2008-12-14

Samtidigt i Venezuela...

President Hugo Chavez och hans kamrater i Venezuela börjar uppvisa allt fler likheter med ledarskikten i de gamla öststatsdiktaturerna...

9 kommentarer:

  1. antagligen är Chavez ganska populär.. eftersom han har skickat bort alla ekonomiska "hit-mens" som USA har skickat..

    SvaraRadera
  2. Ja man kan undra varför USA inte hittat på någon anledning att gå in i Venezuela. Måste vara ledsamt att köra på terroristhotet då det endast innefattar araber och muslimer (vet ju alla liksom). Tur för Chavez, annars hade det väl blivit som för Saddam för honom. De personer som predikar USA:s godhet borde läsa Confessions of an Economic Hit Man.

    // tyu

    SvaraRadera
  3. Chavez är riktigt vidrig och obehaglig. Hota med våld om han inte blir omvald är första tecknet på att något är fel.

    SvaraRadera
  4. PBS dokumentärredaktion Frontline sände nyligen ett 90-minutersprogram om Chavez. Kan ses online:

    http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/hugochavez/

    SvaraRadera
  5. Det skulle kanske kunna lösas så att Chavez ber moståndarna arrangera en militärkupp till i samråd med Usa så att Chavez position återigen stärks?

    SvaraRadera
  6. Njae, jag tror inte Chavez behöver ta till så komplicerade intriger för att få behålla makten. Det räcker nog att han ber sin gamle kompis Castro om lite stöd så kommer det nog tillräckligt med militär för att han ska kunna få fortsätta befria folket från det amerikanska förtrycket :-) Och från inhemska förtryckare som fria företagare och annat slödder. Eller fria bönder. Studenter med fel åsikt. Kontrarevolutionära bagare.
    Det lär inte saknas arbetsuppgifter för socialismens väktare ...

    SvaraRadera
  7. Jag trodde faktiskt att mr Chavez skulle kunna rensa upp och försöka skapa något mer hållbart(trots att han är socialist)än den förra regimen.....men nu börjar saker och ting flippa ur...om det är så att det är mr C som har saboterat för sina politiska motståndare som länken menar, så är det allvarligt. Att sen vill bli oändligt omvald gör bara saken värre. DDR sirén på!

    SvaraRadera
  8. Chavez sitter nog inte lika säkert nu när oljepriserna har fallit. Många av hans populistiska åtgärder är väl beroende av stora oljeintäkter? Trots att jag inte gillar karln kunde jag inte låta bli att skratta när han erbjöd USA bistånd i form av petroleumprodukter efter orkanerna 2005...

    SvaraRadera
  9. "Chavez sitter nog inte lika säkert nu när oljepriserna har fallit."

    Det stämmer nog. Iom hans förstatligande av oljebolagen och tillhörande svågerpolitik så sjönk produktiviteten drastiskt. Detta kompenserades då av stigande oljepriser.

    "Trots att jag inte gillar karln kunde jag inte låta bli att skratta när han erbjöd USA bistånd i form av petroleumprodukter efter orkanerna 2005..."

    Narcissister brukar vara ganska roliga. Idi Amin erbjöd Storbritannien U-hjälp i form av bananer.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.