2008-11-06

Putin blir president – igen?

Enligt uppgifter i rysk press håller rysslands president, Dmitri Medvedev, nu på att ändra regelverket så att landets president kan sitta i två perioder om sex år.

Man räknar med att Vladimir Putin kan återvända till presidentposten 2009 och sitta till 2021.

Länk»

5 kommentarer:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=_OFOPd6pgjI

    SvaraRadera
  2. Det är bara att konstatera att Putin alltså har blivit post-kommunismens nomenklatura.

    SvaraRadera
  3. Hmmm, låt se nu.. Hur många gånger kan en svensk politiker bli omvald?

    SvaraRadera
  4. @Anonym:
    Det är inte samma sak, svenska politiker är snälla.
    Det år precis som när Chavez skulle införa förordningar (sekundärlagar) som skulle stiftas av presidenten tillsammans med regeringen. Det gjorde han ju bara för att göra sig till enväldig diktator osv, men någonstans glömde samtliga journalister och politiker bort att statsministern kan stifta förordningar utan stöd av något mer statsråd.

    SvaraRadera
  5. Oh Oh! Höll på att glömma den bästa:

    När en TV-kanal i Venezuela inte fick sitt sändningstillstånd förlängt för att de provokativt hade brutit mot tillståndets regler, och även fortsatt bryta mot reglerna (Visa naket under typisk Barn-tv-tid) efter att de varnats för att tillståndet inte skulle förlängas. Kanalen hade redan gått över till sändning från utlandet så de behövde inte längre tillstånd.
    Ja då var det censur och Chavez (som inte är tjänsteman på tillståndsmyndigheten om någon undrar) försökte tysta politiska motståndare.
    Gissa hur många kanaler som har sändningstillstånd i Sverige, ja just det EN. Gissa hur många kanaler som nekats sändningstillstånd, ja just det massor. Gissa hur många regimkritiska kanaler som har sändningstillstånd i Sverige, ja just det noll.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.