2008-08-13

Moderaterna hälsade på hos FRA

35 moderata riksdagsledamöter och ett tiotal av riksdagsgruppens tjänstemän har i dag varit på studiebesök hos FRA. Detta rapprterar Politikerbloggen nu på eftermiddagen.

"Jag känner mig lugnare" säger ledamoten Ulrika Karlsson.

Tja. Ett studiebesök kan säkert inte skada. Däremot får man hoppas att moderaterna hade sina kritiska glasögon på sig. En underrättelseorganisation som i stort sett fått skriva sin egen lagstiftning, som duperat tre försvarsministrar i rad och som fått självaste statsministern att offra bilden av sin regeringsduglighet – den är lurig som attan.

Det vore intressant att få veta hur FRA menar att kopiering av all elektronisk trafik som passerar landets gränser – för analys på jakt efter något intressant – inte skulle vara automatiserad massavlyssning. Någon av de moderater som drack kaffe och åt mazariner med FRA i dag kanske vill dela med sig av de intryck de fått. Kommentarsfältet är öppet...

(För övrigt skall moderaterna tydligen ha något slags ordförandekonferens i Uppsala i slutet av veckan. Uppsträckning i FRA-frågan kan förväntas stå på programmet.)

7 kommentarer:

  1. Påminner om när man som lågstadieelev fick göra studiebesök hos tandläkaren. "Nej, han är inte farlig. Det gör inte ont. Du behöver inte vara rädd"

    Jag förutsätter att riksdagsmännen parkerade rätt utanför FRA, annars kanske de råkar ut för bajsmannens hämnd:

    http://www.expressen.se/nyheter/1.1263314/jag-forfoljdes-av-fra-mannen

    SvaraRadera
  2. Vi får hoppas att ordförandekonf. du skriver om handlar om att byta partiordförande. Moderaterna behöver en kvinna i ledningen efter allt Bildtande och Reinfeldtande. Enögda moderatmän kanske inte är det bästa för Sverige.

    SvaraRadera
  3. En sak jag har funderat på. Om det nu, som Tolgfors hävdar, INTE är massavlyssning, INGEN svensk kommer att avlyssnas, utan BARA mejl och telefonsamtal med utländska sökord, och alla meddelanden som visar sig ha sållats ut felaktigt omedelbart kommer att tas bort - varför avlyssnar man då bara trafiken som passerar gränsen?

    Om det inte är en integritetskränkning, varför undanta inrikestrafiken? Vi vet ju att det finns flera personer med kopplingar till terrornätverk i Sverige, varför ska de få konversera ostört, så länge ingen åker utomlands?

    Är inte det här ett erkännande av att det faktiskt ÄR en integritetskränkning?

    SvaraRadera
  4. "En underrättelseorganisation som i stort sett fått skriva sin egen lagstiftning"

    Här slår du huvudet på spiken, eftersom både Ingvar Åkesson (GD på FRA nu) och Michaela Dráb var med och skrev FRA-lagen. Men det var kanske det du menade? ;)

    SvaraRadera
  5. Undrar vad man skulle hamn om man verkligen analyserade faran med en dåligt skött stat.

    Var sitter den verkliga faran om inte i ledningen?

    SvaraRadera
  6. Jag är lite nyfiken på vad de inbjudnas åsikt till FRA-lagen var innan de åkte dit? Var de starkt kritiska och sedan ändrade sig? Eller var det bara en hop ja-sägare som leddes runt som de får de är?

    SvaraRadera
  7. Det är alltid gratis parkering överallt, åtminstone för den stackars unga kvinnan Elisabeth Andersson som 2010-11-04 hade en skuld till det allmänna på 573.086 kr uppdelat på 342 poster. Däri ingår också en hel del trängselavgifter eftersom hon dagligen passerar tullarna utan att betala. M a o en perfekt piratpartist, totalt inställd på att snylta och ta för sig utan att någonsin betala någonting och aldrig heller behöva göra det.

    Är OLA idiot eller spelar han bara så bra ?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.