2008-12-08

En blodtryckshöjare...

Europaparlamentets talmanskonferens var förra veckan i Prag och hälsade på Tjeckiens president Václav Klaus – inför det tjeckiska ordförandeskapet i EU.

Meningsutbytet blev... well... "mycket öppenhjärtigt".

Inte minst var MEP:arna ursinniga över att Klaus tycker att det är mer demokratiskt att respektera irländarnas nej till det nya EU-fördraget än att köra över dem och deras folkomröstning.

Läs utdrag från grälet här.»

(Tipstack: Mikael)

9 kommentarer:

  1. Tänkte skriva att jag tappade hakan när jag läser utdraget från mötet men hejdar mig. Börjar allt mer inse att EU, likt FN, har ändrat skepnad och nu inte alls är den organisation, eller sammanslutning om det passar bättre, som det var tänkt av skaparna. Enda riktiga vore att lägga ner det och börja om. Men dessvärre är det försent. Allt för mycket makt har hunnit koncentreras hos allt för få och icke folkvalda personer. Dem kommer inte att ge upp detta.

    Det blir så tydligt bara när dem sen försöker pressa en som relativt nyligen lyckades kasta av sig ett förtryck. Vaclav Klaus ser så tydligt hur dessa mobbare försöker sätta sig demokratin.
    All heder till karln.
    Men som vanligt missar vanliga media denna skandal.

    SvaraRadera
  2. Var/när går gränsen för att det är legitimt att använda våld för att försvara sig mot politikernas allt mer långa fingrar in i människors privatliv?

    /Undrande

    SvaraRadera
  3. tjänar kanske inte mkt till, men jag skrev tilla ftonbladet och tyckte att de skulle skriva om det här. Trots sin oseriösa framtoning i övrigt tkr jag de har gjort endel bra i FRA och IPRED, så varför inte angående Lissabonfördraget också?

    SvaraRadera
  4. lol bandit...

    Mycket drama, nästan lite tre kronor över det hela. Vart är Sten Frisk? :)

    SvaraRadera
  5. Dessvärre har ju den tjeckiske presidenten alldeles rätt. Det verkar som om de gamla öststaterna äe de enda som förstår vad som är på gång att hända med den "fria demokratiska västvärlden". Dom levde i en förtryckar regim och jag tvivlar på att dom vill göra det igen.

    EU macht frei eller vad? ^^

    SvaraRadera
  6. Hade gammel media gjort sitt jobb så hade inte FRA eller IPRED ens nått riksdagen. Alldeles försent drogs hjulen igång kring FRA och man lyckades trixa igenom skiten med lite teater signerad Reinfeldt/Tomhylsan/Federley. Nu sker samma sak med IPRED men med desto mer backning av nöjesindustrin. Det märks att man inte vill riskera ngt nu när denna lag ska igenom. Tittar man bland insändare så förekommer Leif från Nynäshamn osv som tycker det är på tiden att IPRED lagen får laga kraft. Alldeles för uppenbart att detta är mullvadar som sprider ut dessa åsikter som om dem vore på ngt sätt rotade i allmänheten. Gammelmedia är i sin tur ägda av just nöjesindustrin så inte sjutton sågar dem av den gren dem sitter på.
    Förr hade man kunnat prata om journalister med integritet o moral men dessa dog ut för 15 år sedan.
    Visserligen verkar Elisabeth Höglund vaknat upp ur sin dvala och börjat se mer klarsynt men hon skriker varg alldeles för ensamt. Hon har hamnat lite ute i parantesen

    SvaraRadera
  7. oj oj oj... och de var gäster hos Klaus! Suck!

    SvaraRadera
  8. http://www.youtube.com/watch?v=bZF1FY4g2mY&feature=related

    SvaraRadera
  9. Höglund har väl inte vaknat ur en dvala utan snarare blivit av med svt-munkaveln.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.