2008-08-13

Inte så högt i tak

I Strasbourg har taket i plenisalen på Europaparlamentets skrytbygge rasat in. Länk»

Tur att det var sommarlov, så att parlamentets ledamöter inte blev störda när de ägnar sig åt sina viktiga uppgifter...(Filmen via Ingerö)

14 kommentarer:

 1. fyfan for politiker dom borde sparras in!

  SvaraRadera
 2. Ja, fyfan för politiker. Hycklare!

  SvaraRadera
 3. Hycklare är ett oerhört snällt omdöme.

  Rövarpack skulle jag säga.

  Men så går det när folk tror att de kan rösta fram experter för att styra deras liv istället för att göra det själv.

  Jag gissar på att 95% av de som kommer låta upprörda i kommentarerna till denna tråd ändå kommer fortsätta att tillsätta politruker till höger och vänster.

  Avskaffa EU.

  Kul för övrigt att public service SVT gör någon nytta ibland.

  Eller nej, vänta. Det var visst en tysk, kommersiell kanal som gjorde reportaget...

  SvaraRadera
 4. Passa på att riv resten skiten nu när det ändå börjat. Flyttcirkusen måste ju få ett slut någon gång.

  SvaraRadera
 5. Ja alla politiker borde sättas i fängelse av folkdomstolen så att folkdomstolen sedan i lugn och ro kan ägna sig åt att utropa friheten medan den omärkligt och smidigt tar över politikernas "ansvar" för...folkets "frihet".

  Blir säkert skitbra det där.

  SvaraRadera
 6. a.smith:

  Jag röstade nej till EU och jag ångrar det verkligen inte. Jag hade en tes om hur det skulle kunna bli. Ett neo-Sovjet med hårt decentraliserad makt. Summa summarum verkar det ha blivit ännu sämre.

  Det finns inget demokratiskt alternativ för att avsätta denna korrupta politik. Politruckerna tillsätter sej själva. Gnäll inte på vanligt hederligt folk som går och röstar med ett minimum av information. Kom med konkreta förslag på förändring istället.

  SvaraRadera
 7. Det finns dock bättre till skäl att lämna EU än att Europaparlamentarikerna är korrupta fuskare (även om deras fusk är något i hästväg - bara fusket med assistentersättningar uppgår ju enligt deras egen rapport till över 1,2 miljoner per ledamot och år).
  All skit som EU bestämmer till exempel.

  SvaraRadera
 8. Det är ju inte klokt! Nu behövs det minsann att någon säger ifrån! Kan inte Fjollner göra en av sina handlingskraftiga fotoutställningar? Då skulle dessa uslingar minsann darra och veta hut!!!

  SvaraRadera
 9. Lars:

  Fjollner kanske hör till dem som hade väskan parkerad i korridoren men han gömma sig när RTL kom förbi?

  SvaraRadera
 10. Det finns inget demokratiskt alternativ för att avsätta denna korrupta politik. Politruckerna tillsätter sej själva. Gnäll inte på vanligt hederligt folk som går och röstar med ett minimum av information. Kom med konkreta förslag på förändring istället.

  Naturligtvis finns det inget demokratiskt alternativ. Det är demokratin som skapar problemet.

  Nej, politikerna tillsätts och får mandat av alla som röstar. De som vinner får dessutom lika mycket legitimitet av de som röstade på någon annan. Deltar man i röstningen har man godkänt systemet. Oavsett vem man röstar på.

  Jo, jag tänker gnälla på alla som röstar, för det är ni som är roten till det onda. Om ingen röstade fick politikerna ingen makt.

  Dessutom om folk har "ett minimum av information" (och vet om det) tycker man de borde avstå att rösta självmant. Jag menar, vad tror de att de kan åstadkomma genom att rösta på måfå?

  Konkret förslag: Ge fan i att rösta. Någonsin. Någonstans.

  SvaraRadera
 11. Tycker det verkar som om killen som snackar mitt i videon är MEPen Hans-Peter Martin, ökänd bland kollegor för att ha filmat dem i olika situationer både i Bryssel och Strasbourg.

  Han kör ett eget race i samma anda som Buitenen (eurostatkillen) och kampanjar friskt för att bli återvald om jag fattar saken rätt.

  Det saknas namnskyltar på flera av personera i videon, men jag är rätt säker på att repliken "none of your business" kommer från Zwiefka ett av Polens mest kända TV-ankare (numera MEP).

  SvaraRadera
 12. Lars:

  Varför skall ni alltid hacka på dem som försöker få ordning på vansinnet, röstar lite mindre illa än alla andra och som faktiskt driver frihetliga profilfrågor. (Till exempel anti-RehnforsII, anti-ACTA, anti-blogg-reglering..)

  Varför inte slita till exempel Inger Segelström (s) i bitar istället? Där har ni en människa som lever ett gouche-caviar-liv på skattebetalarnas bekostnad. Och som till exempel röstade för teledatalagringen i EP.

  SvaraRadera
 13. anonym:

  "Fjollner kanske hör till dem som hade väskan parkerad i korridoren men han gömma sig när RTL kom förbi?"

  Christofer Fjellner är inte i Strasbourg fredag morgon. Han åker hem till Sverige direkt efter voteringarna på torsdag eftermiddag. Som alla ledamöter borde göra.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.