2009-01-05

Lästips

Dick Erixon: Varför fördömde inte Bildt 6000 raketanfall mot Israel?

89 kommentarer:

  1. Av samma skäl som fick Per Garthon att välkomna utnämningen av Bildt till utrikesminister: Bildts personliga ställningstagande i Mellanösternfrågan. Där står han på samma sida som Guillou, Garthon och Andreas Malm

    SvaraRadera
  2. Bla bla bla bla...det kunde man ge sig fan på att han skulle ägna sig åt djävulens advokatyr även den här gången.


    Tala om för idioten att det går 10 döda palestinska civila på varje död israel.

    Bildt vet det.

    SvaraRadera
  3. Dessutom ljuger Erixon.

    Carl Bildt har inte fördömt Israels aktion mot Gaza.

    Han har PRECIS SON VANLIGT sagt att bägge sidor måste upphöra med agressionen.

    Varför LJUGER Dick Erixon?

    Vem betalar honom för att LJUGA?

    SvaraRadera
  4. Varför kan inte dessa kirurger ta sig in via Egypten och varför kan inte alla palestinier som vill fly ta sig till Egypten?

    SvaraRadera
  5. Jadu Micke, frågan som erixon ställer sig är ju, varfrö fördömde inte Bildt tidigare??+ Om han nu tror att fördömanden gör någon nytta så borde han väl ha fördömt Hamas och Gazabornas bombnigar av Israel långt, långt tidigare??

    Varfrö strider inte Hamas enligt Genevekonventionen, de verkar ju kunna den utan och innan i sina ständiga hänvisningar tiill Israles brott mot densamma???

    SvaraRadera
  6. Varför kan inte röda Halvmånen åka in från Egypten??

    SvaraRadera
  7. Men stackars Micke då. Svider det att vara på samma sida som Bildt?

    SvaraRadera
  8. Borde Israel ha låtit det regna raketer slumpmässigt över Gaza i tre år de också?? hade det varit proportionerligt våld? Hade de då undgått kritik från Micke och Andalus???

    SvaraRadera
  9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  10. Om han nu tror att fördömanden gör någon nytta så borde han väl ha fördömt Hamas och Gazabornas bombnigar av Israel långt, långt tidigare??



    Du är lika väck som vanligt.Prova att gå ett varv runt datorn så kanske det släpper.

    Bild har inte FÖRDÖMT Israels intåg i Gaza.

    Bildt HAR tagit avstånd från Hamas raketbeskjutning både nu och tidigare.

    Dick Erixon ljuger.

    Dick Erixon VET att han ljuger.

    Varför ljuger Dick Erixon?

    SvaraRadera
  11. Men stackars Micke då. Svider det att vara på samma sida som Bildt?


    Svara på mitt inlägg istället för att snacka skit.
    Klarar du det tror du?

    Ge mig en länk till Carl Bildts FÖRDÖMANDE av Israels intåg i Gaza.

    Ge mig något som STYRKER ditt påstående att Carl Bildt TAR PARTI för Hamas mot Israel.

    SvaraRadera
  12. Om Israel lät raketer av samma slag som de Hamas skjuter (dvs i princip upphottade nyårsraketer) regna över Gaza, samtigit som man upphörde med alla andra krigshandlingar (t ex blockaden) tror jag de allra allra flesta Gazabor skulle vara ganska nöjda.

    Sen att Gazaborna kanske allra helst skulle vilja återvända till sina hem i det som nu är Israel är ju en annan sak, men som sagt tror jag de skulle vara glada att få röra sig fritt och handla fritt med omvärlden.

    Sen om det dimper ner nån nyårsraket nån gång om dagen, med till 99% materiella skador, tror jag de kan hantera det.

    SvaraRadera
  13. Johan

    Är en blockad en krigshandling?

    Är Qassam-raketer bara upphottade nyårs-varianter?

    Tror du verkligen att Hamas blir gladare av konflikten inte underblåses?

    Bor Gazaborna verkligen inte där dom bor?

    SvaraRadera
  14. Ljuger erixon?? Varför ljuger Micke??

    SvaraRadera
  15. Micke; tack för komplimangen, men kan du peka på exakt var i sin bloggpost Dick Erixon ljuger?? mot bättre vetande som du uttrycjer det??

    SvaraRadera
  16. Olof dA, i det fallet får du visa lite överseende. Killen lever enligt egen utsaga inte i samma verklighet som de flesta andra. Det innebär att vad som är sant för honom ingalunda måste vara sant för oss som lever i den verkligheten där vi ändå tror att där bara finns en korrekt version av sanningen och verkligheten. Även om vi kan träta om både hurdan den är och hur man skall lyckas etablera att man har kommit närmare den ..

    SvaraRadera
  17. Det var en gång en tidpunkt då palestinier ägde merparten av allt land i Palestina. 50 år senare ägdes merparten av allt land i Palestina av israeler. Hur gick det till? Någon som tror att Israel helt enkelt köpte marken av palestinierna istället för att fördriva dem med våld?

    Helt uppenbart är det här en konflikt där båda sidor begår orättfärdiga övergrepp mot varandra. Men vem var det egentligen som skapade den från början? Och vilka är det som är förtryckta?

    Möjligtvis är det godtagbart att göra upp med Hamas. Men inte att bomba sönder vanliga gazabors hus och döda oskyldiga civila. Det är inte heller godtagbart att isolera Gaza och försvåra införsel av medicin och livsmedel.

    SvaraRadera
  18. runt 600 år efter kristus så var det väl judaran som fördrevs av muslimerna, så . ja vem var det som började konflikten??? Judendomen är en äldre religion än Isalm.

    SvaraRadera
  19. Ja det har slagit mig för länge sedan att Micke verkar till fullo ha anammat det sanningsbegrepp som är så populärt i den region som vi avhandlar i denna tråd.

    SvaraRadera
  20. Om inte ni muppar kan vara objektiva i konflikten, tänk då efter hur folk där nere måste känna sig. Båda sidor gör FEL. Däremot är det beklagligt att staten Israel sänker sig till Hamas nivå. In med oberoende fredsbevarande trupper istället men det vill ju inte Israel förstås. Och är det någon som kommer att gå stärkt ur denna konflikt så är det tyvärr Hamas och andra fundamentalister som använder Israels övergrepp som rekryteringsunderlag. Våld föder våld, så enkelt är det. De sköt raketer? Ok, skjut tillbaka i lika stor skala då. Man behöver inte slakta 100tals civila bara för att man blir beskjuten. Politikerna förvärrar krisen som vanligt...

    SvaraRadera
  21. "runt 600 år efter kristus så var det väl judaran som fördrevs av muslimerna, så . ja vem var det som började konflikten??? Judendomen är en äldre religion än Isalm."

    Så ALLT har sin ursprung runt 600 år efter Kristus? Då judarna fördrevs? Det är som att påstå att ett slagsmål började då man slog tredje uppercuten. Och vad vill du ha sagt med att judendomen är äldre än Islam? Nån sida som har mer rätt då lr? Mupp...

    SvaraRadera
  22. Ja vi har ju historien som referensram i hela denna konflikt, flera referenser görs till 1948 bland annat.

    Jag tror det hänger i hop på detta viset. Judarna blev efter andra världskriget smärtsamt medvetna om att det inte finns någon makt, definitivt inte i Europa, förutom USA, som är beredd att lyffta ett finger för att rädda deras liv. Lösningen blev den enkla , en judisk stat, där de kan lyfta sina egna fingrar för att skydda sig. Finns det något folk som har större anledning att känna en välbefogad oro när olika stater (Iran) och organisationer(hamas/Andresa Malm) börjar att återigen prata om deras utplåning?? Om det finns ett sådant folk så har jag full förståelse om de också är beredda att försvara sig till tänderna, till sista blodsdroppen.

    SvaraRadera
  23. Palestina styrs av en terroristorganisation vars medlemmar bombar ett grannland med raketer. I deras politiska plattform står det ju klart och tydligt att Israel ska utplånas.
    Vad förväntar sig då Hamas, att Israel inte kommer agera när det börjar regna raketer?

    Att civila dör är tragiskt och hemskt men det är helt och hållet Hamas som skall stå ansvariga för att deras egna invånare får sätta livet till.

    SvaraRadera
  24. fortfarande har jag inte fått något svar på varför de inte utnyttjar gränsövergångarna mot Egypten eller sin kuststräcka för att byggga hamnar, Gazafolket.

    SvaraRadera
  25. Anonym 19:42

    Det är ju bra att du ser orimligheten i att använda detta som argument. För det är precis det som hävdas när folk hänvisar till 'flyktingläger och -status' flera generationer senare, eller som hänvisar till att de är det pga av att folk 'fördrevs' för 60 år sedan ..

    SvaraRadera
  26. vadå tredje uppercuten?? den första måste rimligen ha utdelats då, cirka 13-1400 år sedan, det var den första uppercuten som jag beskrev som en möjlig konfliktgrund, inte den tredje.

    SvaraRadera
  27. Dagens Qassam: 2 meter lång, väger 90kg inkl 10-20kg sprängämne.
    Skapligt upphottad nyårsraket!

    SvaraRadera
  28. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  29. Det är ju bra att du ser orimligheten i att använda detta som argument. För det är precis det som hävdas när folk hänvisar till 'flyktingläger och -status' flera generationer senare, eller som hänvisar till att de är det pga av att folk 'fördrevs' för 60 år sedan ..

    Jonas.

    Om du ska argumentera mot palestiniernas rätt att befinna sig på sin mark så bör du använda argument som inte samtidigt logiskt understryker att judar inte har rätt att befinna sig på mark som dom har historisk anknytning till.

    Är inte det ett minimum som man kan kräva om du ska öppna käften i frågan?

    SvaraRadera
  30. "Någon som tror att Israel helt enkelt köpte marken av palestinierna istället för att fördriva dem med våld?"

    Om jag inte minns fel så hade judar hederligt köpt upp större delen av den mark som sedan blev Israel.

    SvaraRadera
  31. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  32. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  33. Micke; tack för komplimangen, men kan du peka på exakt var i sin bloggpost Dick Erixon ljuger?? mot bättre vetande som du uttrycjer det??


    Det står i Dick Erixons bloggpost att Carl Bildt inte fördömt raketbeskjutningen från Hamas.

    Underförstått säger han också att Carl Bildt genom att kräva att våldet upphör har fördömt Israels agerande.

    Båda dessa påståenden är lögner.
    Carl Bildt har krävt och fördömt Hamas raketbeskjutning tidigare OCH i samband med den nuvarande upptrappningen av konflikten.

    Carl Bildt har INTE fördömt Israels intåg i Gaza.


    Carl Bildt HAR uppmanat parterna att upphöra med våldet.
    Främst av omsorg om civilbefolkningen.

    Dick Erixon ljuger.

    Varför ljuger han?

    SvaraRadera
  34. Om jag inte minns fel så hade judar hederligt köpt upp större delen av den mark som sedan blev Israel.



    Jag funderar på att köpa Danmark.

    Jag är övertygad om att det finns nån i landet som är beredd att sälja.

    SvaraRadera
  35. Micke borde ta med sina kompisar på Radio Islam och på NSF och åka ner och agera mänsklig sköld åt kamraterna i Hamas (vars enligt uppgifter som DN* förmedlar sitter och trycker i ett skyddsrum under Gaza Citys sjukhus)

    *Jag är väl medveten om att Micke nog underkänner DN som källa eftersom den ägs Bonniers

    Visa att du har lite stake och åk ner. Ta med dig Guillou och Jackie Arklöv samtidigt.

    SvaraRadera
  36. En bekant till mig har för övrigt föreslagit att man skall sätta upp en speciell blogg som bara ägnar sig åt att upplåta utrymme för kommentarer till Dick Erixons bloggposter.

    SvaraRadera
  37. Här osar av unket israelhat. Din kommentar on Cast Lead har verkligen lockat fram typer. Micke här har ju rabies.

    Erixon har rätt i att om raket- och granatfrågan hade fått adekvat uppmärksamhet så hade vi förmodligen inte behövt se Cast Lead. Att vår diplomatiska toppskick tyvärr placerat sig så entydigt på den palestinska sidan att vi inte har någon roll i diplomatin hindrar inte att Bildt kan ha rätt i att den israeliska regeringen inte vet vart den är på väg här. Han påpekar att hade Israel avbrutit operationen efter de första minuterna så hade de kunnat kalla det för en framgångsrik vedergällning för de 300 raketerna dagen innan.

    Emellertid kan vi komma ihåg att trots att Hzbollah har återupprustat så har den dagliga beskjutningen upphört efter operationen i Libanon. Det så kallade "lugnet" mellan Hamas terrorister och Israel var aldrig en vapenvila annat än från den Israeliska sidan. Under hela denna tid avstod Hamas från beskjutning endast två dagar vilket tvingade gränsbefolkningen att dyka ner i skyddsrummet ideligen, oftast i samband med skolornas raster. Lyckas det israeliska försvaret med ett Libanesiskt resultat kan de vara nöjda.

    Eftersom många av avfyringstuberna precis som i Libanon är monterade i hus och sjukhusen och eftersom terroristernas stridsledningscentral ligger i en bunker under Shifasjukhuset så är det svårt att göra någonting substantiellt utan att vara på plats vilket förmodligen är anledningen till att regeringen tar risken med en markinvation.

    Det nuvarande styrande partiet, Kadima som grundades kring en platform av att försöka få fred genom att ensidigt dra sig tillbaka från territorierna trots fiendens fredsvägran fick modifiera sin uppfattning när det visade sig att det bara blev värre när de hävde ockupationen av Gaza.

    En kraftig ökning av arabiskt våld framtvingade en strikt kontroll av in och utfart vilken försvagade den lokala ekonomin på båda sidor av den nya gränsen.

    SvaraRadera
  38. Micke, din fascination över att samla på dig allt fler yxskaft är i sig fascinerande ...

    SvaraRadera
  39. En bekant till mig har för övrigt föreslagit att man skall sätta upp en speciell blogg som bara ägnar sig åt att upplåta utrymme för kommentarer till Dick Erixons bloggposter.

    Det finns säkert redan någon tjänst på internet som gör att man på en viss address kan kommentera ett RSS-flöde från en annan blogg.

    SvaraRadera
  40. John Galt (knepigt nick, hörru) och Neoliberal Agenda ...


    Det existerar redan försök att bemöta Dick Erixonss blogg.

    Fast aktiviteten på Bloggen 'Dicktum' är inte längre så hög. Det verkar ha varit kul under knappt 10 inlägg!

    Men den är fortfarande värd ett skratt, så här snart ett halvt decennium senare!

    SvaraRadera
  41. Ojojojoj...nu har Micke slitit av sig uridomet igen och då kan ingen kattsand i världen fånga in allt som rinner ut.

    Men Micke skall i alla fall ha kredit för en sak. Under de år som han terroiserat diverse bloggar med sin elakartade inkontinens, har han faktiskt lärt sig att skriva något bättre svenska. I början vart det ju hart när omöjligt läsa vad han som flöt ut ur hans lilla penna. Särskrivningarna var lika många som hans obefintliga argument, det vill säga oräkneliga.

    Det skall du ha eloge för Micke.

    SvaraRadera
  42. Inatt verkar det som om Israel äntligen givit det förb... hammas ordentligt på moppen.
    Såg nyss på bbc hur de gallskriker på Egypten om hjälp. Vad skulle de hjälpa till med mer än kasta sand!

    Nä låt oss hoppas att Israel hjälper världen att bli av med dessa parasiter så Sverige slipper ta hit fler berikare

    SvaraRadera
  43. @Olof d2.

    Snabb historielektion.

    1. Vem var först i området?
    Svar: Kanaanéerna

    2. Vilka kom tvåa?
    Svar: filistéerna

    3. Vilka kom trea?
    Hebréerna (judarna)

    3. Vad hände med Kanaanéerna ?
    Svar: De blev nedslagna av Filistéerna och sedan fördrivna av Hebréerna.

    4. Vilka var Kanaanéerna ?
    svar: De kallas idag för palestinier.


    Detta är (en riktigt kort version av) historiska fakta, bekräftade av bla Gamla testamentet (Tanakh).


    Om du ska använda historiska fakta, använd alla och inte bara de som passar ditt syfte

    SvaraRadera
  44. så om vi utgår från att Gamla Testamentet är den absoluta sanningen om vad som hänt i området så har alltså palestinierna fått stryk av en folkgrupp innan den folkgruppen fick pisk av judarna, och det menar du ger palestinierna av i dag rätt att utrota judar??

    SvaraRadera
  45. Begreppet palestinier är en latinisering av ordet filisté, inte kananée och ingen av dessa osannolika myter har någon annan betydelse för dagens konflilt än den vi väljer att tilldela.

    SvaraRadera
  46. Scaber nestor, "1. Vem var först i området?
    Svar: Kanaanéerna"

    Du glömmer en viktig liten detalj.

    Gud gav landet till(baka till) Israeliterna efter Exodus, dvs när dom återvände efter att ha blivit bortrövade och förslavade under x antal generationer.

    Sen var Canaan son till Ham som var sonson till Noah som var son till Lamech som var sjätte generationen från Cain. Men visst Cain kanske inte existerade som en av "judarnas" släkt och förfader, eller?

    Allt i väldans historisk hebreisk form typ, och av någon så där naturlig anledning som att dom andra religionerna som inkluderar samma sak/er, namn, etc, kom flera hundra och tusen år senare ... fast tyckt att det var just deras land om efter vartannat, ty deras "nya" Gud/ar hade ju sagt så ... eller hur?

    Idag, samma folk, men olika tro, vilket är det enda som skiljer dom åt, efter ett par tre fyra tusen års knullande, vilket trots allt är helt naturligt ... att knulla med varann oavsett tro, finns ju trots allt alltid någon rationalisering, bara att se på samspelet mellan vikingar och trälar (som kom all världens väg ifrån).

    //ST

    SvaraRadera


  47. Här osar av unket israelhat. Din kommentar on Cast Lead har verkligen lockat fram typer. Micke här har ju rabies.





    Istället för att snacka skit så föreslår jag att du HJÄLPER Dick Erixon ovh visar oss VAR Carl Bildt fördömer Israels intåg i Gaza samt visar att han INTE regaerat MOT Hamas raketbeskjutning.

    Klarar du det eller klarar du bara att vara en skitsnackare?

    SvaraRadera
  48. Micke, din fascination över att samla på dig allt fler yxskaft är i sig fascinerande ...

    Jonas.

    Du kan kan också ägna dagen åt att styrka Dick Erixons lögner om Carl Bildt.

    Jag ser fram emot ditt svar i kväll.

    När du ändå håller på kan du ocså ta reda på VEM som betalar honom för att ljuga (såvida du nu inte kan bevisa att Dick Erixon inte ljuger och att Carl Bildt inte tagit avstånd från Hamas raketbeskjutning av Israel.

    Der bör inte vara något problem om man ser till hur säkra du och resten av apflocken är att Dick Erixon har rätt.

    Eller hur?

    SvaraRadera
  49. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  50. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  51. Micke borde ta med sina kompisar på Radio Islam och på NSF och åka ner och agera mänsklig sköld åt kamraterna i Hamas (vars enligt uppgifter som DN* förmedlar sitter och trycker i ett skyddsrum under Gaza Citys sjukhus)

    *Jag är väl medveten om att Micke nog underkänner DN som källa eftersom den ägs Bonniers


    Visa att du har lite stake och åk ner. Ta med dig Guillou och Jackie Arklöv samtidigt.


    Om det hade varit så att ditt inlägg nånstans relaterat till vad jag har sagt så skulle jag möjligen ha kunnat uppfattat dig som något annat än den psykotiska käringjävel du är, men det är tveksamt.

    SvaraRadera
  52. “Yes, the existence of a separate Palestinian identity serves only tactical purposes. The founding of a Palestinian state is a new tool in the continuing battle against Israel… “ (Zuheir Muhsin, late Military Department head of the PLO and member of its Executive Council - Dutch Newspaper Daily Trouw, March 1977)

    Det finns inget som heter Palestina. Namnet har sina historiska rötter i en nedsättande term använd av Romarna för att beröva Judarna sin identitetskänsla efter erövringen av Judéen.

    Allt snack om proportionalitet och lika goda kålsupare-teorin i den här konflikten är sinneslö anti-intellektuell socialistisk propagandaverksamhet.

    Gå och krama Andreas Malm istället för att spy er galla över ett folk som fått försvra sig mot hot om utplåning oräkneliga gånger under historiens lopp.

    Det är ett ISRAELISKT FÖRSVARSKRIG som pågår, upplysningsvis sagt bara, för den som inte fattat det redan. Israel vill inget annat än fred.

    TRIBUNUS PLEBIS

    SvaraRadera
  53. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  54. Dick Erixon har som de flesta andra som engagerar sig i Israel/Palestina-konflikten svårt med nyanserna och blir propagandist för Israel.

    För att korrigera lite som tidigare sagts i tråden:
    Judarna fördrevs inte av muslimerna på 600-talet, det skötte romarna om redan ca femhundra år tidigare. Däremot erövrade muslimerna området på 600-talet som då beboddes av av allehanda folkgrupper varav några var kvardröjande judar (jodå, några fanns kvar). I över tusen år stod sedan området under muslimsk/arabisk kontroll innan västmakterna koloniserade området.

    Efter andra världskriget fanns ett tillräckligt stöd för att ge judarna ett eget land. Man skuffade då undan palestinierna och sa; -Vi har historisk rätt till detta land.

    De människor som bott i området sedan 80 generationer tillbaka tyckte att detta inte var sjysst och formade olika motståndsgrupper (hamas, fatah osv) för att slåss mot ockupanterna när arabstaternas gemensamma krigsförsök gick åt skogen för att hjälpa dem.

    Nu är dock judarna åter etablerade på platsen och ett par generationsväxlingar har skett och de som nu bor i Israel är ej samma människor som ockuperade landet i slutet på fyrtio-talet. Det är barnen och barnbarnen som nu bor där. Födda på israelisk mark.

    Slutsats; att kasta ut judarna ur området är inte rättvist. Och qassamraketer skall man ha rätt att slippa ha regnande över sig. Att hålla palestinierna inlåsta i världens största fängelse är inte heller rättvist. Jag förstår mycket väl bevekelsegrunderna för det väpnade motståndet.
    Det är fruktlöst att välja sida i denna konflikt för oskyldiga dör på båda sidor och båda sidor har behandlats orätt. Av varandra.

    Fredlig samexistens är enda vägen ut ur konflikten och det kan inte ske så länge Israel fortsätter sin ockupation av erkänt Palestinsk mark. Innan man övergett bosättningar och släppt ockupationen av Gaza o Västbanken så är det orimligt att tro att det väpnade motståndet ska upphöra. En respekt för 1967 års gränser och tillåtande av Palestinskt självbestämmande är ett gott steg på vägen.
    I.E; bollen ligger på Israels planhalva.

    SvaraRadera
  55. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  56. Kartor som ljuger

    Bloggen FiM (Fred i Mellanöstern håller koll på anti-semiterna och deras propaganda.

    SvaraRadera
  57. Micke, fördömer står i Erixons inlägg inom citationstecken. Har du läst inlägget?? Han skriver att han saknar ett fördömande av Hamas raketbeskjutning tidigare, inte rakt ut att Bildt har "fördömt" Israels agerande. Läs inlägget och försök förstå.

    SvaraRadera
  58. Ja Micke , var skriver Erixon att Bildt har fördömt Isarels agerande??

    SvaraRadera
  59. Här kommer den vanligaste käpphästen om konflikten:

    "Fredlig samexistens är enda vägen ut ur konflikten och det kan inte ske så länge Israel fortsätter sin ockupation av erkänt Palestinsk mark. Innan man övergett bosättningar och släppt ockupationen av Gaza o Västbanken så är det orimligt att tro att det väpnade motståndet ska upphöra. En respekt för 1967 års gränser och tillåtande av Palestinskt självbestämmande är ett gott steg på vägen.
    I.E; bollen ligger på Israels planhalva."

    Helt uppåt väggarna galet resonemang. Det är precis tvärtom det hela måste expedieras.

    Hamas, Hizbollah, Iran och allsköns alla andra Israelhatare måste lägga ner vapnen FÖRST och ÄRLIGEN BEVISA, på ett trovärdigt sätt, att de ALDRIG NÅGONSIN mer kommer att lyfta ett finger mot Staten Israel och dess folk.

    Inte förr kan/bör Israel ens överväga att lämna Västbanken och Golanhöjderna.

    SvaraRadera
  60. "Om det hade varit så att ditt inlägg nånstans relaterat till vad [någon] har sagt så skulle jag möjligen ha kunnat uppfattat dig som något annat än den psykotiska [vänsterhaverist] du är"

    Jag vilar min låda ...

    SvaraRadera
  61. @Luxd;

    Jag vidhåller att det är ockupanten som måste upphöra med ockupationen först.
    Din metod har testats i 50 år utan framgång.

    OM Israel skulle dra sig tillbaka helt och ensidigt och säga
    -Nu överlämnar vi samtliga ockuperade områden i Er ägo. Vi river omkull den del av skyddsbariären/muren som står på Er mark. Men; om ni efter denna storsinta gest från vår sida fortsätter att beskjuta oss så bombar vi sönder er till stenåldern och återockuperar all mark.

    Tror du inte att det skulle vara en framkomligare väg?

    SvaraRadera
  62. Det är inte "ockupationen", av Västbanken och Golanhöjderna som är kärnproblematiken, det tror jag du inser, eller hur?

    Det är bara en käpphäst, ett bräckjärn som Terrorist-alliansen använder för att rättfärdiga ett folkmord på Israeler.

    SvaraRadera
  63. Varför frodas terrorism i Gaza och i Irak? Jo, de två främsta orsakerna är fattigdom och våld. Israel göder sina fiender och spelar de rätt i händerna. Tyvärr, detta kan inte sluta bra.

    SvaraRadera
  64. Luxd;
    Jag hävdar med bestämdhet att ockupationen är grundproblemet och att folkmordsviljan är en icke-fråga. Palestinierna har ingen möjlighet att utrota israelerna men det motsatta är fullt möjligt.

    Varför du sätter ordet ockupation inom situationstecken tycker jag är intressant. Jag antar att det beror på att du anser att någon ockupation inte äger rum? Då skulle jag vilja föreslå ett studiebesök på plats.

    Grundproblemet är och förblir ockupationen och inte att alla palestinier törstar efter judiskt blod.
    Lidandet föder hatet.

    SvaraRadera
  65. När kommer din ursäkt micke för dina beskyllningar mot Erixon??

    SvaraRadera
  66. Historielöshet grundar sig din och dina meningsfränders uppfattning på börjar jag inse.

    Att i detta läge lämna över Golanhöjderna till TerroristAlliansen, så skulle dom upprätta avfyrningsplattformar inom en vecka.

    Det skulle bli som att skjuta fisk i tunna för dessa mördare som inte har nåt annat uppsåt än att bli av med Israelerna.

    Uppsåtet att utplåna Israel har alltså Terroristerna, inte dom som sedan 40 år till slut kommit att kallas det Palestinska Folket.

    Ville bara ha sagt det så inga troll kommer å smetar nåt på mig som jag inte sagt.

    SvaraRadera
  67. Det är Hamas och Hizbolla och Iran och terroriter som orsakar lidandet.

    Israel vedergäller bara som vilken annan normalt fungerande varelse skulle gjort som utsätt för övergrepp.

    SvaraRadera
  68. "Israel vedergäller bara som vilken annan normalt fungerande varelse skulle gjort som utsätt för övergrepp."

    Ok. Du får tycka så. Men kom nu inte och säg att du är objektiv.

    SvaraRadera
  69. När kommer din ursäkt micke för dina beskyllningar mot Erixon??


    Dick Erixon är en lögnhals och du är hans apa.

    SvaraRadera
  70. Objektiv?! När har jag ens påstått att jag är objektiv? Jag tar ställning FÖR Israel oavkortat i den här konflikten, stenhårt.

    Snälla, anonym 14:10, i den här konflikten är objektivitet en omöjlighet, OM man tar hänsyn till ALL känd historisk fakta i den här konflikten och dess upprinnelse och vilka politiska och historiska grunder den vilar på.

    Vedergällande reaktioner på allestädes närvarande övergrepp genom hela den judiska historien mot dess folk går inte att betrakta ur mer än ett perspektiv.

    Jag fattar bara inte att det skall vara så föribannat svårt att förstå detta.

    Jag säger det igen, ISRAEL vill bara FRED!!

    O, du, anonym 14:10, tack så hemskt mycket för att jag får tycka så som jag gör. Det känns mycket tryggare nu.

    SvaraRadera
  71. "Snälla, anonym 14:10, i den här konflikten är objektivitet en omöjlighet, OM man tar hänsyn till ALL känd historisk fakta i den här konflikten och dess upprinnelse och vilka politiska och historiska grunder den vilar på."

    Man kan alltid vara objektiv. Bara för att du ensidigt tar Israels parti behöver andra inte göra det.

    "Vedergällande reaktioner på allestädes närvarande övergrepp genom hela den judiska historien mot dess folk går inte att betrakta ur mer än ett perspektiv."

    Det som hände mot judarna förr berättigar INTE de att begå övergrepp på ett annat folk.

    "Jag säger det igen, ISRAEL vill bara FRED!!"

    Det sa Hitler också ibland. Speciellt när han ville ha lite "lebensraum" för sitt folk. Hur ska man kunna skapa fred när man trappar upp våldsspiralen hela tiden? Det är fruktansvärt när civila dör, oavsett på vilken sida. Men det som är mest skrämmande med dig och andra neocons är att ni struntar i om muslimska barn dör för ni betraktar de knappt som människor. En människosyn som är helt förkastligt i mina ögon.

    "O, du, anonym 14:10, tack så hemskt mycket för att jag får tycka så som jag gör. Det känns mycket tryggare nu."

    Varsågod. Förresten, tror man kan söka till den israeliska armén som frivillig. Anmäl dig, skjut ihjäl några stenkastande ungdomar och gör världen säkrare. Eller varför inte skjuta de när de är för unga att kasta sten, typ i 3-4 års åldern? I förebyggande syfte förstås och för att göra världen till en "bättre" plats.

    SvaraRadera
  72. Det är så propagandakriget ser ut, där svenska medier gärna och okritiskt spelar med.


    Citat "Oraklet med Churchillkomplex"

    SvaraRadera
  73. Idioter kommenterar idioti.

    Missil är engelska och betyder robot, Hamas har skjutit exakt 0 robotar mot Israel men Israel har skjutit tusentals robotar mot Gaza.

    Hamas skjuter däremot raketer (rockets för er som inte kan svenska) mot Israel, dessa är hammgjorda jävla leksaker som inte kan träffa ett skit och som bara dödat 1 (EN) Israel under 2008 (av sammalagd 24 dödade av Hamas före kriget i Gaza), samtidigt som Israeliska robotar, raketer, granater och kulor har dödat över 250 palestinier i Gaza.

    Men av någon jävla anledning anser "liberaler" att arabiska liv är värda mindre än 10% så mycket som Israeliska.

    SvaraRadera
  74. Profanus ser till att 'debatten' hamnar på den nivån han själv klarar av.

    Hans utsagor om hur 'liberaler värderar olika liv' är lika idiotisk som Mickes härjningar i otaliga frågor på precis samma (obefintliga) nivå ...

    SvaraRadera
  75. Får tilläggas att två israeler inte en dödats av qassams under 2008. Skulle varit fler om inte Israel byggt upp ett skapligt effektivt förvarningssystem.

    Undrar varför socialisttyper som PV m.fl. envisas med att kalla raketer med räckvidd på upp till 40km (grad-type) för "hammgjorda jävla leksaker". Även qassam-3, 2 meter lång, 100kg, är lite mer än en "hammgjord jävla leksak".

    SvaraRadera
  76. @ Uncle

    Du vill väl inte jämföra Hamas' vapenarsenal med Israel? Jämfört med Israels vapen så är de jävla Qassamraketerna slangbellor. Tragiskt att när barn dör i Gaza så är det ingen fara för vissa typer...

    SvaraRadera
  77. @anonyme

    Ghobe'
    Var gjorde jag jämförelser? Men eftersom du ändå verkar vara nyfiken så vill jag framhålla Klingonernas förmåga att göra sina rymdskepp osynliga! Och de har Disruptors! Israels vapensystem är blahablaha jämfört med sånt!
    Qapla'

    SvaraRadera
  78. @ Uncle

    "Var gjorde jag jämförelser? "

    Du verkade beskriva Qassamraketerna som om de vore kärnvapen. Jag ställde bara en fråga om de var jämförbara med Israels arsenal.

    "Och de har Disruptors! Israels vapensystem är blahablaha jämfört med sånt!"

    Vad jag vet så har Klingonernas avancerade vapen inte lett till några dödsoffer medan tiotal dött av Qassamraketer och hundratal av Israeliska bomber.

    En annan fråga till dig. Hur tänker du när du ser ett dött barn från Gaza? Tänker du

    1: Ja, där ser man. En död liten stenkastarmaskin. Israel MÅSTE ju försvara sig mot Hamas och då stryker nåra småglin med i farten.

    2: Fan då. Ett barn är ett barn. Det här borde man undvikit på nåt sätt. Det är OACCEPTABELT att oskyldiga barn dör av precisionsbomber.

    SvaraRadera
  79. När kommer din ursäkt Micke???

    SvaraRadera
  80. @ anonym

    En qassam är en qassam är en qassam säger jag. Dvs 2m, 100kg tung inkl 10-15kg sprängämne. Ingen leksak, inget kärnvapen men fullt tillräckligt för att döda folk inne i deras hem. Om jag inte kallar det kärnvapen så kallar du dem inte för leksaker, OK?

    Och din fråga om barn i Gaza. Ser jag lidande barn på TV så kan jag ibland få tårar i ögonen oavsett om de är från blekinge, gaza, new delhi. Barn är barn är barn.

    SvaraRadera
  81. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  82. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  83. du bör be om ursäkt för att du påstått att Erixon ljuger/är en lögnhals. för det bör du be om ursäkt. Du har inget som helst belägg för dina påståenden, därför bör du be om ursäkt.

    SvaraRadera
  84. 32 israeler har dött av alla dessa raketer under alla dessa år. Att som Israel svara på dessa rakter med att nu döda över 600 människor, känns inte det lite oproportionerligt?

    SvaraRadera
  85. vad ahde varti proportionerligt då jacob???

    SvaraRadera
  86. Upphöra med den förtryckande ockupationen, öppna gränserna, tillåta frihandel, och så vidare. Det vill säga, allt sådant som vi alla andra håller för självklart och som krävs för fred, tilväxt och demokrati.

    SvaraRadera
  87. Jacob

    yeah right.... Eftergifter har ju funkat förr. verkligen.

    SvaraRadera
  88. Det finns förstås en mängd anledningar till varför Israel inte kan hålla öppna gränser mot palestinska områdena. Du vet vad jag talar om.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.