2009-01-11

Så förvånade somliga skulle bli...

Ryska Pravda skriver om klimatet. Och bilden är en helt annan än den vi får i media här i Västeuropa. Tidningen pekar på att vi befinner oss i slutet av en av de naturliga värmecyklerna och att detta sammanfaller med att Milankovich-cykeln (som har med jordens lutning att göra) nu är i ett läge där mindre solenergi kommer att nå det norra halvklotet.

Slutsatsen är att vi går mot en ny istid.

Jo, jag vet. Pravda har blivit en blaska. Men de uppgifter som läggs fram förtjänar i vart fall att granskas. Och tänk så förvånade somliga skulle bli om de skulle visa sig stämma...

Länk»

(Här i EU förbjuds nu stora plasma-tv-apparater för att rädda klimatet.)

29 kommentarer:

 1. men för i helvete, jag visste det, min första tanke när jag läste om glödlamporna var att var kommer det att sluta? hur mkt kan inte förbjudas med energimotivering? jag bara räknar minuterna tills eu förbjuder fotboll för att sjukvården ska slippa ta hand om alla knä och fotledsskadade...

  SvaraRadera
 2. Ja nu e det ju kanske så att Ryssland är en av de största miljöförstörarna i världen och ett ställe där staten verkligen manipulerar media hur de vill.

  SvaraRadera
 3. Nu börjar jag känna mig gammal...

  Jag var en av de ivrigaste anti-kommunisterna i min skola (där jag försökte starta en MSU-klubb) under mitten av 80-talet, och därtill en ihärdig förespråkare för att Sovjetunionen skulle gå ut ur Baltstaterna som de ockuperat under 2:a Världskriget. Med andra ord: PRAVDA var ett skällsord!

  Och nu, över 20 år senare, refererar vi klimatskeptiker till den. Nu gungar golvet under fötterna och väggarna dansar...!

  SvaraRadera
 4. Anonym 23.03 jo men visst du Putin manipulerar jordaxelns lutning. Hela koldioxidköret är århundradens största svindel. Det är solen som bestämmer allt. Koldioxiden är bokstavligen en fjärt i stratosfären. Läs gärna Welanders utmärkta blogg Moderna Myter och sluta upp med ditt självbedrägeri. Känn dig i stället lurad och bli förbannad!
  bl

  SvaraRadera
 5. Till anonym 23:17
  Bloggen för rättshavererade paranoida vettvilingar slår till igen

  SvaraRadera
 6. Till anonym 23:17
  Bloggen för rättshavererade paranoida vettvilingar slår till igen

  SvaraRadera
 7. Hittade en bok för er att läsa

  "A Confederacy of Dunces"

  SvaraRadera
 8. Och i sakfrågan säger anonym vad?

  SvaraRadera
 9. Här i EU förbjuds nu stora plasma-tv-apparater för att rädda klimatet.

  Hmm vem skall nu köpa Panasonics 150-tummare?

  SvaraRadera
 10. "Hittade en bok för er att läsa

  "A Confederacy of Dunces""

  Det är en helt briljant bok men den har ju inget med ämnet att göra...

  SvaraRadera
 11. åh om det står i din blogg så måste det vara sant. Fint med fakta från en så stor, fin och trovärdig stat som Ryssland. Kämpa på kamrat din kamp är min.


  Idiot.

  SvaraRadera
 12. Och i sakfrågan säger anonym vad?

  SvaraRadera
 13. Till IDIOT, 12 januari, 2009 01:56:

  Om fem, sex år, när ingen pratar om klimatet längre, kommer du och dina idiotgelikar erkänna att ni hade fel, eller kommer ni haka på nästa mediahysteri med samma engagemang?

  SvaraRadera
 14. Och så har vi ju tex The Daily Telegraph och B.T. som säger samma sak.

  SvaraRadera
 15. Snart blir det förbjudet att googla: http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1112125/Google-searches-generate-CO2-boiling-kettle.html

  SvaraRadera
 16. Peter H: Jo, jag vet. Moderna tider.

  Men man kan konstatera att allt fler (i både media, debatten och politiken) börjar tvivla.

  SvaraRadera
 17. Jurgen Hochmuth

  vad säger du om ni har fel om en 5-6 ar? hoppsan vi hade fel,,, så tråkigt. Världsekonomin behöver en ny Kondratiev-våg just nu så varför inte en grön, även om inte klimatet är problemet så finns det många andra problem som kan lösas genom en grön våg.

  SvaraRadera
 18. Dom hade en bra foto-artikel om utomjordingars hemliga liv också. Jag gillade en Ding Ding Värld när jag var liten men jag visste inte att dom sålt konceptet till Ryssland. http://english.pravda.ru/photo/report/UFO-1584/

  SvaraRadera
 19. Att posta kommenarer som "Anonym" är så jävla fantasilöst... Hitta på ett namn åtminstonde. På så vis finns det en chans att gissa vilken dåre som skrivit vad. Eller är det för svårt?

  SvaraRadera
 20. åtminstonde=åtminstone...

  SvaraRadera
 21. Till Kenji
  Då hittar jag på ett namn för blogginlägg. Från och med nu heter jag Mynona Ajonarap

  SvaraRadera
 22. lika bara att dom förbjuder alla platta tvapparater och bara godkänner bildrörstv då dom drar mindre el

  SvaraRadera
 23. Visst sker klimatförändringar naturligt, ingen har väl egentligen förnekat det, men risken är att vi tvingar fram klimatförändringar i förtid genom att släppa ut mycket växthusgaser.

  SvaraRadera
 24. Faktum är att vi befinner oss i en "istid" just nu. Eller för att tala geologiska: Den geologiska epok vi befinner oss i nu, Holocen, är en s.k. "mellanistid".

  SvaraRadera
 25. även stora projektorer, då projektionen ger en "felaktig bild"

  SvaraRadera
 26. Jag säger inte att vi inte skall vara beredda på klimatförändringar. Sådana kommer alltid.

  Jag säger inte att det är bra med olja och gas. Det finns bland annat geopolitiska och andra miljömässiga skäl för att hitta bättre lösningar.

  Vad jag vänder mig mot är:

  1) Uppfattningen att alla teorier som har andra förklaringar till klimatförändringarna är fel, eftersom majoriteten alltid har rätt.

  Konsensusattityden är ovetenskaplig. Med den attityden skulle inga vetenskapliga framsteg ske.

  2) Den fixa idén att vi skall minska CO2-utsläppen med 1/5 på åtta år.

  Det kommer att slå mot tillväxten, välståndet, välfärden och den tekniska utvecklingen. Vilket kommer att göra oss sämre rustade för att möta de klimatförändringar som med all säkerhet kommer att komma.

  Och det kommer att få katastrofala följder för fattiga människor i fattiga länder, vars utveckling är i desperat behov av till exempel el.

  Vill man rädda så många människoliv som möjligt, då finns det bättre sätt att använda till exempel de pengar som Kyoto-avtalet kostar.

  SvaraRadera
 27. De vill förbjuda Plasma-tekniken till skillnad från LCD som drar hälften så mycket ström. Nu är det så att Plasma säljer jättedåligt just på grund a detta, inköpspriset skiljer inte så mycket. Problemet blir, i den rasande snabba utvecklingen, om plasmatekniken plösligt blir mer energieffektiv. Då måste politikerna in och röra igen. Har de verkligen inget bättre för sig?

  SvaraRadera
 28. "Tjafs och invektivanonym" eller mynona lever nog inte i Holocen utan fastmer i Holihuvudet. Att den skadliga reaktionära "gröna planen" är så bra att den bör genomföras även om antropogen koldioxid är ofarligt verkningslös tar priset. Ta på dumstruten och ställ dig i skamhörnet!
  bl

  SvaraRadera
 29. Kenji skrev
  "Att posta kommenarer som "Anonym" är så jävla fantasilöst... Hitta på ett namn åtminstonde. På så vis finns det en chans att gissa vilken dåre som skrivit vad. Eller är det för svårt?"
  Håller med fullständigt.
  Jag skrev tidigare och föreslog HAX att på når tekniskt sätt få igenom signaturtvång.
  Använder själv att bekvämlighetsskäl anonym men alltid med signatur.
  Kanske borde de anoyma utan signatur raderas.
  Kanske kan HAX hota med detta.
  KS

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.