2008-10-10

"Du kommer att bli känd och omskriven..."

En norsk politiker har avslöjats med att ha ringt betalsamtal för mer än 100.000 kr. Men den här gången handlade det inte om sexlinjer – utan om spågummor.

(Och ingen av spåtanterna kunde berätta för henne att detta var en dålig idé... ;-)

Det är politikerns telefon i Stortinget som har använts. Flitigt. Vilket får en att börja fundera över vad det egentligen är som styr de politiska besluten.

Egentligen borde man rota lite i hur det är i Sverige. Hur mycket påverkar new age och hokus-pokus våra politiker och deras beslut? (Riksdagens ledamotshus har ju redan en sådan "vattenvirvlare" installerad, på politikernas begäran.)

Länk»

8 kommentarer:

  1. Att använda arbetsplatsens medel för sånt här är en dålig idé oavsett var man jobbar. Men så länge de gör med det på fritiden med egna pengar är det väl inget problem. I övrigt ser jag i praktiken ingen större skillnad mellan new age-are och kristna: fråga en spåkvinna eller fråga Gud... same shit but different.

    SvaraRadera
  2. Jo, att riksdagen tågar iväg till Storkyrkan innan det högtidliga öppnandet är inget bra tecken.

    SvaraRadera
  3. Lunds universitets nya rektor har en frikyrklig bakgrund och vägrar att ge raka svar på frågor om evolution och homosexualitet, vilket har fått en del forskare att känna sig nervösa. Anledningen är att vissa forskningsanslag söks på rektorsnivå och man menar att det finns en klar risk att rektorn prioriterar ansökningar som inte konflikterar med hans egna tro.

    SvaraRadera
  4. Man kanske skulle kunna öppna en betaltjänst via telefon riktad till riksdagsledamöterna: "Ring jourhavande gräsrot för snabb konsultation". Samtalet kostar endast 19:90 per ½-minut...

    P.S.
    Någon som vet var Ingvar Carlsson fick luft ifrån? http://peterharold.wordpress.com/
    D.S.

    SvaraRadera
  5. Det är lite Reagan över det hela :-)

    SvaraRadera
  6. Du anonyme där:
    Denne nya rektor var innan dess högsta höns pa VINNOVA. Det finansierades inga projekt om intelligent design e.yl under den tiden.

    En rektor har rätt att inte svara pa fragor som ställs honom enbart för att han har en viss alldeles privat tro - som det inte funnits tecken pa att han haft ute i det offentliga.

    Bexell är ju ocksa troende vad jag minns, och det märktes inte pa hans beslut i sadana ärenden. Eller är det bara frikyrkliga typer som är misstänkta?

    SvaraRadera
  7. Öh, hela Kristdemokraterna? Och sossarnas vad det nu är som Bodström tillhör, och Gud vet hur många fler som fattar beslut baserad på vad som lika gärna kunde vara tomtar och troll.

    SvaraRadera
  8. Bodström? Han tror väl på AIK?

    /LD

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.