2008-10-30

Lyssna på kritikerna, Billström!

I december börjar de nya svenska reglerna om arbetskraftsinvandring att gälla. Vilket är utmärkt.

Människor som kan ordna ett jobb och försörja sig själva kommer att få bo i Sverige, om de vill.

Men de nya reglerna tar inte hänsyn till en del av dem som redan finns här. Det handlar om gömda och papperslösa flyktingar. Det är svårt att begripa varför de av dessa som redan har ett jobb (eller som direkt skulle kunna få ett) inte skall få stanna.

Det är ofta omöjligt eller farligt för dem att återvända till sina hemländer. De har visat att de kan / vill ta ansvar för sin egen försörjning. Och de är beredda att bli "goda svenska skattebetalare".

Alternativet är inte att de kommer att åka tillbaka till sina hemländer – utan att de fortsätter vara gömda och/eller papperslösa här i Sverige. Så varför inte släppa in dem i systemet, om de vill?

Men migrationsminister Tobias Billström (m) vill inte lyssna på det örat. Detta väcker nu interna moderata protester. Bland annat anser riksdagsledamöterna Ulkrika Karlsson och Göran Lindblad att Billström bör justera regelverket – så att alla som kan försörja sig själva får stanna i Sverige, oavsett om de kom hit före eller efter den 1 december.

Det vore klokt av regeringen och Billström att lyssna på dem. Rent av lite vackert.

Länk»

8 kommentarer:

 1. Tror inte det finns någon som är emot att "utbölingar" som kan försörja sig skall få stanna i landet, oavsätt hur eller när de kom hit.

  Visst SD och LO lär väl vara emot det eftersom de är rädda att få konkurrens eller något sådant som de brukar mumla om.

  SvaraRadera
 2. bra skrivet!
  Det datum då man korsart gränsen borde givetvis inte vara relevant.
  Samtidigt som det är det enda rätta humant sett är förekomsten av invandrare som kan försörja sig själv naturligtvis ett effektivt sätt att stävja främlingsfientliga krafter som tror att de enbart är snyltare som lever på bidrag och minska stämplingen som offer.
  Däremot kanske den främlingsfientliga falang som anser att "invandrarna kommer hit och tar våra jobb" stärks, men de brukar sällan lyssna på några argument ändå. Lösningen där är möjligen: flexiblare företagarregler.

  Niklas Elert

  SvaraRadera
 3. en kommentar, papperslösa har per def inte ett vitt jobb och kommer således inte att räknas som hederligt försörjd. ett vitt jobb får dom antagligen först då arbmarknaden reformeras.

  SvaraRadera
 4. och med det menar jag när lönekostnaden sänks, och med det menar jag arbetsgivaravgifterna.

  SvaraRadera
 5. Men dom papperslösa kan säkert i vissa fall visa upp ett intyg på att dom fått en "ny" anställning i Sverige, på det jobb där dom jobbat svart tidigare.

  SvaraRadera
 6. Mycket bra skrivet HAX!

  SvaraRadera
 7. Ja, för mer kriminellt slödder är precis vad landet behöver. Om man tydligt visat att man skiter fullständigt i lagen har man inget här att göra.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.