2008-10-08

God dag, yxskaft!


Riksdagsledamoten Karl Sigfrid (m) har ställt en fråga till utbildningsminister Jan Björklund (fp) om allsidiga läromedel om upphovsrätt och fildelning. Bakgrunden är naturligtvis den propagandabroschyr mot fildelning som just nu delas ut i skolorna.

Jan Björklunds svar är, som väntat ett god dag, yxskaft. "När det gäller det informationsmaterial från Justitiedepartementet som Karl Sigfrid tar upp i sin fråga har detta tagits fram mot bakgrund av att det hos bland annat elever och lärare finns stor efterfrågan på tydlig information om vad upphovsrättslagstiftningen innebär. Informationsmaterialet utgår från gällande lagstiftning."

Att det handlar om en partsinlaga låtsas utbildningsministern inte om. Att frågan kan belysas ur många andra vinklar känner han kanske inte ens till. Att politiken inte har kontakt med verkligheten i dessa frågor tycks inte vara något problem. Allting är bra som det är, basta!

8 kommentarer:

  1. Senast jag kollade var Jan Björklund folkpartist. Det ändrar dock inte sakinnehållet i bloggposten.

    SvaraRadera
  2. Skriv att han är inbillningsminister också :-)

    SvaraRadera
  3. @Anonym.

    Senast jag kollade var Jan Björklund ett rövhål. Det har inte ändrats :D

    SvaraRadera
  4. Pompösa franska presidenter gör sig ännu mer löjliga än vanligt, när de agerar till fördel för "utsatta" stackars musik- och filmbolag, som framför alla andra behöver vårt stöd och erkännande. Patetiskt!

    SvaraRadera
  5. Jeffer. Nånå. Stora musikförlag etc känner jag ingen större sympati för, ekonomiskt.
    Men de ursprungliga upphovsrättshavarna, nog bör de väl ända ha ngn ersättning för sitt arbete. Alla har inte miljoninkomster, i själva verket är det ytterst få som har det.

    Men, sakfrågan är ju om man ska ha neutral, allsidig eller ingen åsiktsinformation alls i skolorna. Eller?

    SvaraRadera
  6. Jag skrivit till Björklund och bett honom specificera exakt vilka rektorsområden det är som bett om informationen. Han påstår ju att det är på begäran dom producerat den. http://handelsehorisont.blogspot.com/2008/10/sigfirds-frga.html

    SvaraRadera
  7. Lars-Erick Forsgren,

    När upphovsrätten inte längre omfattas av brett konsensus i attityd och i handling, blir frågan autmatiskt politisk - i meningen kontroversiell.

    Åtminstone en avsevärd minoritet respekterar inte längre upphovsrätten i nuvarande form (fildelargenerationen). Detta måste - som jag gissar att du själv antyder - innebära en neutral eller allsidig behandling i skolorna. Foldern mot fildelning är varken eller - utan en ren partsinlaga.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.