2008-09-28

Valdag

I Österrike går de invandringsfientliga högerpolulisterna fram i dagens val. Tyvärr. Nu lär vi få se en ny regeringsallians mellan socialdemokraterna och de konservativa. Vilket inte heller är speciellt bra. En sådan "bred" allians har redan en gång visat att de bara åstadkommer en sak – att stärka extremhögern.

I tyska Bayern har kristdemokratiska CSU förlorat sin egen majoritet för första gången på 50 år. Glädjande nog tycks de ha tappat mest till liberalerna. Även de gröna och det programlösa partiet Fria Väljare tycks gå rätt bra.

Valet i Vitryssland väntas dock inte bjuda på några större överraskningar...

9 kommentarer:

  1. Jag tittade på de s.k. högerpopulisterna i Österrike, under Jörg Haider (undrade hur sjutton han kunde få 30% under parollen högerpopulist):

    * No accession of Turkey into the European Union
    * No intrusion of EU policy in Austria
    * No increase in the Austrian contribution to the EU
    * Restrict Austrian citizenship law
    * Stop the misuse of the asylum system

    Det här känns inte så himla farligt faktiskt. Det är lite Sarkozy, lite Berlusconi och lite euro-skepticism. Borde inte de konservativa göra som danskarna, att liera sig med främlingsfientligheten? Borde vara mer givande (inom den ekonomiska politiken) än att sitta och gnata med ett gäng sossar ytterligare några år?

    SvaraRadera
  2. Varför är det tyvärr? Folket väljer live with it.

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  4. Varför är det tyvärr?


    Därför att ni är fascister.Därför att allt ni gör talar ett fascistiskt språk.Därför att vi som läst 3 sidor historia och har ett iq högre än 30 klarar att dra slutsatser av det.

    Historiskt har fascism aldrig varit en bra väg för något land nånstans.

    Det har dessutom aldrig varit bra för högern att liera sig med fascismen.

    SvaraRadera
  5. @ Micke

    Nu är väl alla partier som inte förespråkar socialism mer eller mindre ”fascister” i vänsterretoriken så det är knappast någon som längre tar detta desperata ryande på allvar hur högt man än skriker.

    SvaraRadera
  6. Nu är väl alla partier som inte förespråkar socialism mer eller mindre ”fascister”



    Ja problemet med det upplägget är ju att Sverigedemokraterna förespråkar vad du skulle kalla "socialism" ...eller hur ?

    SvaraRadera
  7. i vänsterretoriken så det är knappast någon som längre tar detta desperata ryande på allvar hur högt man än skriker.



    Arr Sverigedemokraterna idemässigt har större band till fascismen och nazismen än några andra partier är knappast kontroversiellt nånstans utom hos dom Sverigedemokrater och taktiska högerkonservativa som inser att den soppan är omöjlig att sälja.

    SvaraRadera
  8. @ Micke

    Menar du att Sd skulle vara BÅDE ”fascister” och ”socialister”? Att kalla Sd för ”nazister” eller ”fascister” är kanske inte kontroversiellt bland de mer svagbegåvade Sd-kritikerna som i sin desperation måste ta till detta i avsaknad av sakargument. Att tro att man övertyger någon annan än sig själv, och på sin höjd de redan troende, med den typen av ryande är dock rent svagsint.

    SvaraRadera
  9. Att kalla Sd för ”nazister” eller ”fascister”



    Jag har sagt att deras idegods har mer gemensamt med fascism och nazism än t.ex liberalism.I vissa fall som t.ex synen på nationen så är likheterna slående.

    Vill du leva med nån annan föreställning så är det upp till dig.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.