2008-10-13

Mer ändamålsglidning...

The Telegraph skriver om hur lokala myndigheter i England tar till anti-terrorlagstiftningen för att hålla koll på skrikiga barn och för att bekämpa olaglig försäljning av pizza. Länk»

Och i The Mirror kan man läsa om hur britterna använder anti-terrorlagarna för att jaga tonåringar som förfalskat sina leg för att komma in på puben. Länk»

(Tipstack: Lars)

5 kommentarer:

 1. "The act was brought out for terrorism but it suits us very nicely."

  skrammande och ett bevis pa nagot som vi kommer fa se mer av. ar latt att dra paraleller till fra och de mojligheter den lagen medfor. finns mojligheten sa kommer det utnyttjas for eller senare, att tro nagot annat ar bara naivt.

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Det har använt antiterrorlagar för att frysa Isländska banktillgångar också. Allt som staten inte tycker om är terrorism och då gäller inte de vanliga reglerna. Mycket praktiskt för staten.

  SvaraRadera
 4. Kampen mot terrorn har blivit en statsbyråkratiskt bredbspektrumverktyg som kan användas för allt. Vad säger det om konsekvenserna av FRA? Om konsekvenserna med PKU-registret, datalagring, privat jakt på fildelare, bara för att nämns några..

  Murhpys lag - det som kan gå fel kommer också att gå fel - ofelbart...

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.