2008-09-30

EU: Stödpengar till italienska fotbollslandslaget

Den italienska provinsen Kalabrien får regionalstöd av EU. Skälet är att Kalabrien betraktas som fattigt och att det är synd om kala... eh... dem som bor där.

Nu vill Kalabrien använda en del av stödpengarna – 17 miljoner kronor – för att sponsra det italienska landslaget i fotboll. Är det så fiffigt?

Staten tvingar oss att betala skatt. Den som vägrar kan få sin lön och egendom beslagtagen och kan rent av bli kastad i fängelse. Skattepengar bör därför användas med försiktighet och förnuft.

Att tvinga Europas skattebetalare att sponsra en medlemsstats fotbollslandslag är inte acceptabelt.

Istället bör de 17 miljonerna dras in, eftersom Kalabrien uppenbarligen inte har något viktigt att spendera pengarna på.

Länk»

4 kommentarer:

  1. Samma som i övriga bidragsvärlden. Ett gäng bidragsentreprenörer satsar på att fylla i knepiga ansökningar, bedriva lobbying och dra in pengar till de egna intressena. Först när pengarna väl har ramlat in börjar man kolla upp vad man egentligen vill använda dem till.

    SvaraRadera
  2. Pengarna gör mindre skada om de spenderas på fotboll än om de används för det egentliga syftet.

    SvaraRadera
  3. Det är väl inte första gången fotbollen får pengar de inte tjänat själva?

    SvaraRadera
  4. Riktigt bra inlägg. Irriterar mig så vanskligt att det ser ut så här. Har inget emot fotboll egentligen men låt de som gillar fotboll donera till sporten, "jag" kan ju själv inte välja i detta fall (och andra). Tyvärr så tror jag att de har många fattiga där, men de som bestämmer bryr sig nog inte om dem. Äsch, lägg ned bistånd eller låt det vara valfri skatt...

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.