2008-08-20

Ett par integritetslänkar

Det blir lite märkligt när EU – som lägger mycket tid och kraft på att reglera internet för användarna – går i taket när annonsföretag försöker få pejl på folks surfande. Jag kan i och för sig hålla med om att det är lite Storebror när företag kollar hur jag surfar för att kunna visa "relevanta" annonser för mig. Men om EU är måna om användarnas integritet och nätets frihet, då borde de börja med att tagga ner själva. Först. Länk»

Och i England bygger man nu en superdatabas över all elektronisk kommunikation, för att snabbt kunna komma åt den information som teledatalagringen genererat. Länk»

1 kommentar:

  1. Företag som spårar användare på nätet är inget större problem. Man kan tex. använda firefox-tillägget noscript och blockera alla script som inte är från sidan man besöker. Då blockerar man alla script som körs via reklamleverantörerna som försöker spåra ens surfning.

    En annan metod är att använda adblock+ och prenumerera på någon lista över reklamleverantörernas servrar, som då blockeras.

    En kombination av dessa kan vara en bra idé om man värnar om sin integritet.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.