2008-12-11

Vad var det jag sa? Ny folkomröstning på Irland.

Det blir alltså en ny folkomröstning om EU-fördraget på Irland i oktober nästa år. (Under det svenska EU-ordförandeskapet.)

Demokrati är uppenbarligen att hålla folkomröstningar tills folk tröttnar eller ger upp.

Jag har lagt upp filmen nedan tidigare. Men den förtjänar att visas igen...

16 kommentarer:

 1. Apropå Margot som villigt låter sig intervjuas av en småpackad David Frost angående betydelsen av en EU-president. Se här. Allt för att upprätthålla makten.

  SvaraRadera
 2. Ledsamt... tyvärr verkar ingen inse vad som händer.

  När är det dags för en ny svensk folkomröstning ang. EMU? Vi röstade ju fel förra gången...

  SvaraRadera
 3. Lite mer detaljer från The Independent.

  Declan Ganley, who led the Libertas campaign for a No vote in the referendum, described the move as "almost Mugabe-esque"...

  SvaraRadera
 4. Ni röstade fel så ni får lov att fixa en ny omröstning...

  Suck, EU skulle behöva en ny konstitution som minskar korruptionen och byråkratin i stället för denna.
  EU ett bra initiativ men den har många konstiga idéer för sig. Exemeplvis så går 50% av budgeten till att subventionera jorbruket vilket förhindrar den fria marknaden att fungera som den ska. De har också det ytterst märkliga påhittet om att de ska vara i frankfurt och jobba lite då och då i stället för att hålla sig på samma plats. Detta är något vi medborgare måste stå med pengar för och inte heller har vi någon som helst makt över EU-kommissionen, då den väljs av våra regeringar i stället för europaparlamentet

  SvaraRadera
 5. En flackande blick är ett tecken på lögner.

  SvaraRadera
 6. det ar direkt pinsamt att hon inte har nagon engelska som duger till att prata om saker som hon ar ditsatt till att gora

  SvaraRadera
 7. @Henrik:

  Kommer du att ta initiativ till en insamling till förmån för en kampanj i Irland MOT accepterande av Lissabonfördraget?

  Om de i Europa som är emot Lissabonfördraget gör en insamling så kan det såsom skrivits i en tidigare tråd bli ENORMA summor!

  SvaraRadera
 8. Det är väl ett tecken på välfungerande demokrati?
  Man låter folket inse sitt misstag och rätta till det.

  Vi kan ju jämföra med demokratiska länder, som Kina och Vitryssland, där du faktiskt får rösta på vilket parti du vill. Sen att det bara finns valsedlar från ett parti (eller partier hårt knutna till det styrande partiet) är väl inte ett tecken på diktatur?
  ;)

  SvaraRadera
 9. tja Irländarna lär väl inte bli mer positivt inställda till EU av att deras folkomröstningar ignoreras, vad händer om de röstar "fel" igen, en tredje gång då eller? Nej den här sortens EU vill jag inte ha, det kommer sluta i ett nytt sovjet tror jag om det inte stoppas...

  SvaraRadera
 10. @Mikael: Det kommer inte "behövas" någon ny folkomröstning om EMU. Lissabon-fördraget innehåller nämligen inget undantag för Sverige i EMU-frågan. Däremot innehåller det undantag för Storbritannien och Danmark.

  När Lissabon-fördraget går igenom är det med andra ord bara att sätta på sig säkerhetsbältet, för svenska kronan goes bye-bye.

  Perfekt för svenska politiker att ännu en gång kunna genomföra förändringar som de, men inte svenska folket, vill ha. Med EU som syndabock.

  SvaraRadera
 11. Grejen är att om man helt enkelt inte vill ha en soffa, så spelar det ingen roll om soffan är röd, svart, blå eller rosa - man vill ändå inte ha en soffa.

  Det kanske inte är någon DETALJ i Lissabon-fördraget som irländarna inte vill ha. Det kanske är huvudpunkterna (EU som militär stat, ytterligare inskränkningar i demokratin etc) som inte faller dem i smaken. De kanske helt enkelt inte vill ha något Lissabon-fördrag över huvud taget.

  De har det ändå lyxigt Irländarna. Om man nu ska kalla det lyxigt att ens få chansen att säga vad man tycker i en folkömröstning, i en fråga som berör var och en och demokratin i landet man lever i.

  SvaraRadera
 12. SVT kommer garanterat tysta ner, och snabbt censurera bort Margot Walströms inblandning. Folket ska inte veta för mycket utan endast serveras (s)vt:s anpassade bild, inga följdfrågor.

  SvaraRadera
 13. "In The European political project its citizens are together with us on an need-to-know-basis."


  /Winston Smith

  SvaraRadera
 14. "Those who cast the votes decide nothing. Those who count the votes decide everything."

  – Josef V. Stalin


  /Winston Smith

  SvaraRadera
 15. Varför är det fel att hålla flera omröstningar om samma grej?

  Om resultatet till slut blir ett ja, då är ju detta folkets vilja.

  Hur kan det då vara fel, det som beslutades?

  SvaraRadera
 16. anonym 19:30: För att det lätt kan uppfattas som EU försöker pressa på medborgarna konstitutionen. Sen kan man fråga sig om det är demokratiskt att hålla folkomröstningar om frågor som medborgarna inte vill ha folkomröstningar om, då de redan röstat nej innan i en sådan folkomröstning.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.