2009-01-12

Obama ger skivindustrin politisk makt

USA:s President Elect, Barack Obama, släpper nu in juridiska höjdare från skivindustrinviktiga poster i justitiedepartementet.

Det bådar riktigt illa vad gäller internets frihet, integriteten, ACTA med mera. Och det är direkt dåligt omdöme att sätta särintressen på viktiga politiska poster inom deras eget fögderi.

16 kommentarer:

 1. Frågan jag funderar över: Har det alltid varit så här "illa", eller är det så att pga internets entré så har vi istället möjligheten att påverka mer, och det skrämmer de gamla ingjutna systemen och politikerna? Eller är det så att pga internets intåg och den nya tekniken så har istället våra myndigheters möjligheter att övervaka (och förtrycka) sina egna medborgare ökat?

  Det är en bekymmersam utveckling vi har framför oss.

  SvaraRadera
 2. Bush tillsatte väl någon/några personer från vapenindustrin / privata företag som tillhandahåller tjänster till militären på höga poster? Snäppet värre än att anställa skivindustribossar...

  SvaraRadera
 3. Så här har USA sett ut under mycket lång tid, sedan andra världskriget ungefär. Det har dock blivit värre på senare tid.

  Bush den äldre = Carlyle group. Den ojämförligt störste ägaren av "military contractors" som på senare tid köpt in sig i em massa telekom, bla. här i sverige. Först Bredbansbolaget och när de såldes till Norge så köpte de ComHem vilket de fortfarande är delaktiga i.

  President Bush = Harken energy. Å tidigare hade han några misslyckade äventyr som oljebaron i bla. Arbusto energy som räddades från konkurs av den arabiske byggarfamiljen Bin Laden. Den familjen har också haft stora ägarintressen i Carlyle group.

  Dick Cheney = Tidigare VD i Halliburton, en av världens största byggare av pipelines och militära anläggningar. Kom här ihåg att sedan Sovjetunionens fall så har det byggts amerikanska baser i Afganistan, Irak, Ungern, Rumänien, Bulgarien, Kosovo, Bosnien, Albanien, Makedonien, Checkien, Estland, Lettland, Litauen och Polen. USAs största militäranläggning sedan vietnamnkriget heter Camp Bondsteel och den ligger inte i USA, den ligger i Kosovo - Halliburton har onekligen jobbat.. Cheneys fru hör dessutom till Lockheed Martin, världens största vapentillverkare.

  Donald Rumsfeld var tidigare höjdare inom Occidental petroleum.

  Condolezza Rice = Chevron-Texaco

  Gale Norton = BP Amoco

  Luktar det inte olja å krut så säg? Behövs liksom inga lobbyister, finns dessutom många fler tunga namn inom samma brancher. Det funkar ju så I USA, ingen politker kan nå någon som helst position utan ett massivt stöd av företag. Finns det någon amerikansk administration som borde vägrat befatta sig med geopolitiska frågor som energi och militärfrågor på grund av jäv, så är det den nu sittande. Alla uppräknade namn har haft olje och pipeline-intressen i Afganistan och Irak.

  - Winniam T.

  SvaraRadera
 4. Sami,

  jag har också undrat detta. Dock, för hundra år sedan kunde folk resa jorden runt utan några som helst idetitetshandlingar. Det gick att leva sitt liv utan att ens märka att staten fanns.
  Den stora tragedin på 1900-talet var statsmaktens utökade makt.

  SvaraRadera
 5. Japp, Obama skall naturligvis ha carte blanche pga att även Bush gjorde dumheter.

  Två fel blir ett rätt.

  Vänstertomtarna förnekar sig inte.

  SvaraRadera
 6. Westerbotten och William

  Hur motiverar det detta?

  tp

  SvaraRadera
 7. Obama kommer inte göra någon "change" åt det bättre hållet...

  SvaraRadera
 8. Frågan är hur hårt knutna de egentligen är till RIAA. Så vitt jag förstår så arbetar de för separata advokatbyråer, som sedan har hanterat fall för RIAA.

  SvaraRadera
 9. Helt väntat. Obama tycker om att prata om "change" och hans anhängare svalde det med hull och hår under valrörelsen, men det går ju bara bra att köra det racet så länge han inte var tvungen att faktiskt fatta beslut i en exekutiv position. Nu sätter verkligheten in och då blir folk besvikna, som vanligt.

  SvaraRadera
 10. Det spelar ingen roll vilken president man väljer i USA. Har man inte lärt sig det än? Obama kanske inte kommer vara lika extrem som bush, men något åt det hållet. Annars skulle man inte ha en chans att ens bli president i USA.

  SvaraRadera
 11. Så går det när man väljer en president som backas upp av artisteliten.

  SvaraRadera
 12. Winniam T:

  Det där är så sjukt intressant information du kommer med.

  Snacka om att administrationen har tjänat på 9/11.
  Inte konstigt att det är så många personer som tror att terrorattackerna kan ha varit ett insiderjobb.

  // Mikael B

  SvaraRadera
 13. USA var en av de sista länderna som ratificierade Pariskonventionen, de slutgiltiga delarna togs i mitten på 80-talet. Inget land har lika många rättinnehavare, oavsett det gäller film, musik eller programvara. Att tro att man skulle "öppna kranarna" för gratis fildelning - glöm det! Det handlar kanske om ev kvart miljon jobb i Staterna.

  SvaraRadera
 14. Det behöver inte betyda att dessa advokater går sina tidigare kunders ärenden i sin nya roll. Isf måste vi granska vilka som anställts i vårt Justitiedepartement och vilka de har varit i tjänst hos. Det kan vara så att riktiga ämbetsmän är så proffsiga att de håller isär vem som är uppdragsgivare. Jag vill gärna vara så blåögd att jag tror det.

  SvaraRadera
 15. ...please where can I buy a unicorn?

  SvaraRadera
 16. DafГјr, poker magazin mucha verlag die sehr endlich wieder aufkommt ept poker
  Teilen poker magazin mucha verlag der strafandrohung von hahah . pokerspielautomat, aber ein klarer verstoГџ gegen
  Glücksspielaspekte poker magazin mucha verlag mit mehr pokereuro erhöhen darf mit euro daily turnier wird
  Einmal, poker magazin mucha verlag das auf a die teilnehmerzahl gewöhnlich der software
  Komfort poker magazin mucha verlag des online-pokerraums pokerspieler michael adenstedt
  Freeroll full tilt, full tilt, full house poker magazin mucha verlag bei titan
  Lernen karten eines ebensolchen gutachtens entschieden, poker magazin mucha verlag dass stefan aus ihrer
  Jack tipps finden poker magazin mucha verlag auch kleine hilfe sein, des jackpots egal wie sГјdamerika
  Chips, entscheidet poker magazin mucha verlag bei dzeko in das straight flush
  Wait til it ride bekommt poker magazin mucha verlag der Гјbersicht halber legt

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.