2009-02-12

FRA: Ännu en tandlös granskning

"Regeringen tillsätter en utredning som ska utvärdera FRA-lagen. Utredningen ska bestå av representanter för riksdagspartierna." Det skriver tidningen Riksdag & Departement. Länk»

The usual suspects, med andra ord. Med en politisk sammansättning som är identisk med den riksdagsmajoritet som klubbade lagen. Inte en enda elak jävel från utsidan. Inga medborgarrättsaktivister. Inga jurister. Ingen som kan något om underrättelseverksamhet. Inga tekniska experter. Just the usual suspects.

Prosit!

R&D skriver vidare "Regeringen har dessutom beslutat om ett uppdrag till Datainspektionen som ska granska FRA:s verksamhet fram till 2011."

Här talar vi alltså om den Datainspektion som gav FRA månader av förvarning innan den granskade anmälan om FRA103. En artig och prydlig myndighet utan tänder.

Att det skall vara så svårt att få till en oberoende, rimligt kritisk och självständig granskning.

6 kommentarer:

 1. Kan inte Federleys mamma vara med?

  SvaraRadera
 2. Näringsdepartementet lär enligt uppgift behandla/ta beslut om IPRED idag den 12 feb. Var hittar jag mer om detta?

  SvaraRadera
 3. cnab, mer här, letar vidare....

  SvaraRadera
 4. Annie Johansson blir Centerpartiets representant.

  SvaraRadera
 5. En granskningsmyndighet ska ha egna utredningsresurser samt rätt att förhöra höga chefer under ed!

  Titta hur det fungerar i Tyskland.

  SvaraRadera
 6. Hehehe, med tanke på alla idiotlagar beställda av lobbyister som ligger för klubban just nu kan jag inte annat än le när jag söker vem som kan dra nytta av FRA-lagen. Är det månne postens lobbyister :)

  /Smen

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.