2009-03-10

ACTA i tv

Här är ett inslag om ACTA i SVT Kulturnyheterna

4 kommentarer:

 1. Är detta den nya "demokratin". När man inte får igenom lagar den rätta vägen, så tar man bakdörren?

  Detta är verkligen en skandal. Om ACTA visar sig vara så hemsk som man spekulerat om, så är det bra sorgligt om folket inte reagerar med hårdhandskarna nu. Annars är mitt hopp helt över, man kan införa precis vad som helst.

  SvaraRadera
 2. Pedro Velasco Martins som uttalar sig 3:30 in i inslaget nämner att ACTA inte ska frångå EU:s och dess medlemsstaters regler om privatlivets helgd. Det betyder ju nästan ingenting om annan lagstiftning inskränker den personliga integriteten, något som bl a EU jobbar ganska hårt på.

  Hur länge ska politiker och byråkrater få uttala sig som om varje förslag är helt separat och saknar kopplingar till övrig lagstiftning?

  SvaraRadera
 3. Så länge vi sitter och blir indignerade bakom en data-skärm, för att sedan skriva en vass kommentar kommer det nog att fortgå + att det förmodligen blir än värre.

  SvaraRadera
 4. Ja, snart vore det väl bäst om man blev både döv, stum och blind... önskar att jag kunde komma med ett mer positivt förslag...

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.