2009-02-05

Så skapar byråkraterna fred i hela världen!

"De anställda på regeringskansliet, också ministrarna, ska förhindras att besöka webbplatser som handlar om krig, terror, vapen och sex. Förvaltningschefen vill att oräkneliga sidor på internet ska blockeras. Den interna kritiken har varit hård eftersom många av sidorna anses behövas i arbetet."

Från DN. Länk»

Men detta är ju strålande! Om politikerna inte får veta något om krig och terrorism, då finns det ju inga problem att hantera. Ehhh...

Och om politikerna duktigt äter upp allt som byråkraterna serverar dem istället, då kan de få glass efter lunchen på fredagarna.

Gah!

På något sätt är det väldigt mycket Yes, Minister över det hela – om politikerna måste ta med sig egna datorer med mobiluppkoppling till jobbet, för att få veta vad som händer i världen.

Vad är det för miffon som bestämmer i statsförvaltningen?

(Tipstack: Sami)

15 kommentarer:

  1. politikerna måste ta med sig egna datorer med mobiluppkoppling till jobbet, för att få veta vad som händer i världen.

    Förutom om sidan är spärrad hos den privata leverantören, såklart...

    SvaraRadera
  2. 'opassand' tar upp detta speciellt för UD men får mothugg av Mary (Jensen mina Moderata Karameller) som påstår att detta är en tjänstemannaprodukt, ett förslag.

    Kanske gäller detsamma om regeringskansliet?

    Detta med tjänstemän - framför allt tänker jag på Försäkringskassan - kan det vara en orkestrerad kampanj från vänster för att misskreditera regeringen.

    Bland poffentliganställd torde vänstern vara i majoritet.

    SvaraRadera
  3. Erixon har också bloggat om detta:
    Erixon

    /Joakim

    SvaraRadera
  4. Jag antar att dagstidningarna är off bounds nu då...

    SvaraRadera
  5. Jag skriver på min blogg och funderar över om det är tjänstemännen som ska bestämma. I sånt fall så är det dags för politikena att återta initiativet. Snillet från SF i går som föreslog att man skulle stänga av hela internet i princip på grund av fildelning verkar inte heller leva riktigt i verkligheten. Jag undrar hur många såna det finns?

    SvaraRadera
  6. Så jävla dumt så det finns inte. Hur ska politiker kunna lära sig någonting om informationen är spärrad? Det handlar vad jag förstår inte bara om porrsidor och hemsidor som uppmanar till terrorism (vilket även det bör tillåtas så att politikerna kan besöka hemsidorna och bilda sig en egen uppfattning, lära känna sin fiende om man så vill), utan det handlar om alla sidor som ens nämner de sakerna. En feministiskt hemsida kan blockeras eftersom den handlar om sex. En hemsida om någon lokal skytteförening kan blockeras. Detta är så jävla... dumt.

    SvaraRadera
  7. Som jag skrev i en tidigare post så rekommenderar jag alla att se filmerna som Adam Curtis har gjort. The Trap - what happened to our dream of freedom från 2007 är en bra ögonöppnare för dem som funderar på vad politikerna styrs av eller snarare får politikerna att styra massorna. Se även hans andra filmer.

    SvaraRadera
  8. La la la la la ....

    SvaraRadera
  9. Tycker de skall förbjuda dem att se på nyheterna också!
    Och sen har vi ju det där med tidningar.....

    SvaraRadera
  10. Med tanke på hur lite de redan idag verkar ta till sig så låter inte ingreppet så omfattande...

    SvaraRadera
  11. "Miffon" Spot On!

    SvaraRadera
  12. "Vad är det för miffon som bestämmer i statsförvaltningen?"

    Sir Arnold och Sir Humphrey :)

    SvaraRadera
  13. Är politikers porrsurfande på arbetstid ett så pass stort problem att man måste införa begränsningar? Det skulle ju förklara varför de står så handfallna mot EU.

    I stlället för begränsning så borde deras surf-loggar läggas ut till allmänhetens beskådan. Det skulle visa öppenhet samt insikt hur det känns att vara övervakad.

    SvaraRadera
  14. Ja, detta är verkligen idioti. Vem har kommit på något så urbota korkat?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.