2008-07-24

FRA:s andra anläggning?


Bloggen Felten Fabulerar tror sig ha hittat en andra, hemlig, FRA-anläggning på västkusten.

Läs och bedöm själv.

(Tipstack: Simon)

12 kommentarer:

 1. Västkustanläggningen i Onsala? Den dokumenteras rätt utförligt i det här dokumentet. Om du inte läst det, så är det rena guldet.

  De har dessutom minst en anläggning på Gotland.

  SvaraRadera
 2. Rick hann före med länken.

  Martin Jönsson har beskrivit stationen väl i sin rapport. Kalla Fakta-inslaget som ackompanjerar rapporten kan ses här

  SvaraRadera
 3. Jag kommer inte åt Feltens blogg just nu. Är det någon som har stängt ner den eftersom den är ett "hot mot rikets säkerhet"?

  Man vet aldrig...

  SvaraRadera
 4. Att vi överhuvudtaget börjar tänka sådana tankar är obehagligt, elelr hur. Att man kan få sin blogg eller sitt internetkonto nedtaget eller avstängt.

  SvaraRadera
 5. SÄPO kanske ringt och upplyst hans ISP om hotbilden.

  SvaraRadera
 6. Nädå, SÄPO behöver inte anstränga sig. Telia klarar så bra av att censurera min blogg utan påtryckningar. Sisådär 10-20 gånger per dygn får jag mer eller mindre kortvariga (1-5 minuter) avbrott på linan (ADSL).

  SvaraRadera
 7. Jag är ledsen att göra er besvikna men det är Universitetets rymdobservatorium som ligger där. Har själv varit där. Området är avspärrat så att obehöriga inte kan komma in. Även TV-bevakning osv. Men där har inget med FRA att göra.

  http://www.oso.chalmers.se/oso/popular/index.html
  http://www.chalmers.se/rss/SV/forskning/onsala
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Onsala_rymdobservatorium

  SvaraRadera
 8. precis som anonym sa, det äar en rymdombservationsanläggning som används bl.a. för VLBI-mätningar (dvs att bestämma avsstånd till mycket avlägsna interstellära objekt). Har själv också varit dit en gång. Tack vara denna station går det att använda GPS i Sverige.

  SvaraRadera
 9. Den där bilden ser ut som Tanum Teleport från ovan.

  Jag har varit där på studiebesök under min studietid, där finns väldigt mycket teknikporr men nog inget som har med FRA att göra.

  SvaraRadera
 10. Nej, det är precis som två tidigare kommentarer konstaterat Chalmers Rymdobservatorium. För att röja eventuella tvivel så kan ni ju alltid gå in på eniro.se och söka på "Rörviksvägen, ONSALA" vilket är observatoriets officiella adress och titta på samma flygbild. FRAs anläggningar ser i regel ut som terräng på eniros flygfoton.

  SvaraRadera
 11. Ska vi nu reda ut detta, för FRA så bekvämt förvirrande faktum, att Chalmers anläggning ligger ett stenkast från deras. Därför uppstår förvirrade diskussioner som den här hela tiden. Detaljer kring anläggningen finns som sagt i min rapport från 2005: http://periodista.se/FRA03_04.pdf

  mvh Martin Jönsson

  SvaraRadera
 12. Bilden är Göteborg radios (SAG´s) gamla
  mottagningsstation. Dagens verksamhet okänd.
  Länge satt Televerkets skyltar kvar vid
  infarten, nu lär dom vara borta.//

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.