2009-01-12

Glocalnet: IPRED är lågt

"För att bemöta hotet mot internetanvändarnas personliga integritet antar Glocalnet i dag en fildelningspolicy. Vi samarbetar med polismyndigheten för att stoppa farligt och olagligt innehåll, men vi lämnar aldrig ut användaruppgifter till intresseorganisationer, inte ens till Antipiratbyrån."

Internetoperatören Glocalnet meddelar att de inte tänker finna sig i IPRED1 / piratjägarlagen.

(Via: Sweclockers.com)

Update: Hm. Det här var visst från 2007, vilket jag inte noterade när jag fick tips om det. Men det innebär ju bara att det börjar bli hög tid att påminna Glocalnet om deras löfte nu...

6 kommentarer:

 1. Nu var ju detta från 2007.

  Original

  SvaraRadera
 2. .... och det är väl aningen oklart vad som händer om de hotas av dryga böter om de inte går med på saken. Deras policy handlade väl mer om att de inte *frivilligt* skulle göra det. Vi får se.

  SvaraRadera
 3. Det intressanta är ju om Glocalnet står för det fortfarande

  SvaraRadera
 4. För ett bra mått på svenska operatörers respekt för integritet, notera hur många som till dags dato anslutit sig till Bahnhofs initiativ från maj 2006.

  Ledtråd: Noll.

  SvaraRadera
 5. Har påmint glocalnet nu, svaret är "vi överger policyn".

  SvaraRadera
 6. Glocalnet kommer att ge ut uppgifter till bla. APB om dom får in en förfrågan från domstol. Dom sparar alltså IP uppgifter, till skillnad från tex Bahnhof, i vad jag vet 4 månader, säkert längre än så om man har rätt access i systemen.

  Detta är inget Glocalnet har bestämt utan det är en policy som kommer från Telenor, som äger både Bredbandsbolaget och Glocalnet. Så samma sak gäller för Bredbandsbolagets kunder

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.