2009-01-14

EU får alla att tappa koncepten


Det är märkligt. Så väl de borgerliga som socialdemokraterna går med på saker som kommer från EU – som de aldrig i livet skulle ha accepterat i Sveriges Riksdag.

Borgarna är ängsliga för att minsta lilla medgivande av att EU gjort något dåligt spär på svenska folkets skepsis mot unionen. Och så blir ju regeringen ständigt uppbunden av de beslut den är med och fattar i rådet. Plus att till exempel folkpartiet är så entusiastiska till EU att de rent av springer före ibland. Även när det gäller dåliga saker.

Sossarna har blivit ännu mer okritiska till vad som kommer från EU, bara under det senaste året. Gissningsvis har det med partiledarskiftet inom (s) och kopplingen Sahlin - Wallström att göra. Plus att partiledningen har fullt upp med att täta sprickorna i muren i ett parti som, på gräsrotsnivå och bland väljarna, är rätt så EU-kritiskt.

Bara det faktum att den svenska riksdagen har ratificerat det nya EU-fördraget borde ge alla som röstade för matchstraff. Dokumentet innehåller saker som en rimligt navlad borgare eller sosse aldrig skulle acceptera under andra omständigheter. Men nu handlar det om EU. Om maktens brödraskap. Då knyter man, vid behov, handen i byxfickan och sluter upp.

EU är i dag det kanske största problemet för alla som anser att politik skall vila på principer och drivas konsekvent och kompetent.

9 kommentarer:

 1. Och det kommer mer!
  http://jansjoholm.wordpress.com/2009/01/13/en-reformerad-grundlag-sou-2008125-om-politikerna-sjalva-far-bestamma/

  Hittat på
  http://www.regeringen.se/sb/d/10025/a/117744

  Dom har väl kommit på att det här med EU är ett fantastiskt universalverktyg för alla slags frågor som man annars skulle få svårt att sälja in hos menigheten.

  SvaraRadera
 2. Har föreslagit en interpellationsfråga om det direktiv som först introducerade straffrätt på Europanivå: IPRED2.

  SvaraRadera
 3. Den största frihetsreformen som skulle kunna genomföras är att vi gick ur EU.

  SvaraRadera
 4. Vad är det för en sovjetisk bild du hittat? Eller har du photoshoppat?

  SvaraRadera
 5. Kanske inte är så konstigt, utan kanske endast naturligt: "Saving face" -- vilket alltid blir viktigare och viktigare ju "större och starkare" en "entity" blir.

  Blev lika viktigt för Romarriket som det har blivit för USA i dag, (och alla "storhetsriken" däremellan).

  Det ironiska är att dessa "storheter" när dom väl kommit till det stadiet där "att rädda ansiktet" blivit viktigare än "allt annat" alltid tenderar till att mer eller mindre implodera.

  "storheter" som inte bryr sig tenderar till att stagnera och hamna ute i periferin då resten av världen liksom ångar förbi.

  Det är så väldigt många faktorer som spelar in, säkert många fler än jag kan se, men rent abstrakt ju mer tid och resurser som spenderas av en "storhet" på att putsa på fasaden ju mindre spenderas på det som behövs.

  Precis som Romarna spenderade allt på att spel spenderar dagens "härskare" mest på att framstå som utopiskt-PK: allt ska rationaliseras -- ad absurdum, ad nauseam -- kosta vad det kosta vill, men ett fel ska bli ett rätt, ty annars tappar "storheten" ansiktet, vilket, av någon anledning, tydligen anses vara värre än värst.

  Att sen massan, "pöbeln", faktiskt skulle skita i -- pga eget suspekt rationaliserande -- de mesta av fel; eftersom massan, "pöbeln", skulle kunna återkoppla till det mänskliga att fela, med vetskapen att ingenting är perfekt, minst av allt människor, tas ingen hänsyn till. Varav konklusionen alltid blir, för massan, "pöbeln", att "storheterna" förblir elitistiska idioter som saknar verklighetsförankring.

  Ta bara en sån grej som att Sverige inte skickade ner ett adekvat antal Stridsfordon 90 till Afghanistan från början ... Dom ser ju så farliga och aggressiva ut typ. Likadant med en patrull JAS plan, och helikoptrar (om dom inte special anpassats till att inte se ut som något annat än sjukvårdshelikoptrar.)

  Men vem vet, fanskapen till PK-byråkratiska politiker kanske tycker att vi först måst lossa tillräckligt av våra gubbar och gummor till fredsbevarande soldater innan dom ger dom det dom borde ha haft från början ... istället för att undra och oja sig över vad alla andra kanske kan komma att möjliga tycka och uppfatta saker och ting som.


  //ST

  SvaraRadera
 6. Polisen
  Hd domen = det räcker att 1 medborgare vill outsourca (kvalitén, inre säkerhet eller gör sitt jobb)
  Hoppet står ju till näringslivet
  Am bolag som borde vara intresserade av en saftig stek (klar rimligt med högre lön också näringslivsrelaterat)
  Reinfeldt har ju fel när han säger polisen ska stoppa brotten (inte mandat till det, se ovan)
  6% lösta brott
  13% våldtäksuppklaringar (och allt vänsterflum om “våldtäkt” och då bli skyddade av en ordningsmakt som inte skyddar landet= upphäver ju polislag etc= proportionsprincipen etc)
  Trafikonykterhetstest på förmiddagen då frekvensen är lägst (få rattfyllerister)
  Hög andel kriminella i organisationen (tjänstefel, skyddande av brottsling)

  Regeringen har inte ministerstyre (Hd domen och näringslivet, folkets företrädare dvs militärmakten etc och myndigheter = bara å byta ut polisen)

  60 års s-styre = lata och inte behöva göra något (rösta aldrig på packet igen!).
  Och sen pratar man om offer etc
  Otroligt att folk står ut med det (moralisk plikt att agera)
  En kort tid kan ju militärmakten ta över (myndighetspersonal etc)

  När man inte kan lita på ordningsmakten (det spelar ingen roll hur dom gör = dom ska enligt svensk och då också am lag outsourcas, all makt från folket)
  Am frihet från förtryck (stora näringslivsinvesteringar)
  Mest amerikanska landet i världen etc (kan bäst engelska etc)

  Att avstå är ju att avstå från vinst (juridik, moral)

  I första hand militärmakten måste agera (inre hot, sviker Sverige, am ambassaden måste ju vara intresserade)
  Mix säkerhetsföretag, militärpoliser, soldater/militärer, utbildade etc

  Något riksdagsparti borde ju ställa sig bakom (C?)

  Och borgarna gör detta= valvinst (men egenintresset och sveket mot nationen)
  Men det spelar ingen roll= juridiken står högre
  Annars får man ju stämma fram beslutet

  SvaraRadera
 7. Vad föreställer bilden?

  SvaraRadera
 8. "Vad föreställer bilden?"

  Något toppmötesjippo. Det kan ha haft med konstitutionen att göra. Barn dansar för sina ledare.

  SvaraRadera
 9. Vi behöver bli européer. Det är det överordnade målet.

  Snart kommer lika många kineser leva på samma nivå som det finns européer, men de kommer fortfarande ha en stor pool med billig arbetskraft som vi inte har.

  Kina, Indien & co kommer köra över pricken Sverige och det märker de ungefär lika mycket som ångvälten som kör över en fluga på vägen.

  Ska vi ha en chans att stå emot så är det som européer. Superstaten EU tror jag inte man ska vara så bekymrad för. EU kommer inte att se så stort ut i ett globalt perspektiv.

  Det är klart att EU inte är perfekt, men vad har vi för alternativ då? Vi får väl lappa längs vägen.

  Jag hoppas att det är därför som allt detta händer och att man kanske stressar lite. Möjligen finns det inslag av maktens brödraskap också men det får man ta.

  Gärna principer, men först gäller det att överleva.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.