2008-10-30

Rosornas krig, del 2.

Kritiken mot att Mona Sahlin (s) härom veckan försökte stänga dörren mot (v) hade bara som syfte att skada hennes ställning som partiledare.

Det säger (s)-kvinnornas ledare, Nalin Pekgul. Till SvD säger hon "Här gick det över en gräns, från alla håll. Man ger en bild av att hon inte ens har frågat sin egen partistyrelse. Herregud, vi har tjatat om mp och v ett helt år. Det här var förankrat som bara den. (...) Plötsligt gick folk, som inte sagt ett ord på partistyrelsen, ut och sade 'Det här är fel'. Det var som att de tänkte 'Nu är kritiken mot Mona Sahlin igång, nu kan vi krossa henne'."

Att det pågår en maktkamp inom det socialdemokratiska partiet har varit uppenbart rätt länge. Det nya är möjligen att det nu, i allt större grad, börjar ske inför öppen ridå.

Länk»

8 kommentarer:

  1. Ju större öppenhet, desto bättre. För oss vanliga väljare i alla fall.

    Och det är ju det viktiga?

    SvaraRadera
  2. Det har pågått en maktstrid mellan sossarna och borgarna inom SAP i decennier. Jag trodde inte att någon hade missat den.

    Vad gäller "stänga dörren till V"-debatten så är det ju värsta skräpet. Sahlin tillhör högerfalangen liksom de flesta i toppskicktet i SAP och därför vill hon inte ha med V, men när partikadern sa sitt så ändrade hon sig. Det är väl BRA? Eller vill vi ha partiledare som agerar själva utan förankring hos medlemmarna? Vill vi ha partiledare som inte kan ändra sig oavsett kritik?

    Sen är Sahlin en dåre, men det är en annan sak.

    SvaraRadera
  3. profanum_vulgus.

    Så Mona måste följa en liten klick extremvänster i (s), annars är hon ingen bra ledare?

    Retoriskt:

    Samma "smidighet" du försvarar hos Mona när hon släpper in kommunister i regerandet kan vi väl förutsätta du försvarar när alliansen 2010 kommer att stödja sig på mittenpolitiska SD...

    -

    Anser att den lätthet du tar samarbete med kommunisterna med -- där du menar att bilden av Monas ledarstil är identisk med hennes lämplighet och överordnat frågan om lämpligheten i samarbete med de som försvarar totalitära ideologier -- visar på totalt brist på omdöme, och jag antar att du tillhör de många som mekaniskt mobbar SD...

    /undrande

    SvaraRadera
  4. I Pekguls uttalande i dagens Eko i morse framgick det att Mona Sahlin haft mandat att försöka få med (v) i en vänsterallians "om det var möjligt", men att det bara var Pekgul själv som ivrat.

    Jag vet inte om man kan utläsa detta som ett försök av Pekgul själv att stärka sina aktier inom partiet. Att sossar (gräsrötter) är vänstervridna, men ledningen är oftast mer höger. Därför är det en uppenbart risk att Pekgul knuffas ut om hon förlorar gräsrotsstödet.

    SvaraRadera
  5. Sorry för min dåliga svenska i kommentaren. Jag är trött...

    SvaraRadera
  6. Samma "smidighet" du försvarar hos Mona när hon släpper in kommunister i regerandet kan vi väl förutsätta du försvarar när alliansen 2010 kommer att stödja sig på mittenpolitiska SD...


    Det hade förvisso varit intressant men...
    Det finns inget kommunistiskt parti i riksdagen.

    Frågan är varför du hävdar att så är fallet.

    SvaraRadera
  7. Samma "smidighet" du försvarar hos Mona när hon släpper in kommunister i regerandet kan vi väl förutsätta du försvarar när alliansen 2010 kommer att stödja sig på mittenpolitiska SD...


    Alliansen kommer inte att stödja sig på SD 2010 oavsett var du placerar dom på skalan.

    SvaraRadera
  8. Och i bakgrunden står Thomas Bodström och hejar på i hemlighet och gnider sina händer.

    "Snart, ja snart nu, så kommer jag kunna lägga vantarna på varenda nätverksbärande kabel i konungariket Sverige!"

    *ryser*

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.