2009-03-23

Marklund bluffar vidare...

"Det går att sätta filter på nätet, kineserna klarar det ju."

Så skrev Liza Marklund i Expressen i går – med syfte att ge stöd åt piratjägarlagen, IPRED.

Vilket i sig är så dumt sagt att man tappar andan. Menar hon verkligen att hon ser Kina som en förebild när det gäller internet?

För att bygga ett case berättar hon så historien om ett band –Stockholm Stoner – som nästan inte säljer några skivor, men som samtidigt är populärt att ladda ner bland fildelare.

Well...

Det visar sig att bandet har valt att än så länge endast sälja sin skiva på Coop Forum och Coop Extra. Länk»

Skivan kommer att säljas på andra ställen, men först om en månad. Länk»

Skivan har dessutom fått rätt svala recensioner. Länkar: | |

Och de 80.000 nedladdningar som Marklund påstår har skett? På Google får man noll länkar som leder till nedladdning. Man kan inte hitta den på någon av de stora fildelningssiterna. Däremot finns det en fejk-site som anger alla sökningar som nedladdningar. Länk»

Newsmill ger Roger Åberg många fler exempel på hur Marklund far med osanning i denna historia. Länk»

Ljuger Marklund? Är det bara ett försök att ge PR åt några polare som har ett band? Eller begriper människan inte vad hon skriver om?

Hur som helst, så stämmer uppgifterna i hennes krönika inte med verkligheten. Och det känns som om hon utmanar ödet, eftersom hon redan är anklagad för att ljuga i en av sina böcker.

Låt oss gärna fortsätta debatten om IPRED. Men med utgångspunkt i verkligheten.

Och snälla Liza Marklund: Ljug inte om sådant som går att kontrollera...

(Tipstack: Kristian)

47 kommentarer:

 1. Rätt länk till Newsmill-artikeln:

  http://newsmill.se/artikel/2009/03/23/se-har-ett-exempel-pa-hur-bloggen-rattar-traditionella-medier

  SvaraRadera
 2. Ja, där ser man ju att konsten att skriva bra deckare inte skyddar en från att vara helt dum i huvudet.

  Att kräva att internetoperatörerna skulle ta ansvar för det som förmedlas i näten är samma sak som att be boktryckaren ta ansvar för vad Liza Marklund själv skriver i sina böcker. Det skulle hon själv aldrig acceptera förstås.

  Jag är faktiskt lite förvånad över att någon som har hankat runt i journalistbranschen så länge inte greppar över grundläggande tryckfrihetsfrågor.


  Marklund undviker också den mest uppenbara orsaken till att bandet säljer dåligt: de är för kassa helt enkelt.

  SvaraRadera
 3. Hej Henrik. Du glömde påpeka att de 80k nedladdningarna av deras skiva som Liza ordbajsar fram faktiskt kommer från antalet besökare på deras myspace-sida: http://www.myspace.com/stooners

  SvaraRadera
 4. Hennes vän Jan Guillou satt ju i Babel för några veckor sedan och sa att de traditionella medierna skulle överleva eftersom de bara publicerade sanningar och det som gick att kontrollera. Han borde nog berättat det för Liza som verkar helt ha missat det.

  SvaraRadera
 5. Hon ljuger inte. Hon baserar det bara utifrån en sann historia.

  Lägereld

  SvaraRadera
 6. *suck* Ännu ett bevis på hur lite koll "gammel" media har.

  Lite kul att dom verkar tro att dom kan göra som Eagels gjorde för 40år sedan!!!!
  Vart hängde ungdomar på den tiden? Jo köpcentrum. Vart hänger ungdomar idag? Jo Internet!

  SvaraRadera
 7. Någon sa ju att "en miljon svenskar kan skriva som Liza Marklund", det stämmer nog.

  SvaraRadera
 8. Någon sa ju att "en miljon svenskar kan skriva som Liza Marklund", det stämmer nog.  Upp till bevis.
  Ett scannat kontoutdrag räcker.

  SvaraRadera
 9. Hej Henrik. Du glömde påpeka att de 80k nedladdningarna av deras skiva som Liza ordbajsar fram faktiskt kommer från antalet besökare på deras myspace-sida: http://www.myspace.com/stooners

  Dom har 54 000 nerladdningar på Myspace.

  Sannolikt finns dom även på andra liknade lyssningssiter.

  Med 54 000 lyssningar på Myspace (det går inte att ladda hem på Myspace normalt) så har dom sannolikt också ett mycket stort antal illgala nerladdningar via fildelningssiter och andra mp3 siter.

  Följakligen betyder det att man ínte ska pissa i motvind och att vare sig bloggar eller Newsmill forum är liktydigt med allomfattande sanning.

  SvaraRadera
 10. Upp till bevis.
  Ett scannat kontoutdrag räcker.


  Och det skulle bevisa att man kan skriva som Marklund? Huruvida man får några pengar beror på fler faktorer än kvaliteten hos det skrivna. Beakta följande litterära klassiker, som kanske rentav har kommit ur Marklunds penna:

  "Detta är ett rån!"

  SvaraRadera
 11. Huruvida man får några pengar beror på fler faktorer än kvaliteten hos det skrivna.  Ja men nu är det ju inte du som är censor utan köparen och det har du knappast nåt problem med.

  SvaraRadera
 12. Ha ha precis. Hon ljuger inte det här är bara hennes version av det hela.

  Vad är lögn och vad är sanning, det finns bara olika tolkningar av hela förloppet.

  SvaraRadera
 13. "..Ja, där ser man ju att konsten att skriva bra deckare inte skyddar en från att vara helt dum i huvudet."

  Underbart humoristiskt!

  Tetraeo Urogallus

  SvaraRadera
 14. Micke, varifrån kommer siffran 50 000 nedladdningar på MySpace? De har drygt 50 000 spelningar av första låten på sin sida och även om det tekniskt sett innebär att den laddats ned till någon dators webcache spåass många gånger, så är det ganska knixigt att spara låten i en version som går att spela utanför sidan.

  Och, som sagt, den finns inte på ett enda av de större fildelarnätverken, och inte heller på en extremt välsorterad musiktorrentsajt som what.cd. På Last.fm har de parodiskt låga TVÅ lyssnare.

  Sanningen är nog den att utöver Marklund och andra närmast sörjande så är det djävligt få som bryr sig som Stockholm Stoner (jag har tidigare bara noterat dem för att bandnamnet är sällsynt tondövt valt, på engelska blir det inget annat än "Stockholmsknarkare").

  SvaraRadera
 15. @Micke
  "Med 54 000 lyssningar på Myspace (det går inte att ladda hem på Myspace normalt) så har dom sannolikt också ett mycket stort antal illgala nerladdningar via fildelningssiter och andra mp3 siter."

  Den som pissar i motvind nu är faktiskt du. Deras album finns helt enkelt inte på några fildelningssajter. Kolla själv. Noll träffar.

  Så kolla vindriktningen nästa gång...

  SvaraRadera
 16. Micke, varifrån kommer siffran 50 000 nedladdningar på MySpace? De har drygt 50 000 spelningar av första låten på sin sida och även om det tekniskt sett innebär att den laddats ned till någon dators webcache spåass många gånger, så är det ganska knixigt att spara låten i en version som går att spela utanför sidan.

  Nej dom har totalt 55000 (klicka på statistik) "lyssningar" (du har rätt att det inte går att ladda hem låtar) och dom har 88000 profilvisningar och det är väl den sista siffran hon har använt sig av.

  Fildelningstjänsterna använder jag inte så jag kan inte säga något om dom finns där.
  Dock är jag rätt övertygad om att dom finns ute på nätet utifrån det antal lyssningar dom har på Myspace.

  Sen spelar det i sak ingen roll om hon valt fel band att illustera sina teser.

  Hon vill inte att hennes böcker ska delas ut gratis på nätet.

  Nån här kan ju förklara för henne varför hon ska gilla det så ska jag förklara för bankerna varför dom bör dela ut sina vinster på nätet.

  SvaraRadera
 17. Den som pissar i motvind nu är faktiskt du. Deras album finns helt enkelt inte på några fildelningssajter. Kolla själv. Noll träffar


  Bra!!

  Du är frivillig!!

  Du berättar för Marklund varför hon ska gilla att hennes böcker delas ut gratis.

  Posta här när det är gjort så ska jag på ert uppdrag knalla ner på banken och berätta att ni skickat mig för att påbörja revolutionen även hos dom.

  SvaraRadera
 18. Och uppenbarligen finns det en siter som listar skivan även om dom också ägnar sig åt kreativ företagsamhet.  http://ulfhedlund.se/2009/03/23/sanning-eller-konsekvens/

  SvaraRadera
 19. Ingen säger att Marklund behöver gilla det, Micke (är det möjligen Micke "Anger Management Problem" Wennborn som spökar igen?) men däremot kan nån kanske förklara för henne hur verkligheten ser ut, för det har hon ju med all önskvärd tydlighet bevisat att hon inte har minsta hum om.

  För att kunna kontrollera hur folk använder, kopierar och lånar ut verk i verkliga livet skulle man behöva ha fullständig övervakning av alla dygnet runt.

  Det är bara att ta exakt samma resonemang ut på nätet. För att uppnå den nivå av kontroll som eftersträvas av dem som säger "jag tycker upphovsmannen själv ska bestämma om deras alster ska kunna fildelas" så måste i princip lägga ned internet eller åtminstone göra det till en kanal där väldigt, väldigt få (läs: de penningstarka) har publiceringsrätt - och det är i princip samma sak.

  Sen måste man också förbjuda folk att bära omkring på stora hårddiskar, att ha öppna LAN-nät och en massa annat.

  Kontrollen går att få, men bara mot ett bevakningsssamhälle där inget privatliv finns, inte ens för dem som inte gör något olagligt.

  Det enda som var bra i Marklunds krönika var att se den där Johan (och i förlängningen Marklund)i princip erkänna rakt av att en diktaturlösning är önskvärd.

  Det är skönt med korten på bordet, istället för det här eviga falska hymlandet om de stackars artisterna (eftersom alla undersökningar gång på gång visar att de inte tar nån skada, så är det omöjligt att ta det argumentet på allvar längre).

  SvaraRadera


 20. Kontrollen går att få, men bara mot ett bevakningsssamhälle där inget privatliv finns, inte ens för dem som inte gör något olagligt.  Vi har redan ett bevakningssamhälle men det ni driver är att undantag från det ska göras unikt för media på nätet.


  för det har hon ju med all önskvärd tydlighet bevisat att hon inte har minsta hum om.


  Jo hon vet att hennes böcker delas ut gratis på nätet.
  Hon behöver bara veta det för att motsätta sig det.
  Hon har dessutom rimligen rätt att motsätta sig det utan att bli behandlad som en idiot.

  SvaraRadera
 21. Micke; du behåller som alltid förmågan att tänka själv; och att inte ryckas med i masstänket.

  Du är suveränt bra.

  SvaraRadera
 22. Nej, Micke. Det du och Marklund driver är att övervakningen ska vara total. Det "vi driver" är att det ska vara på nätet precis som det är i verkliga livet.

  Ingen har rätt att läsa din post och genomsöka din lägenhet för att se om du har bränt en kopia av en cd. Inget film- eller skivbolag får kroppsvisitera folk slumpmässigt på gatan för att se om de bär på en USB-sticka med material de inte får ha eller har låtar på sin iPod de inte äger på CD. Ingen statlig myndighet får smyga sig in i din lägenhet när du ligger och sover och se om du har kvitton som matchar alla böcker och dvd-filmer i bokhyllan.

  Varför skulle de få göra det på nätet om inte för att man vill göra internet till en toppstyrd kanal för stat och stormedia?

  Marklund kan innerligt motsätta sig att hennes böcker finns att ladda ned, men det är ungefär lika vettigt att uppröras över det om om hon skulle störa sig på att folk lånar ut hennes böcker till kompisar. Det är hennes absoluta rätt att tycka illa om det, men hon ska inte tro att hon ska få önska sig filtrering och kontroll i diktaturstil bara för att hon ska kunna få komma till bukt med det - inte utan att folk motsätter sig det.

  Sluta hymla nu, Micke. Du vill lägga ned internet och se till att alla människors dagliga förehavanden bokförs, kontrolleras och registreras så att ingen någonsin kan göra nåt som är det minsta fel i dina ögon. Annars förstår jag faktiskt inte vad det är du yvas om.

  Kontrollsamhället är redan här, säger du (det s.k. Saukargumentet), men det är det ju inte. Det går ju bevisligen fortfarande att fildela upphovsrättsskyddat material utan att åka dit. Men det kan bara bli omöjligt om man offrar i princip all frihet på nätet, även rätten att göra fullt lagliga och godkända saker som kommer alla till godo.

  Som sagt; alla undersökningar visar att artister inte tar skada. Alltså är det du, Marklund och Wahlström propagerar för heltenkelt att göra nätet till en totalitär regim, helt utan nåt som helst egentligt skäl (eftersom "skydda artisterna"-gnället är bevisat 100% tjurskit) utom ett djupt rotat kontrollbehov.

  Skulle ni lyckas, så kommer allt sånt bara att flytta till sneakernets, varpå ni måste göra även det verkliga livet totalitärt för att komma till bukt med det.

  Stå nu för det, för fan. Var en rakryggad diktaturanhängare - det är i alla lite mer klädsamt med en viss ärlighet ovanpå de bruna skjortor ni redan bär.

  SvaraRadera
 23. EXPRESSEN RÄTTAR: I söndags skrev Liza Marklund i sin krönika att gruppen Stockholm Stoner utsatts för 80 000 illegala nedladdningar av sin skiva. Det är fel. Uppgiften kom från flera olika torrentsidor som presenterar falska sökresultat.

  http://www.expressen.se/kronikorer/lizamarklund/1.1507028/liza-marklund-trang-inte-ut-vara-musiker

  SvaraRadera
 24. Är inget fan av Marklunds litterära alster men hennes (gammelmedia?) koll på sanningen är i det här fallet i paritet med nymedias.
  Tänker då på kolumnens innehåll och vem som sagt vad. Läser man den så framgår det att det är hennes intervjuobjekt som kläcker Kina-kommentaren och inte hon själv.

  Apropå att fara med osanning om sådant som går att kontrollera alltså ... ;)

  /Johan

  SvaraRadera
 25. Mitt band laddades ner mer på bara Piratebay än vad vi sålde i hela sverige. Dessutom finns vi på alla andra stora torrentsidor jag har kollat på där många av dem inte specar antalet nedladdningar.
  Det har gett oss en massa spelningar runt om i världen och möjligheter till både exponering och inkomst och framförallt en jävligt rolig tid.
  Tiden är förbi när klubbar tittar på skivförsäljning när de ska boka band, för 5-6 år sedan beräknades gaget på antalet sålda skivor. Jag hade aldrig bytt mer försäljning emot Kinas internet censur/filtrering om jag fick välja.

  SvaraRadera
 26. Nej, Micke. Det du och Marklund driver är att övervakningen ska vara total. Det "vi driver" är att det ska vara på nätet precis som det är i verkliga livet.


  Nej det ni driver är en selektiv socialisering av media och kultur på ungefär samma grunder som maoisterna gjorde 1968 under kulturrevolutionen.

  Den dag ni börjar ägna er åt resten av marknaden så blir det ni gör i alla fall konsekvent och logiskt om man bortser från att ni hävdar att ägnderätten är helig.  Ingen har rätt att läsa din post och genomsöka din lägenhet för att se om du har bränt en kopia av en cd. Inget film- eller skivbolag får kroppsvisitera folk slumpmässigt på gatan för att se om de bär på en USB-sticka med material de inte får ha eller har låtar på sin iPod de inte äger på CD. Ingen statlig myndighet får smyga sig in i din lägenhet när du ligger och sover och se om du har kvitton som matchar alla böcker och dvd-filmer i bokhyllan


  Och dom rättigheterna har jag påstått att nån ska ha?


  Marklund kan innerligt motsätta sig att hennes böcker finns att ladda ned, men det är ungefär lika vettigt att uppröras över det om om hon skulle störa sig på att folk lånar ut hennes böcker till kompisar.

  Nej det är det inte.Om en industri lever på att distribuera hennes böcker till folk som inte betalar för dom som är detta bokstavligen en fråga om parasitism som affärside och det är helt rimligt att ha problem med det om man är den som blir bestulen.


  Som sagt; alla undersökningar visar att artister inte tar skada.

  Vadå? Att parasitism inte påverkar värdjuret?
  Försäljningsstatistiken visar att försäljningen gått ner i samma takt som nerladdandet ökat.

  Vilka inbördes affärsförhållanden artister och bolag har är knappast er business med tanke på hur ni annars hyllar iden om företagens rätt att sluta "frivilliga överenskommelser" med sina motparter utan att nån annan blandar sig i.

  Det hade möjligen varit ett argument om det kom från vänsterpartiet men är det knappast när det kommer från liberaler.
  Sluta hymla nu, Micke. Du vill lägga ned internet och se till att alla människors dagliga förehavanden bokförs, kontrolleras och registreras så att ingen någonsin kan göra nåt som är det minsta fel i dina ögon.


  Lägga ner internet?

  Nej knappst men jag skulle gärna se att man folk slutade beskriva internet i religösa termer.


  Internet är Moloks ögon redan nu och det förändras inte av att du fritt får tillgång till det senaste dataspelet gratis.
  Tvärtom stärker det Moloks grepp.
  Det går ju bevisligen fortfarande att fildela upphovsrättsskyddat material utan att åka dit.

  Det går oftast bra att stjäla utan att åka dit.Det är ingen nyhet.
  Stå nu för det, för fan. Var en rakryggad diktaturanhängare - det är i alla lite mer klädsamt med en viss ärlighet ovanpå de bruna skjortor ni redan bär.


  Där tappade du tyvärr hela skiten i golvet.


  John Eje Thelin sa...
  Ingen säger att Marklund behöver gilla det, Micke (är det möjligen Micke "Anger Management Problem" Wennborn som spökar igen?)

  SvaraRadera
 27. Expressen rättar:

  "... I dag har frågan om hur Expressen förhåller sig till kolumnister aktualiserats. I korthet handlar debatten om en text från i söndags där Liza Marklund återgav nedladdningstatistik från så kallade torrentsajter. Uppgifterna var fel, och därför kan jag – som nu fått frågan om Expressen faktakolllar krönikor? – konstatera att vi ska rätta det här.

  Kontakten med våra krönikörer, som ofta är externa medarbetare, sköts av redaktörer på olika avdelningar. Ibland nyhetschefer, nattchefer, editionschefer.

  Naturligtvis ställer vi samma krav på korrekthet i krönikor som i vanliga artiklar, men utmaningen för både skribenten och redaktören är större när det ofta handlar om ett personligt kåserande eller ett mycket subjektivt tyckande.

  Liza Marklund hade fel om nedladdningen i krönikan "Träng inte ut våra musiker”. Det beklagar jag. På Expressen.se finns därför en rättelse sist i krönikan och på rättelseavdelningen. Man också läsa den i tisdagens tidning."

  Rättelsen då?

  "... EXPRESSEN RÄTTAR: I söndags skrev Liza Marklund i sin krönika att gruppen Stockholm Stoner utsatts för 80 000 illegala nedladdningar av sin skiva. Det är fel. Uppgiften kom från flera olika torrentsidor som presenterar falska sökresultat."

  - Även om det bara är en halv pudel betyder det att Expressen med andra ord tar Liza Marklund i örat och menar hon far med osanningar?

  SvaraRadera
 28. Även om det bara är en halv pudel betyder det att Expressen med andra ord tar Liza Marklund i örat och menar hon far med osanningar?  Nej det är dom olika politiska folkdomstolarna bland bloggarna som "far med osanning" när dom hävdar att hon ljuger och Expressen som är oroliga över att bli kallade "gammelmedia" av dom politiska domstolarna.

  Hon ljuger inte om hon i den gegga som utgörs av parasitföretag på internet där hon eller nån annan fått uppgiften att si och så många nerladdningar gjorts.

  Vad hon gör är att vidrarebefordra resultaten av arbetssättet hos ett av alla fina entreprenörer på nätet.

  Att dennes arbetsmetod är att parasitera på andra parasiters arbete genom att efterlika dessas siter är knappast nåt man kan lasta Marklund för.

  Dom har helt enkelt trott att skivan läkt ut inna release och att finns ute på nätet och sannolikt är det deras skivbolag som suttit och Googlat fram siffrorna och hittat parasiter som parasiterar på iden om att vara parasit.

  SvaraRadera
 29. Micke: Är du full eller är du bara ett vanligt hederligt troll?

  /EM

  SvaraRadera
 30. Det absolut vanligaste varianten av troll är folk som utpekar andra som troll därför att dom har fel åsikt.

  Det finns förvissa andra typer man ingen av dom är är giltiga på mig.

  Jag dricker dessutom sällan alkohol och när jag gör det dricker jag aldrig så att jag blir berusad.


  Men du kanske har nåt att säga om Marklunds tankebrott när vi nu rett ut det?

  SvaraRadera
 31. Micke,

  "Följakligen betyder det att man ínte ska pissa i motvind och att vare sig bloggar eller Newsmill forum är liktydigt med allomfattande sanning."

  TBP : 0
  Mininova : 0
  isohun : 0

  Torrent reactor pekar på UsenetX och Download Access, totalt ca 1500 d/l, just nu. Uppladdade 03/24, idag alltså.

  Google : 0


  Antar att dina byxor är ganska blöta ... igen.

  //ST

  SvaraRadera
 32. Nej..
  Jag har beskrivit vad jag tror att Marklund baserar sina siffror på och varför.


  Vi konstaterade redan inatt att skivan inte finns på nåt av parasitnäten men att den finns på andra typer webbsidor som utnyttjar parasitnätens utseende och att det sannolikt är där man (skivbolaget) hittat siffrorna.
  Det i sin tur innebär inte att hon ljuger utan andast att den som gav henne siffrorna inte kan hålla isär dom olika formerna av parasitverksamheter på nätet.


  Dina nyheter är gamla.

  SvaraRadera
 33. Varför diskuterar folk med Micke när han opponerar sig mot precis allting som förekommer här? Han opponerar sig till och med mot saker som är helt korrekta vilket går att kolla på ungefär fem sekunder via google.

  Sluta att ens försöka diskutera med honom så lär han sig nog mer än han gjort genom de tusentals inlägg som varit adresserade till honom.

  SvaraRadera
 34. Anonym:

  Ditt inlägg - om att inte debattera med Micke - tycker jag var sällsynt oklipskt.

  Särskilt med tanke på att du Micke har jäkligt bra argument.

  Det är ett sant nöje att läsa dina åsikter.

  Du borde ha betalt för att blogga och debattera.

  SvaraRadera
 35. Blir ett inlägg mindre enfaldigt om det är anonymt?

  Är det därför folk byter från sin vanliga signatur till att skriva anonymt ibland?

  SvaraRadera
 36. Han opponerar sig till och med mot saker som är helt korrekta vilket går att kolla på ungefär fem sekunder via google.

  Till skillnad mot Marklund så ljuger du


  Jag har inte opponererat mig mot informationen om att skivan inte finns tillgänglig på parasitnäten.

  Jag hag Googlat och följt länkar i tråden och hittat en blogg som skriver om en site vars fasad är av typen torrentsite och där en sökning på den akuella skivan ger ett mycket stort antal falska träffar.Jag har därefter spekulerat om möjligheten att skivbolaget som gett ut skivan har fått sina siffror från den eller en liknade siter och att detmöjligen är därifrån Marklund fått sina siffror.

  Skriv med signatur nästa gång du ska berätta för världen vem man inte ska prata med.
  Då slipper man gissa.
  Det är schysstare mot dina polare som inte skriver anonymt oavsett vad dom har att säga.

  SvaraRadera
 37. Micke, "Vi konstaterade redan inatt att skivan inte finns på nåt av parasitnäten men att den finns på andra typer webbsidor som utnyttjar parasitnätens utseende och att det sannolikt är där man (skivbolaget) hittat siffrorna.
  Det i sin tur innebär inte att hon ljuger utan andast att den som gav henne siffrorna inte kan hålla isär dom olika formerna av parasitverksamheter på nätet.


  Dina nyheter är gamla."

  lol, mina nyheter ...

  Om du faktiskt läst på, hade du nog inte missat att Marklunds/Stockholm Stoners siffror kom från statistiska "scamsajter (så mycket scam kan det ju inte vara fråga om när det finns info som talar om vad det är för typ av sajt/er).

  Så tydligen kan ju inte den "nyheten" vara för gammal, för dig ... fortfarande.

  Att Marklund är tillräckligt naiv, eller dum i huvudet, som inte kontrollerar sanningshalten i det hon skriver om, bortser från hennes personliga åsikter, är ju inget nytt, eftersom det i annat fall betyder att hon är dum nog att ljuga ... igen ... ungefär som att du inte bara fortsätter slå en drill i motvind, utan glömmer bort att dra ner gylfen först, och fortsätter försöker få folk runtomkring dig att inte ta notis om vare sig vätan eller den uppenbart distinkta lukten av ammoniak.

  En vedertagen, och allmänt accepterad, paradigm, är att dra sina konklusioner, först, efter att man gjort sina undersökningar -- hamstrat info, input, fakta ...


  //ST

  SvaraRadera

 38. Om du faktiskt läst på, hade du nog inte missat att Marklunds/Stockholm Stoners siffror kom från statistiska "scamsajter (så mycket scam kan det ju inte vara fråga om när det finns info som talar om vad det är för typ av sajt/er).  Jaha och du menar att din insikt om detta faktum att siffrona kom från en scamsite som jag påpekat efter att ha letat rätt på det via länkar som var orsaken till att du postade nedanstånde siffrorsom rör riktiga torrentsiter?

  Eller gjorde du det som nån form av tic som du inte kunde kontrollera?


  TBP : 0
  Mininova : 0
  isohun : 0

  Torrent reactor pekar på UsenetX och Download Access, totalt ca 1500 d/l, just nu. Uppladdade 03/24, idag alltså.

  Google : 0  Vad är det du vill säga om scamsiternas siffror med dom siffrorna?


  Att Marklund är tillräckligt naiv, eller dum i huvudet, som inte kontrollerar sanningshalten i det hon skriver om, bortser från hennes personliga åsikter, är ju inget nytt, eftersom det i annat fall betyder att hon är dum nog att ljuga ... igen ...

  Va?  utan glömmer bort att dra ner gylfen först, och fortsätter försöker få folk runtomkring dig att inte ta notis om vare sig vätan eller den uppenbart  Jag ser att jag höjer ditt humör.
  Det var definitivt inte min avsikt.

  SvaraRadera
 39. Micke, "Vad är det du vill säga om scamsiternas siffror med dom siffrorna?"

  Det som sagts så många ggr sen Marklunds artikel. Att Marklund, och Stockholm Stoner, inte använt korrekt fakta underlagg för sina siffror. Men visst jag bör nog komma ihåg att det är viktigt att på ett eller annat sätt bokstavera att saker utgör exempel då dessa bryts ut från en serie, helt oavsett poängen att den selektiva delen av helheten i en serie tordes vara uppenbar i sin användning pga den, per dagen, mediabelysningen den delen av serien har.

  "Va?"

  Du får nog komma med något klyftigare ...

  "Jag ser att jag höjer ditt humör.
  Det var definitivt inte min avsikt."

  Det var väl ganska uppenbart att det inte var din avsikt. Det tragiska är väl att du inte kan förstå det du läser, om du inte projicerar dig själv i det du läser. :/

  //ST

  SvaraRadera
 40. Anonym sa...
  Micke, "Vad är det du vill säga om scamsiternas siffror med dom siffrorna?"


  Att det är sannolikt att matklund fått siffrorna av någon annan.Antingen från bandet självt eller från någon som har koppling till deras skivbolag.

  Att det INTE är osannolikt att dom i sin tur fått siffrorna från en scamsite eftersom alla inte KAN vara bevandrade i vetenskapen och dom exakta funktionerna på dom olika typer av parsitsiter som existerar på nätet.

  Hade så varit fallet så hade det t.ex inte funnits nån större marknad för antivirusbranchen.

  Det betyder i sin tur att dom stora rubrikerna om att Marklund ljuger inte behöver stämma.

  Det är dessutom oerhört svårt att se vilket motiv hon skulle ha att ljuga medevetet om detta.
  I grunden handlar hennes inlägg om försvar av upphovsrätten och det är det som Hax m.fl har problem med .
  Det är därför han säger att hon ljuger.

  SvaraRadera
 41. Varför har ni så erbarmligt svårt att skippa förolämpningarna?!

  /Johan

  SvaraRadera
 42. micke:

  Man måste ju ha nån slags faktakontroll innan man målar ut saker som sanningar.

  Man kan inte skylla på att "jag kontrollerade inte mina fakta", speciellt efterssom varje normalt tänkande människa skulle ha insett att dessa siffror inte var speciellt realistiska.

  Om DN i morgon hade som löpsedel att du var skyldig till mord, och sen skyllde på att "det stod på en internetsida vi googlade fram,", skulle du tycka det var ok när dom hänvisade till att "Vi kan inget om internet så vi utgick ifrån att det stämde"


  Jag noterar f.ö att du gått från att självsäkert skriva att marklund "INTE ljuger", till att skriva "Det betyder i sin tur att dom stora rubrikerna om att Marklund ljuger inte *behöver* stämma."

  Börjar verkligheten tränga igenom så smått kanske ?

  SvaraRadera
 43. Jonas Morian har publicerat sitt inlägg Marklund, Expressen och sanningen på den mediegranskande sajten www.second-opinion.se

  Direktlänk till inlägget: http://www.second-opinion.se/so/view/277. Gå gärna in och lyft inlägget eller skriv egna mediekritiska inlägg!

  MVH Hanna Navier, redaktionen

  SvaraRadera
 44. Jag noterar f.ö att du gått från att självsäkert skriva att marklund "INTE ljuger",  Marklund ljuger inte.
  En lögn förutsätter i det hör fallet ett uppsåt.
  Om hon har fått fel uppgifter om något som hon inte är kompetent att kolla så har hon litat till felaktiga uppgifter.
  Thats it.

  Om Dick Erixon kan hävda att halva Sveriges röstberättigade befolkning vill utplåna Israel och detta inte är en lögn så ljuger inte Marklund.

  Så lång är allt helt klart.

  Ert problem i just den här frågan är inte ifall hon ljuger eller inte utan att hon har problem med parasitnätens existens vars frontsoldater i främsta ledet ni är där ni försvarar rätten att fritt hämta hem hennes böcker istället för att betala för dom.

  Därför är det oerhört viktigt för er att hon ljuger och inte har fått fel information som hon inte är kompetent att värdera.

  Det och inget annat är vad den här tråden handlar om.

  SvaraRadera
 45. HEX:

  Så länge ni bloggmotståndare sprider er skräckpropaganda, faktaförvridning och buffliga retorik om FRA och Ipred så kommer ni bara att uppfattas som hjärntvättade extremister av den stora massan.

  SvaraRadera
 46. Bandet skriver själva på myspace,

  Till Våra Svenska Vänner Ang 80,000 Nedladdningar
  :

  Det är tråkigt om min okunskap om vilka torrent siter som är riktiga fildelning siter eller inte har upprört ett stort antal människor och det hade förstås varit bättre om jag hade tagit reda på det hela bättre än vad jag gjorde ang den påstådda nedladdningen av vår musik.

  SvaraRadera
 47. @Thelin,

  a) nope, inte jag, det finns fler mickar, men det är intressant att du tänker på mig såpass mycket.

  b) jag spökar sällan, jag trycker till rakt i ansiktet, det borde du veta... *ahaha*

  c) det är inget "management _problem_", jag är en happy camper eftersom jag omedelbart gör mig av mig skit, på... "vissa", istället för att ha den kvar inom mig. Well, det blir ett "problem" för dig kanske... :)

  CU out there!

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.