2008-08-01

Kommer strax

Sista dagen på det här Stockholms-besöket och jag måste försöka sy ihop allt som borde ha hunnits med...

Åter online i eftermiddag – och från i morgon från Bryssel igen, med mindre ryckighet än under denna tokiga vecka.

Nu måste vi dessutom börja titta framåt. FRA-frågan måste hållas kokande. Samtidigt börjar det bli dags att lägga upp motståndet mot "Rehnfors 2" (avstängning av fildelare från internet) i EU. Sedan har vi frågan om EU:s reglering av bloggarna. Och så det här med ACTA.

Säga vad man vill, men jag har sällan långtråkigt...

4 kommentarer:

  1. Hej Trevlig resa till bryssel.

    Inom militär signalspaning så har man INTE övergått till fiber.

    Man kan inte använda fiber för att avslöja rörliga mål utan till det används alltså radar och dess radar signatur. Blir så trött på alla felaktigehetr som Pro FRA lagen vräker ur sig och ingen serös kritiker ifrågasätter underrättelsetjänstens vara. Det är tveksamheterna och det omöjliga i att utkräva accountability av myndigheten som är kärnfrågn för många.

    Det som blir av underrättelsevärde från främmande makt är således är när dessa kommunicerar med ex någon av sina ambassader.

    Värt att hålla i minnet är också att enligt den europeiska definitionen så är det inte alltid så att den organiserade brottsligheten hotar de demokratiska fundamenten i stabila demokratier.

    Det är mer klädsamt om våra politiker pro FRAlagen istället talade om de länder som befinner sig i en övergång från andra statsskick till demokratier och inte drar in Sverige i det där lallandet.

    Vi ska heller inte allt för tidigt binda samman terrorism och den organiserade brottsligheten, det är också grov förenkling. Men det är något som görs. Och allt för ofta i försvarstalen för FRA lagen.

    Det blir även konstigt när vi har en försvarsminister som inte vet vad en kan förklara skillnaden mellan teknisk variabel och sökbegrepp. Då en variabel kan bestå av ord siffror eller tecken och styr då urvalet.

    Fortsatt lycka till i din kamp och må gott. Gott att se att det finns människor som besitter civilkurage i denna fråga. Tack.

    De vänligaste hälsningar
    Tindra-Annette broström
    www.tindra66.wordpress.com
    www.tindra66.sprayblog.com

    SvaraRadera
  2. Du verkar leva ett hektiskt liv. Vad försörjer du dig på egentligen?
    Kalle

    SvaraRadera
  3. HAX sitter då inte i riksdagen o latar sig och får multum av våra skattepengar iaf...

    En del nytillkommna verkar dock tro att du säljer hasch?! :)

    SvaraRadera
  4. Jag är verksam inom reklam och PR. Mest på den grafiska sidan, men även med annat konsultande. Hyr mig gärna. :-)

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.