2008-09-11

FRA: Justitieministern föredrar att hålla tyst

Fackförbundet ST har intervjuat justitieminister Beatrice Ask (m) i sin tidning.

Ask vill inte tala om FRA. Istället nöjer hon sig med att säga att det är viktigt att vara lojal mot regeringen.

På politikerspråk är detta en tydlig markering. Ask gillar inte FRA-avlyssningen. Landets justitieminister är oenig med statsministern vad gäller den största integritetsfrågan i modern svensk politisk historia.

I artikeln kan man notera att Ask inte heller verkar speciellt entusiastisk över den lag om teledatalagring, som hon kommer att tvingas lägga fram i höst.

Länk»

17 kommentarer:

  1. En notis i samma tidning berättar att man kämpar en förtvivlad kamp även i vårt södra grannland...

    http://www.stpress.se/zino.aspx?articleID=14135

    SvaraRadera
  2. Talarlistan den 16 september är uppdaterad.

    Som det så ofta blir när det närmar sig något riktigt stort, har vi blivit tvungna att göra små ändringar i tidsschemat för talarna under Hoppets Demonstration i Stockholm.

    För mer info, gå till:
    http://brihed.blogspot.com/
    http://www.hoppetsdemonstration.se/
    http://www.svartmandag.se/

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  4. Det är inte ofta man har anledning att citera Thomas Bodström, men i FRA-frågan tycks han ha agerat konsekvent. Så här sa han i riksdagen den 13 juni 2007 (apropå Beatrice Ask):

    Strax före jul [2006] kom Justitiedepartementets promemoria, alltså under den nuvarande borgerliga regeringens tid. Man kom fram till slutsatsen att detta förslag kraftigt stred mot mänskliga rättigheter, Europakonventionen och så vidare. Detta framfördes också av min efterträdare, Beatrice Ask, som snabbt blev nedtystad och inte längre har någon åsikt i denna fråga, och inte så mycket i andra frågor heller för den delen. Men det var ett faktum.

    /Fredde

    SvaraRadera
  5. Reinfelt framstår allt mer som en diktator.

    Det blir ju så med bara lojala ja-sägere runt omkring sig. De enda frågor där dessa smilfinkar kan ha en åsikt, är de frågor som Reinfelt inte har någon åsikt om.

    SvaraRadera
  6. Någon som läst Scaber Nestors inlägg på Aftonbladet Forum om att FRA ändrat Header till "Sveriges Signalspaningsorganisation" när man söker på Google? Och att någon från Statens Räddningsverk ändrat i Wiki's definition av Signalspaning att passa FRA-förespråkarna?
    En tillfällighet?

    http://forum.aftonbladet.se/thread.jspa?messageID=1001903&tstart=0#1001903

    SvaraRadera
  7. A Poem

    Epitath of the dark ones ....

    Those who enslaved you for uncountable years
    And gave you all your ills and fears
    They made you into mice from men
    And fixed it so you could not win

    Their scenarios and plans have all come asunder
    And to us it has come as no great wonder
    For they dared to touch a man of life
    And not him only but his son and wife.

    The evil the wove wears no more
    It's a shoddy coat of blood and gore.

    The game is over, you black souls and implanters
    Ye mystics and monitors and mind bending enchanters

    You vanish with your master in a blaze of light
    Xenu is exiled and out of the fight
    Never again shall black magic hold sway
    The spirits of truth have won the day

    So tell your sons that they are free
    And the game is fun as it used to be
    A new Civilization is now on the way
    Thanks to the inexorable spirit of Elron Elray.

    Astar Paramejgian

    SvaraRadera
  8. Får mig att fundera på vad en politiker egentligen borde vara lojal mot: sin partiledare eller folket?

    Om det nu är så att Beatrice Ask inte gillar FRA-lagen så tycker jag att hon borde säga det högt. Om det medför att hom måste lämna regeringen så kommer hon att få massor med beröm och respekt från folket. Men, det medför också att hon förlorar sin makt. Om hon tycker att valet är svårt som bör man undra vilken politiker hon egentligen är.

    Eftersom det är uppenbart att hon inte gillar FRA-lagen och flera media har rapporterar om att Reinfeldt har sagt åt henne att hålla käft, så har jag ingen som helst respekt för henne. Ingenting hon säger kommer jag att tro på. Allting som hon gör kommer jag att tro att det finns en baktanke (hon följer ju bara order).

    Det enda sättet som hon kan få tillbaka respekten är att agera efter sin övertygelse och därmed mot FRA-lagen.

    SvaraRadera
  9. Duon Borg/Reinfeldt börjar allt mer likna Göran Persson. Svaga fackministrar utan något eget mandat överhuvudtaget. När det var akut pengakris i åklagarväsendet i våras var Asks enda kommentar att "vi för göra en överyn av detta i budgetprocessen i höst". Så talar en kuvad person.

    Det är inte bara så att Regeringskansliet visar en total tondövhet för allt som inte initierats internt inom Regeringskansliet. Även fackministrarna verka tillhöra utanförgänget i förhållande till det inre kabinettet.

    Och där omger sig Reinfeldt med dåliga rådgivare (Schenström, Wessberg) med auktoritära personlighetsdrag som viskar i statsministerns öra.

    SvaraRadera
  10. @ putte

    som skrev: "Och där omger sig Reinfeldt med dåliga rådgivare (Schenström, Wessberg) med auktoritära personlighetsdrag som viskar i statsministerns öra."

    Glöm inte okunniga, mycket okunniga.

    Under EMU-kampanjen hade Wessberg en debatt med Margit Gennser (fd moderat riksdagsledamot, ordförande i Medborgare mot EMU).

    Wessberg framhöll med stor emfas att euron skulle skydda mot inflationen. Och vi visste alla hur farlig inflation kunde vara. Hitler kom ju till makten på grund av super-inflationen i Tyskland, hävdade han.

    Margit Gennser rättade Wessmans historieskrivning och påpekade att Hitler och nazistpartiet fick sina valframgångar i samband med depressionen och den stora arbetslösheten under tidigt 30-tal. Faktum var ju att Hitler inte hade mycket att säga till om under tiden för hyperinflationen (1924) eftersom han satt i fängelse då.

    Wessman for upp och skrattade; "Fru Gennser påstår att Hitler satt i fängelse? Har ni hört på maken? Så okunnig är hon!"

    TABLÅ!

    SvaraRadera
  11. Det är Lûzgannons beständiga policy att till 100% instämma med Fri Hetspropaganda i fråga om 77 gånger samt förkunna att Var Fru är den kaoska kykans Hönshjärna nr intill evig tid eller så länge tngetbodet håller med uttrycklig fullmakt sinead Hin Hålige Anden Quack Quack Quack Quack.

    SvaraRadera
  12. arkivkopia sparad mwahahaha

    =:oD

    *busig anarkist*

    SvaraRadera
  13. Det intryck man får av reservmajor HG Wessberg är en person med en
    auktoritär lite skrämmande pondus av 1800-talsmodell. Han påminner på det sättet om den självuppblåste pompöse reservmajoren Odenberg och den f.d. partisekreteraren Johnny Magnusson.

    SvaraRadera
  14. Gtönköping här med, Putte?

    Jesus dog inte en naturlig död. Han mördades av de religiösa. Man ska leva som man lär. Sexskandaler. HIV-smitta. Med vilken trovärdighet hävdas då härifrån abortförbud.

    Allas ovillkorliga rätt till psykiatrisk vård av icke-religiösa läkare. Uppdrag Granskning. Specialistkompetens. Stockholmsområdet. En ortsbild allt skarpare. Hädelsefobi. Obsessivt Syndrom. Antikompulsiv besatthet. Demoni. BMg. Bra Mycket grÖvre med kollektivistisik politisk dimension. Terrorism. AQ. Sårbarhet Självförsvar. Civilförsvar. Civilkurage. FRA. Hotmail stympad. Loklisera observatörerna. Signalspaning. Där är vi redan sedan länge. FRA. Fria Radikaler, pytt. XXX-liberalier. Bortskämda oduglingar. Puckon. Bp.

    Jävla nötter! Vad tänker ni med? Bir det Cykelpedal i morgon bitti kanske? Hälsa Martin Ljung in Hell. Jaja, försök inte. Jag har två ockulta medarbetare.

    Nu får det räcka för i natt.

    *skakar bedrövad på huvudet*

    SvaraRadera
  15. Lider Kraxpelax av en Schizofren psykos?

    SvaraRadera
  16. Kraxpelax Hoppas den avslutande huvudskakningen hjälpte!!

    Om Bea Asks tystnad skrev jag i somras fem långa inlägg i min blogg på temat "att dagtinga med sitt samvete". Skickade det även till henne själv och hennes pressekreterare utan att få nån kommentar. Fick inte heller tid för den intervju jag helt fräckt begärde att få göra....*S*

    Oaktat att det är Försvarsdepartementet som tagit fram lagen så är det Beatrice Ask som är justitieminister och man borde kunna förvänta sig att hon förekom i debatten om de delar av lagen som landar utanför det rent militära åtminstone.

    SvaraRadera
  17. Hon har väl blivit tillsagd att hålla käften. Reinfeldts diktatoriska fasoner är väl omskrivna. De han nu domderar kommer njuta av att sparka ut honom när deras tid kommer och det vet han.

    Ask var inte mycket till justitieminister i alla fall. Skulle hon följa sitt samvete i FRA-frågan så vore det enastående.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.