2008-11-28

Engsoc

En brittisk parlamentsledamot från Tories, Damien Green, har gripits av anti-terrorpolis – misstänkt för att ha lämnat ut uppgifter som är jobbiga för Labour-regeringen till media.

DN berättar "Inrikesdepartementet uppges ha tröttnat på att viktiga uppgifter ständigt hamnar i tidningarna och aktionen mot Green tros ha att göra med gripandet för tio dagar sedan av en tjänsteman på departementet. Enligt BBC tros mannen bland annat avslöjat att inrikesminister Jacqui Smith känt till att ett stort antal illegala flyktingar arbetade med säkerhetsjobb i landet, samt att en illegal flykting var anställd som städare i parlamentet."

Toryledaren, David Cameron, säger "Varför ringde de inte bara upp honom? Så som jag ser det har han offentliggjort information som var i allmänhetens intresse, men som regeringen tycker är obekväm."

Den brittiska regeringens inställning till fri- och rättighetsfrågor börjar bli allt mer obehaglig.

Länk»

6 kommentarer:

 1. Mer på samma tema:
  MPs seek to censor the media (i Storbritannien), från tidningen The Independent.

  SvaraRadera
 2. Men om man har rent mjöl i påsen så....

  ll

  SvaraRadera
 3. Det börjar bli riktigt obehagligt nu. Hade det hänt i Kina hade väst kritiserat starkt förstås och sett det som en integrerad del i diktaturens sätt att upprätthålla sig själv ...

  SvaraRadera
 4. Dörren till friheten glider långsamt (och omärkligt?) igen.

  Frågan är om vi kommer att hinna att stoppa stängningen?

  SvaraRadera
 5. Bör vi fortsätta stödja staten?

  SvaraRadera
 6. Tycker det är väldigt ironiskt att England blivit så paranoida att dom ångat förbi deras mentor "USA".

  T om när IRA härjade som mest, så visst hoppade det fram en fem stycken MP5 beväpnade vakter när metaldetektorn gick igång. Och man själv näst intill sket knäck för att en hopp smurfar med "maskingevär" stirrade "Scud-missiler" på en. För att komma fram till det uppenbara, bara nycklar eller kamera, för att sedan helt uttråkade vika förbi en, helt utan att tafsa.

  Men nu, nu jävlar, förföljs folk som släppts in i landet via tiostusentals kameror ... och ve den som fastnar i metalldetektorn idag, ty då är det effekten av de "maskingevärsbeväpnade" vakterna som skiter knäck som sätter agendan. Inte ens i USA är dom så paranoida och hariga. :p

  //ST

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.