2008-08-04

FRA: Var är Reinfeldt?

Här är en länk till en blogg som jag nog inte har länkat till tidigare. Men det är en läsvärd post.

2 kommentarer:

 1. Fursten är alltid ofelbar. Allt är de dåliga rådgivarnas fel.

  Det är nog smart av Reinfeldt att låta Tolgfors, Åkesson och andra ta smällarna.

  Om han tvingas backa kan han låta Tolgfors gå och därmed undvika en del av all badwill som skapats av denna cirkus.

  /Gyllensköld


  Ps. Det här med dåliga rådgivare kan möjligen vara bokstavligt sant. Schenström tryckte på Reinfeldt för att visa en hård linje om vikten av att visa sammanhållning och "regeringsduglighet" när det blåste kring FRA-lagen förra året. Nu är det en annan person som sitter i Rosenbad och viskar i Reinfeldts öra: major H.G. Wessberg som var närmaste man under Odenberg (med en bakgrund på Försvarsstaben, Industriförbundet (och troligen även Näringslivets Säkerhetsdelegation). Min gissning är att Wessberg har ett osunt inflytande på Reinfeldt i denna fråga - och att Reinfeldt är en svag person som på något plan är beroende av att luta sig mot rådgivare med auktoritära personlighetsdrag (notera att Schönström kallades för "Reinfeldts morsa").

  SvaraRadera
 2. Vill man göra något konkret och är i stockholmsregionen kan man ta sig till Vaxholm på lördag klockan 13 och lyssna på Reinfeldts sommartal. Med en väl vald T-shirt kanske?

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.