2008-09-04

Bard hjälper (fp) finna nya vägar

"Men internetrevolutionen har också lett till att helt nya politiska kulturer skapats. Den goda sidan av en av mänsklighetens största tekniska revolutioner är att politiken förs ut ur de slutna rummen. Olika former av nätverk växer upp kring de politiska partierna. Det är inte partipolitikens död vi ser. Det nya är att vägen inte behöver gå via åratals engagemang i ungdomsförbund och tröstlöst slavande i den anonyma apparaten.

Debatten kring FRA-lagen tjänar som en tydlig illustration till detta. Det är framför allt via forum på nätet som protesterna har spridits - men det är partierna som sitter på makten. För att ha tyngden att kunna påverka de viktiga besluten krävs också en väg in i de politiska maktstrukturerna. De som har kraften att vara självständiga och rösta efter övertygelse är de som har en egen plattform, oberoende av partistrukturen.

Deras röst i samhällsdebatten är förankrad i mer än det mandat en partiledning har tilldelat dem."

Alexander Bard i Expressen, om varför han blir folkpartist och hjälper till att bygga upp partiets nya, virtuella nätverk Liberati.

Länk»

4 kommentarer:

 1. Kul att se att han gör något konstruktivt.

  SvaraRadera
 2. Jag tror att Blogge har rätt här:

  "Kanske han [Bard] tror sig kunna förändra folkpartiet inifrån, men då underskattar han grovt den bas folkpartiet har i lärarkollegiet och frikyrkliga krafter – det är en naiv tanke. Folkpartiet är och förblir en populistisk rörelse fast rotad i traditioner och utan sinne för individualism, modernitet och principer."

  SvaraRadera
 3. Om jag skulle satsa på politiken inom något av de etablerade partierna så skulle jag skaffa mig ett mandat långt utanför partiet och köra mitt eget race, oberoende var partiledningen tycker.

  Partier bör mer vara paraply organisationer som ger vist stöd åt kandidater som kandiderar under deras flagg.

  SvaraRadera
 4. Tragiskt. Jag har alltid sett Bard som en tämligen frisk fläkt åt det frihetliga/anarkistiska hållet till.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.