2008-09-30

Sahlin rensar - Ulvskog till Bryssel

Pär Nuder, Britt Bohlin... och nu får socialdemokraternas partisekreterare Marita Ulvskog sparken snett ut åt kanten, till Europaparlamentet.

Mona Sahlin fortsätter alltså att rensa i partiets toppskikt.

Samtidigt lär det bli allt mer nervöst bland de socialdemokrater som i dag sitter i Europaparlamentet. Med namn som Ulvskog, Nuder, Eliasson och kanske Pagrotsky på vårens valsedel lär fler av de nuvarande europaparlamentarikerna få gå, än som tänkt sig att göra det frivilligt.

Speciellt kämpigt kommer det att bli för Anna Heed, som ju personkryssades in för att hon är EU-skeptiker. Den rollen kommer nu istället att spelas av Ulvskog.

SvD | DN | Politikerbloggen

11 kommentarer:

  1. Vad tycker partimedlemmarna? ursäkta att en dummerjöns som jag ställer frågan, men är det inte partimedlemamrna som utser sina kandidater, eller är det partistyrelsen som gör det? Om det är det sistnämnda som gäller undrar jag varför (s) kallar sig för socialDEMOKRATER?

    Undertecknat av signaturen "Tacksam för svar", aka Peter Harold

    SvaraRadera
  2. Om det är det sistnämnda som gäller undrar jag varför (s) kallar sig för socialDEMOKRATER?


    Nej anledningen till att dom kallar sig socialDEMOKRATER finns att hämta i nödvändigheten att distansera sig till dom kommunister som på den tid det begav sig inte hade samma definition på begreppet demokrati som det övriga fältet (dom senare villeju liksom vissa liberaler skapa en helt ny stat byggd på en helt ny definition av frihet och demokrati)

    Internt så skiljer sig socialdemokraterna inte från moderaterna demokratimässigt.
    Herdarna leder fåren.

    SvaraRadera
  3. Ulvskog är ordförande för den valberedning som skall fastställa EU-valsedeln...

    SvaraRadera
  4. Ulvskog är nog lite trött på att ta skit för alla dumheter hon kläcker ur sig och längtar efter ett glassigare och bättre betalt jobb med mindre exponering ..

    Sahlin är nog trött på Ulvskogs alla dumheter hon kläcker ur sig, och ser nog fram emot att bli av med ytterligare ett röstsänke ...

    SvaraRadera
  5. ….kommunister som på den tid det begav sig inte hade samma definition på begreppet demokrati som det övriga fältet (dom senare villeju liksom vissa liberaler skapa en helt ny stat byggd på en helt ny definition av frihet och demokrati)

    För några dagar sedan påstod sig. ”micke” att han hade läst minst 3 sidor historia och hade över 30 i IQ. Nu undrar jag om det är verkligen sant.

    SvaraRadera
  6. Ulvskog tillhör ju vänsterfalangen inom socialdemokraterna, så hon är väl ett hinder för Sahlins högerflirtar (fastighetsskatten, jobbavdragen, tidigare betyg).

    SvaraRadera
  7. För några dagar sedan påstod sig. ”micke” att han hade läst minst 3 sidor historia och hade över 30 i IQ. Nu undrar jag om det är verkligen sant.

    Ja och den här gången blir jag tvungen att hänföra även dig till dem samling som har ett iq som är lägre än 30.

    SvaraRadera
  8. micke är en snarstucken liten rackare som inte själv tål att behandlas som han behandlar andra.
    nn

    SvaraRadera
  9. Åh fan nu är både Humle och Dumle här.

    SvaraRadera
  10. För trångt i Kapten Gudmundsons skafferi?

    SvaraRadera
  11. "Speciellt kämpigt kommer det att bli för Anna Heed, som ju personkryssades in för att hon är EU-skeptiker."

    Och kanske än mer kämpigt att det är någonstans runt trehundra personer i landet som ens kommer ihåg att hon blev inkryssad, och än färre kan säga ungefär vad hon gjort där.

    Sällan har uttrycket "mycket snack lite..." fått ett så tydligt ansikte.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.