2008-10-29

Stabilitetsfonden sågas. Igen.

I dag är det Nicklas Storåkers, VD på Avanza Bank, som tar till orda.

Stabilitetsfonden är en grogrund för en ny finansbubbla – och den gör att skötsamma banker får betala för de banker som inte sköter sig.

Länk»

5 kommentarer:

 1. Typ som ett fullvärdigt medlemskap i EMU...

  SvaraRadera
 2. Struntprat!
  Massiva centralplanerade panikåtgärder har alltid varit bra för oss!

  SvaraRadera
 3. Nu vet jag inte om det redan diskuterats någon annanstans, men hur ska pengarna i fonden placeras? Man kan ju inte placera pengarna i tex aktier för av erfarenhet vet vi ju att börsen dyker vid finanskriser. Att då försöka sälja aktier för att få loss kapital kommer ju bara att förstärka börsraset så att man inte får ut så mycket man behöver och så har man hamnat i en ond cirkel.

  SvaraRadera
 4. "men hur ska pengarna i fonden placeras"

  Enbart i blankningar ;)

  SvaraRadera
 5. Det är märkligt att vi lägger så stor tilltro till bankchefer. Det är klart att Niklas Storåker försvarar sina och andra bankchefers möjligheter att betala sig själva enorma löner och bonusar. Är det inte dags att vi slutar ha denna respekt för dem som har spelat rysk roulette med samhällets och spararnas pengar och som dessutom är direkt ansvariga för fortsatt kris och lågkonjunktur genaom att nu sitta på pengarna och inte lånar ut till t.ex. åkare som direkt orsakar Volvos kris. Hur mycket makt ska bankchefer ha? Det skulle kanske vara dags med folkvalda bankchefer

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.