2009-03-04

The Best of TPB-rättegången

The Pirate Bay-rättegången är över. Dom faller i april.

För alla oss som inte hunnit hänga med i allt som hänt har IDG.se samlat några highlights från rättegången.»

Och SvD har gjort en kort sammanfattning om vad som skett dag för dag.

Både SvD och DN har längre referat från de olika rättegångsdagarna.

3 kommentarer:

 1. Den var oerhört kul att följa. Synd att domen kommer om ett tag. Det intressanta är ju vad som händer härnäst. Kanske Peter Sunde blir nytt språkrör för mp?Det är ju kul att partisekreterareninte hade någon aning om det.

  SvaraRadera
 2. Tack för infon om att Sunde är ju miljöpartist. Visst spann i de politiska åsikterna bland de åtalade alltså. Oj, annars har det ju vissa media fått det att låta som om de är högerextremister allihop iom att Lundström är eller har varit det. Information som skulle öppna för att det skulle vara ideologiskt riktigt med en fällande dom. I en debatt gick DNs Barbro Hedvall i spin över piratebays ondska, just av denna anledning, inte såg hon något behov av bevis för dom där inte.
  Personligen tror jag Lundström är medåtalad för att han har pengar (att betala skadestånd med).

  SvaraRadera
 3. Jag fattar inte varför folk envisas med att säga slutplädering. Det heter plädering och det behöver inte vara bara en, man kan plädera som svar på motpartens plädering också.

  "– Den som håller i en rock medan kamraten misshandlar en person kan dömas till medhjälp."
  - Vad är roligt med det? Det ÄR ju så. Det är hämtat från ett ganska känt rättsfall där en kvinna höll sin mans rock medan han slog ner annan man. Hon dömdes för medhjälp till misshandel.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.