2008-11-22

Var är Al Gore när man behöver honom?

Nej!

Det skall inte snöa i Bryssel. Det skall nästan aldrig snöa i Bryssel. Och det skall definitivt inte snöa i Bryssel i mitten av november.

Snö är för människor i scoteroveraller. Snö är för folk med skidor på fötterna. Skidskytte. Bivack. Finska krig. Hundslädar. Arméer som tågar över Stora Bält. Bandy! Inte för folk i lågskor som fortfarande borde sitta på uteserveringar.

Folk här i Bryssel är insvepta i allt de har lyckats gräva fram ur garderoben. Och då menar jag allt. Samtidigt. Barnen hoppas att skolorna kommer att hålla stängt på måndag. Snälla villaägare häller cognac i fågelbadet så att varken det eller småfåglarna skall frysa.

Och då har snön, peppar, peppar, inte ens börjat lägga sig ännu.

Först lagom tills jag åker upp till Sverige nästa vecka skall det börja krypa upp mot plus tio grader igen...

15 kommentarer:

  1. Tur då att folk inte föds som "lågskomänniskor", och att de som är det enkelt kan transformeras till folk med skidor på fötterna. :-)

    SvaraRadera
  2. Jag är oförmögen att ha skidor på fötterna. Jag blir farlig både för mig själv och andra.

    SvaraRadera
  3. Ja, vad är det här för värdelös global uppvärmning egentligen? Här går folk och väntar sig torka stigande havsnivåer och döda isbjörnar... och så börjar det snöa i Bryssel. :D

    SvaraRadera
  4. Aftonbladet skrev för ett eller två år sedan att det aldrig mer skulle snöa i Stockholm. Tjena!

    SvaraRadera
  5. Ni får skotta tills jag kommer upp nästa vecka...

    SvaraRadera
  6. Global uppvärmning är det, men bara för den sakens skull innebär det inte att det inte kommer att snöa. Det det dock innebär är att om det blir en varm sommar så kommer den bli väldigt varm och torr, och blir det en blöt sommar så blir den väldigt blöt och det samma med vintrarna, dvs det kommer bli mer extremt väder och mer stormar osv vilket man ju har kunnat se de senaste åren.

    Ett bra exempel är från min ungdom, när jag var 5-10 år så kommer jag ihåg att det var alltid fullt med snö nere i halmstad och tjock is på havet. De senaste 10-15 åren har det dock inte vart is på havet ett enda år vad jag kan minnas mig, och knappt nån sö heller för den delen.

    SvaraRadera
  7. Jo, tjena. Allt eländigt väder beror på den globala uppvärmningen? Det är ju för tusan Ardennervintrar i Europa. Ardenner, för att det var Ardennervintrar för 60 år sedan. Det händer. I skiftet mellan 1700- och 1800-talen var det nödår i Sverige på grund av kyla. Det händer. För tusen år sedan döpte vikingar Grönland till... Grönland, för det var grönt. Det händer.

    Dags att släppa Al Gore och norska Nobelkommittén över Nordpolen iförda badbyxor.

    SvaraRadera
  8. "För tusen år sedan döpte vikingar Grönland till... Grönland, för det var grönt. Det händer."

    Men varför döpte de då Island till Island? I USA får man lära sig att Island är grönt och Grönland är isigt!

    SvaraRadera
  9. "Men varför döpte de då Island till Island? I USA får man lära sig att Island är grönt och Grönland är isigt!"

    det där med island är en avledningsmanöver så man fick ha det ifred har jag läst i historien

    SvaraRadera
  10. kanske var grönland grönt för att man ville ha folk dit till vikingakolonin som gick under så småningom.

    SvaraRadera
  11. iller

    Varför har du inte planterat några palmer på stranden då?

    SvaraRadera
  12. iller. "Global uppvärmning är det, men bara för den sakens skull innebär det inte", skriver du som om du förstod vad klimat är.

    Och sen skriver du hur det varit i Halmstad på 10-15 år. Det är typiskt för klimatfrågan, att folk kjämför med sin levnad, men klimatet enligt klimatforskare är ett genomsnitt över 100 år. 100 år!

    10-15 år är bara 1/4 PDO-cykel, vilket är den havsoscillation som enligt flera ppeer reviewade rapporter kraftigt styr klimatet. Det medger nu även IPCC, som refererar en Nature-rapport enligt vilken global warming tar just 10-15 års "paus". Den kommer att få ta längre paus! ;-)


    Klimat är alltså när det växer vindruvor på Skottland och havre och Grönland är en kornbod. Eller när det ligger minst 1 kilometer tjock is på samma platser.

    Det du talar om är väder, och det alla klimatalarmister som tror att de vet något pratar om numera, är väder. (Det gäller även massvis av "forskning" som noterar pyttesmå förändringar som extrapoleras till enorm uppvärmingskatastrof.)

    Men det finns alltså sykler för temperatur som är på 11 år (mycket liten ändring) 60 år (havsoscillation som motsvarar tydligare ändring, t ex 1940-1975 samt 1975-idag).


    När det gäller klimatforskning skapades en hypotes om att lite extra CO2 ska ge mellan 3 och 6 grader varmare klimat, men en hel massa saker som den hypotesen ("teorin") innehåller har inte uppfyllts eller kunnat bevisas. Tvärtom har massvis motbevisats. Framför allt har inte uppvärmning skett som förutspåtts beträffande temperaturförändring för olika höjder samt latituder.

    -

    De kättare som nu anser att det är kallt och noterade köldrekord lite varstans sedan 50-talet bör veta att NASA/GISS visade näst varmaste oktober på land sedan 1880, medan "ful-satelliterna" angav 9:e varmaste oktober för land och hav senaste 30 år. Bara att välja vad man vill hålla på.

    Generellt sker dock sällan abrupt ändring av temperatur (utom möjligen i inledningar av växling mellan perioder i cykler).

    SvaraRadera
  13. Förresten borde HAX inte oja sig över snökaos söder, utan ladda ner IPCC-rapporter och memorera att uppvärmning sker snabbare än på 1000 triljoner år! Minst.

    Här är förresten Gore, förklarande läget.

    SvaraRadera
  14. Jag är förresten inkonsekvent.

    Man kan inte hävda att snö i Bryssel måste innebära kallt klimat. Det kan trots nuvarande temperaturfall bli varmare än det varit sedan t ex medeltiden under många decennier framöver.

    Men tror inte det blir så. Hade en stor vulkan orsakat årets temperaturfall hade vad som helst en kunnat ske, men nu lär havsoscillation samt kanske även låg solaktivitet i längre cykler orsaka den förändring vi ser.

    SvaraRadera
  15. För den som vill utveckla sina tankar och kunskaper om vår fantastiska planet så rekommenderar jag den suveräna och superpedagogiska dokumentärserien "Miracle Planet", som beskriver vår vackra planets historia under de 4 biljoner år den funnits till.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Miracle_Planet

    "Miracle Planet is a five-part documentary series, co-produced by Japan's NHK and the National Film Board of Canada (NFB), narrated by Christopher Plummer, which tells the 4 billion year old story of how life has evolved from its humble beginnings to the diversity of living creatures today

    Over its more than 4-billion-year history, the earth has been home to repeated violent climactic changes, which have caused mass extinctions. And yet, life has survived. In fact, these same catastrophes helped bring about the evolution of life, from the simplest microbes to the complexity and diversity that is found on the planet today."

    "Miracle Planet" finns tillgänglig här;
    http://www.google.se/search?hl=sv&q=The+Miracle+Planet+torrent&btnG=Google-s%C3%B6kning&meta=&aq=f&oq=

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.