2008-10-15

Ro hit med en myndighet! Vilken som helst!

I riksdagens motionsflod hittar vi bland annat 2008/09:T556, skriven av Jessica Polfjärd (m).

Den går ut på att Västerås bör bli hem för en statlig myndighet. Strunt samma vilken. På något sätt förutsätts läsaren anse att det är orättvist att staden inte har någon myndighet ännu.

Länk»

Fler märkliga riksdagsmotioner hittar nu hos Motpol och hos Neo.

(Tipstack: Erik)

5 kommentarer:

  1. Placeringen av en myndighet har ett identitetsvärde för området och skapar nya jobbtillfällen.

    Hon vill mygla med arbetslöshetssiffrorna genom att dela ut papperskyfflartjänster som skattebetalarna pyntar för.

    Tacka fan att folk inte gillar moderaterna.

    SvaraRadera
  2. @AnonymHon vill mygla med arbetslöshetssiffrorna genom att dela ut papperskyfflartjänster som skattebetalarna pyntar för.

    Ööhh... Men om nu alla dessa myndigheter redan finns, var är de placerade och vem har myglat dit dem där de är nu, på allas vår bekostnad?

    Jag kommer osökt att tänka på Polisen, sveriges befolkning betalar idag för en styrka på 20k poliser, det ger att det går ca 450 innevånare per polis i genomsnitt. I "min" kommun finns det ca 20k själar, vi borde således ha 44 poliser i polishuset. Vi har fem. Bor jag i ett undantag? Nej tyvärr, det ser ungefär likadant i precis hela sverige, från skåne till norrbotten, med ett enda stort undantag som heter Stockholm. Det är tydligen detta "som skattebetalarna pyntar för". Hur brukar det låta nu, bidragsberoende?

    / --

    SvaraRadera
  3. JAg påstår inte att Polisen används ineffektivt. Inte ens statens grunduppgifter klarar den svenska staten av, (troligtvis ingen annan stat heller).

    SvaraRadera
  4. Den motionen var inte dum

    men den som tycks bäst
    beskrivas av kortast som:
    "friskt vågat hälften vunnet"
    och är denna om hembränning

    http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=410&dok_id=GW02So247

    jag sägger bara toppen!

    -Dan

    SvaraRadera
  5. Angående motionen om varningstexterna på alkohol formulerade formulerade Arne Anka de texterna för 10-15 år sen om ni ursäkter språket: "Tänk på att innehållet i denna flaska kan få dig att förväxla Margareta Winberg med Cindy Crawford" och "10-12 öl på raken kan leda till sveda på staken".

    När kommer lagen om varningstexter på röstsedlarna?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.