2009-03-09

Suck!

"I dagens ledande tankesätt inom hälsosam kost ingår potatisen såsom grönsaker i grunden av hälsopyramiden vår inhemska Medelhavsdiet vilka presenteras i den dagliga kosten.

Potatisens olika sorter görs skillnad av dess utseende såsom storlek, form, skalets färg och typ av yta (hudtyp). En annan viktig skillnad av karakterisering av potatisen är sammanhållningen vid kokning och potatisens kött."

Det styltiga, smått obegripliga citatet ovan har Karl Sigfrid grävt fram ur den EU-finansierade reklamkampanjen för grekisk potatis i Sverige.

De tar våra pengar i skatt, satsar dem på att försöka få oss att äta potatis som åkt långtradare från Grekland – och misshandlar vårt språk. EU, alltså.

Och jag har fortfarande inte sett några argument som förklarar varför vi skall köpa grekisk potatis. Bara att vi förväntas göra det.

10 kommentarer:

  1. Bra Karl, men det blir nog junilistan för min del i EU-valet. Moderaternas grupp i EU-parlamentet är ju inte direkt den grupp som ivrigast vill ta bort dessa idiotiska EU-bidrag ...

    SvaraRadera
  2. Äsch, handelsutbyte är ju alltid bra. Låt oss även köra ned vår egen potatis till Grekland. :)

    SvaraRadera
  3. Jag börjar bli jävligt trött på att ni inte kan förstå att EU alltid vet bäst.
    Om EU säger det ena eller andra så är det så, punkt slut.
    Vi som inte är politiker är för dumma för att förstå oss på någontig, vi är får.

    SvaraRadera
  4. "EU - dåligt för folks ekonomi, önskan att slippa reklam och miljön."

    SvaraRadera
  5. Vad fåglarns står det egentligen? Mer krypiskt får man leta efter.

    SvaraRadera
  6. Så låt mig se,

    Våra svenska bönder jobbar aktivt för att lyckas hålla upp volymerna av potatisförsäljningen då de flesta unga inte äter så mycket potatis längre. Så vi har lite av ett överskott problem i Sverige. De har säkert samma sak i Grekland, men istället för att låta marknaden tvinga fram andra grödor eller en satsning på export till länder så som Kina så skickar vi svensk potatis till grekland och grekisk potatis till Sverige.

    Låter vettigt.....

    SvaraRadera
  7. EU kanske skall försöka undvika alltför mycket subventionering av olika länders export. Marknaden inom EU är väl fri och skulle må bra av en viss frihet och inte diktat från Bryssel.
    Man kanske skall sikta på eget potaisland?
    Vildsvinen skall ju ha sitt.

    SvaraRadera
  8. Vad vet Bryssel om svensk potatiskultur?

    http://www.youtube.com/watch?v=lGkOlcaPN74

    SvaraRadera
  9. Klaga klaga klaga...
    Även om jag också har problem att se nyttan med att äta grekisk (istället för svensk!) potatis måste jag ändå ge många medelhavsländer en eloge för att de FÖRSÖKER prångla ut sina produkter! De FÖRSÖKER utnyttja de bidrag som delas ut och har således, som Spanien t.ex., lyckats bygga upp sin infrastruktur.

    Bönderna i norr är för fina för EU och vill inte ha det minsta att göra med denna gemenskap...
    Men Sverige är med. Sedan länge.
    Utnyttja istället det faktum att det går att prångla ut även dalahöstar till Polen, Ramlösa till Frankrike osv... Sverige bör sig självt i kragen, SLUTA klaga och släppa taget om Mamma Socialdemokratin.

    Gör rätt, gör om!

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.