2009-02-28

Grattis skattebetalare!

Det musikvetenskapliga projektet "Trumpeten som genussymbol" har fått en halv miljon av skattebetalarnas pengar i bidrag.

SvD | Tanja Bergkvist genus-tagg

(Tipstack: Fredrik)

16 kommentarer:

 1. Vad trött jag blir av att se att Tanja Bergkvists hysteriska kampanj mot genusforskning applåderas överallt idag, som om hon hade något att komma med.

  Klart att det är intressant att någon vill forska om vad orsaken (historiskt, kulturellt, praktiskt) kan vara till att det finns ett antal ganska konstiga och helt klart könsbaserade myter och fördomar runt trumpeter och trumpetare! Det är något som alla i branschen känner till, men ingen verkar ha velat ta itu med förut. För en gångs skull är detta ett projekt som fått genusperspektivet av en god anledning! Vilket man annars inte alltid kan tycka, utan då antar man att ansökan har skrivits med genusvinkel bara för att det skall vara så, för att få pengarna som behövs för att kunna behålla en bra lärare och forskare på universitetet.

  SvaraRadera
 2. Till Anonym!

  Vad är det som är hysteriskt i dr. Bergkvists kampanj om jag får fråga. Tycker du det ör schysst debattteknik. I så fall: frågan är varför man behöve ½ mille för at skriva av lämpliga delar vad som redan tidigare skrivits i ämnet, åka till new orleans kanske, och sedan dra "slutledningar" enligt uppdrag. Det verkar som om du känner till denne forskare som ska vara kvar tack vare detta? Vem bedömer att hon är så värdefull? Som finansiärer/skattebetalare har vi rätt få veta sådant.

  SvaraRadera
 3. Yes! Det är precis sådan här typ av forskning som kan göra Sverige till en ledande industrination igen och ta oss ur finanskrisen.

  Tänk bara vilken potential det måste finnas i genusneutrala trumpeter. Maud borde ringa upp Trollhättan på direkten så de kan börja med tre-skift igen, eller inte.

  SvaraRadera
 4. Vilken tur för den politiska klassen att det svenska folket är så fogligt och finner sig i nästan vad som helst av överhetens påhitt.

  Det ger dem en nästan oinskränkt makt utan att behöva kommendera ut
  pansarvagnar på gatorna.

  SvaraRadera
 5. @ Anonym

  Jag antar att trombonen då är ett ännu intressantare objekt. Låt oss hoppas att Kurt Lundgrens ansökan om medel för att undersöka detta för världen så viktiga område kommer att beviljas.

  Trumpeten en manlig genussymbol

  (Något som världen aldrig kommer att lida brist på är "rediga dummerjönsar".)

  SvaraRadera
 6. Min kommentar ovan riktade sig naturligtvis till Anonym 18:35.

  SvaraRadera
 7. > Anonym 18:35

  Är det inte snart dags för blogger.com att träda in i fruktfladdermusens årtusende de också och göra som moderna bloggservrar och automatiskt skilja på olika anonyma? Så att man slipper debatter mellan "anonym" och "anonym".

  SvaraRadera
 8. PS: Jag förutsätter att alla på den här bloggen har läst Tom Sharps böcker. Om inte så har ni många roliga timmar framför er - såvida ni inte sätter skrattet i halsen. Dikt och sanning kommer obehagligt nära varandra.

  SvaraRadera
 9. Tanken att termen "blow job" refererar till trumpeter ligger kanske inte så långt bort?

  Men omfattar denna dyra undersökning verkligen den "problemformuleringen"?

  SvaraRadera
 10. Anonym 20:51:

  Ibland är en cigarr inget annat än en cigarr. (S Freud)

  SvaraRadera
 11. Det musikvetenskapliga projektet "Trumpeten som genussymbol" har fått en halv miljon av skattebetalarnas pengar i bidrag.

  Och godkännandet att med våld beslagta dessa pengar av människor har staten fått av alla som röstade i förra riksdagsvalet.

  SvaraRadera
 12. YEES! precis vad ja önskade mig... NOT! Jag fattar inte var för kunskap man kan få ut av att tolka ett instrument i tre år med frågeställningen om den är kvinnlig eller manlig. Jävla Gensus-pseudoveteskap säger jag bara

  SvaraRadera
 13. Oj vad bra. Precis det vi behöver... suck.

  SvaraRadera
 14. Går omkring med en gnagande misstanke om att den akademiska världen har en hemlig tävling om vem som kan få loss mest pengar till onödigast projekt. Just nu står det jämnt mellan Genuslaget och Globala uppvärmningslaget, varje krona räknas i kampen!

  SvaraRadera
 15. Skönt att mina pengar används till något vettigt, jag tycker det har varit så mycket till polisen, vården och skolan på sistone.

  SvaraRadera
 16. ProfessorPelotard! Vilken utmärkt idé att översvämma VR med ansökningar rörande genusaspekter på alla instrument som finns :-) och varför inte alla materiella föremål som överhuvudtaget finns!? Jag skulle gladeligen sitta en dag framför datorn och producera meningslöst nonsens, man fick ju verkligen inspiration av trumpet-projektet. Och vi kan faktiskt inte ha en maktordning där trumpeten lyfts upp på en nivå över alla andra instrument genom att bara den synas ur ett genusperspektiv, då har vi en trumpetmaktsordning inom musikvetenskapen som genast måste krossas! /Tanja

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.