2008-07-31

Öl!

Nu är det helt enkelt för varmt för att bråka. Åter online i kväll...

Enorma mängder inkommande mail har helt kloggat igen min webmail. Igen. Det kommer att ta några dagar att städa upp. Om det är något som brådskar, ring eller SMS:a.

19 kommentarer:

  1. Henrik!

    Prova Punk IPA från Brew Dog.
    Mycket trevlig i sommar värmen;)
    Min nya favorit!

    Trevlig vila!


    //Fredrik

    SvaraRadera
  2. Henrik!

    Prova Punk IPA från Brew Dog.
    Mycket trevlig i sommar värmen;)
    Min nya favorit!

    Trevlig vila!


    //Fredrik

    SvaraRadera
  3. Nils Oskar är bra.

    SvaraRadera
  4. mmm...deras india ale!
    mumma=)

    SvaraRadera
  5. Ja, när det är riktigt varmt :) som nu.

    SvaraRadera
  6. :( Tänker på stackars HAX, när han ska sitte i sin fängelsehåla och det kommer små finniga ynglingar från FRA och retar honom med att dricka öl utanför gallret :(

    SvaraRadera
  7. Äh, de dricker ändå bara pripps...

    SvaraRadera
  8. Lols, din blogg hamnar i favs

    SvaraRadera
  9. Appropos din mailbox, HAX

    Man kanske skulle mynta ordstävet:

    'Blog till you clogg'

    efter din insats i FRA-debaklet!

    :-)

    SvaraRadera
  10. HAX förtjänar en kall geuze. Eller till och med en faro. Sitter bra i sommarvärmen. Fast skulle nog orsaka en del huvudbry på FRA:s krypteringsavdelning.

    SvaraRadera
  11. När du ölat färdigt får du gärna kolla in mitt blogginlägg om kritiken mot hur FRA hanterar sekretessreglerna.
    http://klotband.wordpress.com/2008/07/31/fra-och-dess-hemliga-stamplar/

    SvaraRadera
  12. “När allting är över, när allting är förbi” är en strof ur en tysk schlager från slutet av 1944 som är viktig att hålla i minnet. Därför att efter det att FRA-lagen faller så måste vi liberala bestämt särskilja oss från vänsterns FRA-lagkritiker såsom Hampus och Jinge. Dessa två och ders kumpaner är fortfarande diktatorälskare och judehatare.

    SvaraRadera
  13. Ta en varm Ovomaltine istallet, det varmer sa gott i en kylig sjal/Nero

    SvaraRadera
  14. Hasch

    Hasch (braja, brass, röka, kitt, dole. Marijuana: gräs, pot) är den vanligaste narkotikan bland svenska ungdomar. Det utvinns ur kådan från hampväxten Cannabis sativa som växer vilt i nästan hela världen. Största odlingar för den illegala europeiska marknaden finns idag i marockanska Rifbergen, men även i bland annat Afghanistan, Pakistan, Libanon, Turkiet och Albanien. Det finns även inomhusodlingar i Holland där man genom korsodling fått fram sorter med höga THC-halter (delta-9-tetrahydrocannabinol), det mest rusaktiva ämnet av ett 80-tal s.k. cannabinoider i växten.

    Cannabis, som är samlingsnamnet, innefattar förutom hasch även marijuana och hascholja, är sinnesförvrängande och kan ge känslor av lugn, upprymdhet och djup samvaro med omgivningen. Tankarna kan flyta osammanhängande, för att ge känsla av rikt idéflöde. Men planer uppgjorda i haschrusets fantasivärld realiseras sällan.

    Hasch ser ut som små korkbitar i varierande färger ljusbrun-gul till svart och kan rökas i pipor eller som handrullade cigaretter, varvid en sötaktig doft framträder. Det rusaktiva ämnet THC är fettlösligt och blir kvar i fettcellerna mycket länge – flera veckor ibland. Själva ruset går över på några timmar. Den långa påverkan av centrala nervsystemet kan leda till oväntade s k återtrippar – rusupplevelser mycket lång tid efter själva drogintaget.

    Cannabisrökning har effekter på den psykiska mognaden. Störningar i känslolivet är allvarliga och skadar särskilt ungas utveckling. Tröghet och förändrad personlighet kan uppstå vid cannabismissbruk. En glad och öppen människa van vid utmaningar kan bli folkskygg, passiv och likgiltig. Denna utveckling kallas amotivationssyndromet. Motivation, planerings- och tankeförmåga återvänder vanligtvis om missbruket upphör.
    Cannabismissbruk leder ofta till beroende och blir det centrala i tankar, känslor och aktiviteter. Försök att sluta med drogen kan följas av tomhet, depression och nedstämdhet.

    Cannabis är ofta inkörsport till annat narkotikamissbruk och förekommer ofta vid blandmissbruk. Men det finns också ett utbrett dolt missbruk av drogen bland äldre personer med familj och jobb. Det försämrar immunförsvaret, påverkar hormonbalansen (menstruationen rubbas, spermierna blir färre) och hjärnan negativt. Cannabis innehåller mer tjära än tobak och rökningen ökar risken för lungcancer, bronkit och andra lungsjukdomar.

    Förutom medicinska och sociala skador framkallar hasch psykiska skador. Psykoser förekommer och cannabismissbruk kan utlösa schizofreni. Vid flera våldsamma olyckor, misshandelsfall, mord och självmord har inblandade varit cannabispåverkade.

    Trots dessa uppenbara medicinska och sociala avigsidor av cannabisanvändande finns organiserade legaliseringsrörelser i bland annat EU och Nordamerika för drogen. Man framhåller den som "lätt drog" som bör få hanteras lagligt för att inte användarna ska komma i kontakt med försäljare av "tunga droger" som heroin, kokain etc.

    Lobbyisterna för drogen hänvisar ofta till kontroversiell forskning och försök med cannabis som medicin (exempelvis vid inflammatorisk värk, ledinflammation, nervsmärta och som smärtstillande för cancerpatienter, THC-lösning i ögon mot starr). Skeptiska läkare menar dock att det finns andra bättre och mindre skadliga mediciner.

    Kännetecken: rödögdhet, flammig ansiktshy, hög puls, torr mun och ett sug efter godsaker. Vanligt är slöhet, likgiltighet, försämrat närminne och fnittrighet.

    SvaraRadera
  15. Anonym 00:44

    Kan du förklara vad din kommentar om hasch har att göra med HAX postning om sitt ölsug att göra?

    Jag misstänker att du försöker smutskasta HAX, men det ända du lyckas med är att kasta skit på dig själv, hoppas du gillar stanken.

    SvaraRadera
  16. Haschinlägget var det dummaste hittills i anonymsvängen...

    Hoppas du hade det trvelig och pustade ut lite i går HAX. Det har onekligne varit cirkus på olika sätt på senare tid.

    SvaraRadera
  17. Ein eiskaltes weissbier, bitte!


    /The westcoast is the best coast and life is a beach

    SvaraRadera
  18. Henrik Alexandersson tycks ha varit framme http://aftonbladet.se/nyheter/article3012287.ab

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.