2009-03-30

Jordbruksstödet förklarat



Brittiska skattebetalarnas förening låter "Jamie Oliveoil" förklara EU:s jordbrukspolitik.

Läs mer om jordbruksstödet här.»

(Via Neo)

7 kommentarer:

  1. Mycket angeläget ämne, med tanke på valet snart, och roligt presenterar förstås. Men beloppen som nämndes var ju på tok för små. De beloppen rör på sin höjd bara EU-bidragen till England, och exkluderar den större delen av jordbruksbidragem som fortfarande betalas direkt av de nationella regeringarna utan att gå via EU.

    Den största mottagaren av jordbruksbidrag i världen är f.ö. det engelska kungahuset. Så han hade kunnat slänga ned parasitdrottningens tiara i grytan också.

    SvaraRadera
  2. Helt lysande!

    Påminner om att man måste rösta på EU-kritiska partier i EU-valet ... exempelvis Junilistan ...

    SvaraRadera
  3. Nej, före detta moderat har fel.

    Detta visar att man inte skall rösta på junilistan. Junilistan är ju för medlemskap i EU.

    Jag kommer att ta en blank sedel och på den kommer jag att skriva "Ja till EFTA!".

    Av de partier som har en verklig chans att få mandat är det endast vänsterpartiet som förordar utträde ur EU, men av andra skäl kan inte jag tänka mig att rösta på vänsterpartiet.

    Junilistan är alltså för medlemskap i EU.

    SvaraRadera
  4. Nä vet ni vad... varken det ena eller det andra... läste häromdagen i Libertas nyhetsbrev att även flygbolag får jorbruksstöd... härligt... ett annat fint projekt som EU finansierat var ett vägbygge i Polen, vägen påbörjades från två håll men planeringen gick lite snett så ändarna möttes aldrig i slutändan... fantastiskt.. säga vad man vill, men nyhetsbrevet är ganska intressant att följa. Iaf för den som intresserar sig för vad EU pysslar med egentligen.

    SvaraRadera
  5. Fy fan för Eu:s jordbrukspolitik. Eu spenderar 50% av sin budget på att förstöra för de fria krafterna inom jordbruket så att dem franska bönderna blir nöjda.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.