2008-10-09

Riksdagsmotion om ACTA

Karl Sigfrid (m) med flera har lämnat in en riksdagsmotion om ACTA och internets frihet. Länk»

Den är rekommenderad läsning, då den pekar på ett antal mycket viktiga frågor vad gäller upphovsrätt, fildelning, integritet och nätets frihet. Motionen exponerar även mycket av det inte helt smickrande hemlighetsmakeriet bakom ACTA-avtalet.

I en bloggpost hos Neo går Mattias Svensson för övrigt igenom motionsfloden. Här finns faktiskt rätt mycket frihetliga och liberala initiativ. Bland annat kan man konstatera att centerns Fredrick Federley och Annie Johansson ligger i som tokiga för att återupprätta sitt liberala anseende efter FRA-soppan. Länk»

(Någon som sett någon lista över dårpippi-motioner ännu?)

10 kommentarer:

 1. Känns bra om Federley får slita arslet av sig. Samtidigt har han ju inget val heller. Slit eller försvinn. Frågan är ju om man kan ha fortsatt förtroende för honom. Om han fegar ur på det sättet när det gäller en så pass viktig fråga som FRA så undrar jag vad som kan tänkas hindra honom att vika sig i andra liberala frågor.

  SvaraRadera
 2. Efter vad Federley gjort finns inget som han kan göra för att rädda sig.

  Han är död politiskt.

  SvaraRadera
 3. Håller med Annonym. Det finns inget som skulle kunna få mig att rösta på Qvisling-Federley igen.

  SvaraRadera
 4. Bra att du står upp för friheten Karl! Snart kommer FRA-frågan upp igen och då räknar vi med dig.

  Om inte du fanns skulle jag proteströsta på Miljöpartiet.

  SvaraRadera
 5. Federley är den riksdagsledamot jag helst skulle se lämnade riksdagen nästa val (helst dessförinnan). Såssarna och kommunisterna spelar i alla fall med öppna kort så man vet vad man får.

  SvaraRadera
 6. Direkt pinsamt av Federly att försöka spela liberal. Vi vet att han inte är det så ge upp.

  SvaraRadera
 7. För en liberal vore det självklart bättre att ha massa Federleys i riksdan än Wetterstrandare, Sahlinare, osv.


  Ja -- JA! -- det var synd att han inte var starkare. Men herregud, det handlar ju om vilka frågor man lyfter fram osv. Federley fightade och fick stryk. Han har ändå min respekt.

  SvaraRadera
 8. Många som är fixerade vid Federley. Jag också men jag tycker att han fått FRA bra och han höll sin linje. De här motionerna ligger ju i linje med hans debatter och det är bra.

  Jag har äntligen flyttat till Stockholm så att jag äntligen kan rösta på honom i nästa val och det gör jag som liberal med stolthet.

  SvaraRadera
 9. Det måste vara möjligt att hålla mer än en tanke i huvudet samtidigt.

  FRA 1.01: Federley bangade.

  FRA 2.0: Federley har drivit på. Kanske - men bara kanske – är detta bättre än vad vi kan få om vi börjar om från början. (Lita *inte* på sossarna!)

  Höstens motioner: Federley gör rätt och är klockren.

  Ett fel tidigare gör inte ett rätt nu fel.

  Iofs kommer jag inte att rösta på honom igen. Jag tror nämligen att jag skall sluta rösta i riksdagsval. Men ändå.

  SvaraRadera
 10. Om Federley hade någon ryggrad skulle han gå med i Fascistpartiet istället. Det hade varit en mer rättvisande partibeteckning.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.