nu personliga utsläppsrätter. Överviktiga framställs i media som ett hot mot klimatet. Det moraliseras över människors sätt att leva som aldrig förr och de krav som ställs på oss kommer att bli alltmer absurda. Vilket slags övervakning kräver inte detta? Och vi kommer alla att ge upp den lilla frihet vi har, allt med hänsyn till klimatet. "Och det är bråttom", som man brukar säga. Bråttom med denna totalkoll. Bråttom med övervakning för miljöns skull. Bråttom in i Gulag.

  SvaraRadera
 4. Om 10 år är klimathysterin bortglömd.

  Jag menar, hur många pratar idag om befolkningsexplosionen på 60-talet, oljekrisen på 70-talet, skogsdöden på 80-talet eller milleniumbuggen på 90-talet. Feminismen var i ropet för 2-3 år sedan. Nu är den som bortblåst.

  Hysterier kommer och går. Däremot kommer infrastrukturen för avlyssna hela Sveriges befolkning stanna och man kommer hitta på nya sätt att utnyttja tekniken, speciellt när man inte lyckas hitta några terrorister med den. Att lägga ner FRA finns inte på kartan och myndighetens chef kommer ständigt argumentera för ökade resurser/ingrepp. Det är ju för f*n hans jobb.

  SvaraRadera
 5. Borgeligheten är bakåtsträvande så vad väntar ni er?Det är nåt unket över det borgeliga sammhälle som håller på att ta över!...mer vill komma var så säkra och då kan det vara försent!

  SvaraRadera
 6. Däremot kommer infrastrukturen för avlyssna hela Sveriges befolkning stanna och man kommer hitta på nya sätt att utnyttja tekniken, speciellt när man inte lyckas hitta några terrorister med den.

  Ja den heliga marknaden kommer att göra "frivilliga överenskommelser" som leder till att övervakningstekniken kommer att finnas i varje hörn av våra hem och somliga kommer då att hävda att den gör det därför att det råder frihet.

  SvaraRadera
 7. Håller med om att debatten måste tas även i gammelmedia. Det finns många som skriver otroligt bra på sin blogg. De skulle pröva att skicka in en text till sin lokala tidning.

  SvaraRadera
 8. Har suttit och läst och kan bara instämma. Du, Emma, Oscar och många andra gör super bra jobb. Ni lyckas få upp orken och skriva lite, länka runt till era sidor då ni har kombinerat orden till bra artiklar. När man känner att det vore nog bäst att lägga sig i källaren och aldrig mer gå upp.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.