2008-08-13

Euro Millions!



(Tipstack: Erik)

6 kommentarer:

  1. Ha ha ha det är roligt när Liberalen säger att det kan leda till att MEPs åtalas och fängslas. Tjena hopp att den politiska eliten i Bryssel som lever loppan för våra pengar kommer tillåta det.

    Dags att börja om från scratch utan en överstatligt makt kanske.

    Hej Fra!

    SvaraRadera
  2. Få partier har drabbats av så många skandaler som UK Independence Party. EU-motståndarna är alltsom oftast allra bäst på att hitta på sätt att ta ut så mycket pengar som möjligt från EU och skattebetalarna. Möjligen kan det bero på att ledamöter från protestpartier vanligen inte har mer än en mandatperiod att se fram emot och försöker sko sig så gott det går, så länge det går. Ungefär som Ny Demokrati en gång i tiden.

    SvaraRadera
  3. Jag har en fråga, varför är de (i allmänhet, undantaget bekräftar regelen) som jobbar hårt och är framgångsrika verksamma inom den privata sektorn.
    Detta medan fånen som inte behöver ta ansvar för sina handlingar är statligt anställda???

    Har jag helt fel eller finns det en uns av sanning i det här?

    SvaraRadera
  4. Det finns många hårt arbetande och framgångsrika även inom den offentliga sektorn. Det finns dessutom väldigt många 'fifflare' och inkompetenta inom den privata sektorn. Den viktiga skillnaden är att folk i den offentliga sektorn granskas på ett helt annat sätt - det är skattepengarnas användning man är intresserad av. Vad företagens ägare gör med sina är inte lika intressant och inte heller lika enkelt att granska.

    SvaraRadera
  5. Saknar datum och upphovsman för reportaget. Ordentlig redovisning av källor saknas i det också.

    I reportaget säger en intervjuad att inslaget han besvarar, baseras på en rapport som gäller 2004-2006. Men det verkar finnas en del andra faktakällor också, fast de redovisas så dåligt att min inre varningslampa lyser rött. (Och jag som brukar tycka svensk media är dåliga i det avseendet.)

    Rörigt reportage för alla utom, möjligen, de som redan är väldigt insatta.

    En stor anledning till att det gick dåligt för ja-sidan i euro-omröstning var att de mist sin trovärdighet genom propagandan vid medlemskaps-omröstningen. Finns ingen anledning för oss EU-skeptiska att göra samma misstag.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.