2008-10-25

Våga vägra teledatalagring!

För någon timma sedan talade jag på LUF:s Frihetsforum – om EU och integritet.

Förutom att ta upp vad som skett, det som sker och sådant som är på gång hade jag ett par konkreta uppmaningar till de unga folkpartisterna:

1) Sätt press på er partiledning så att Sverige får tummen ur och börjar försvara de segrar som vanns vid Europaparlamentets behandling av telekompaketet. Det vill säga nej till filtrering av nätet och nej till avstängning av folk från nätet. Detta måste ske nu!

2) Säg nej till teledatalagringen! Att det finns ett EU-direktiv i frågan spelar ingen roll. Det finns andra EU-direktiv som Sverige struntar i. Avloppsdirektivet, till exempel. Teledatalagringen innebär registrering av alla svenskars alla tele- och datakommunikationer. Det är oacceptabelt.

3) Säg emot när det gäller piratjägarlagen! EG-domstolen har beslutat att medlemsstaterna inte behöver implementera den del av IPRED1 som säger att upphovsrättsindustrin skall få tillgång till misstänkta fildelares identitet. Så varje gång regeringen hänvisar till EU i denna fråga – säg emot!

Och vad jag kan bedöma höll LUF:arna med mig om rubbet...

1 kommentar:

  1. HAX!
    Strålande lördags. Nu är det nya saker på gång och engagemanget fick en nystart för många!

    /frida

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.