2009-03-31

Telekompaketet: Alle man på däck! Nu!


Som framgår av bloggposten nedan håller det på att skita sig med EU:s telekompaket.

Nu måste vi protestera – på bred front!

Skriv till Europaparlamentets ledamöter och kräv att tillägget om att...

"Internet users are entitled to an Internet connection to send and receive content of their own choice, use services and applications of their own choice, and connect hardware and use software of their own choice that does not harm the network. Internet users are entitled to a connection free from discrimination based on type of application, service or content, or based on sender or receiver address."

...tas med utan förändringar i beslutet.

Kräv också att man gör ett tillägg som klart slår fast att fildelare (och andra) inte skall kunna stängas av från internet med mindre än en föregående domstolsprövning.

Europaparlamentets ledamöter»

De svenska ledamöterna»

Här krävs en folkstorm!

Och det räcker inte med att vi svenskar får våra ledamöter att göra rätt. Vi måste se till att få igång en reaktion i alla EU-stater! Maila dina vänner i andra länder. Gå in på forum och debattlistor i andra länder och skriv om saken. Tipsa media i andra länder. Och gör det nu!

Nu står striden om ett öppet och fritt internet! Det alternativ man försöker bana väg för är ett slutet nät, där vanliga användare kommer att knuffas in i lösningar som kommer att sänka nätets öppenhet, mångfald, fria informationsflöde, kreativitet och yttrandefrihet.

Uppdatering: Här är en någorlunda aktuell lista med adresser till Europaparlamentets ledamöter som en av mina duktiga läsare sammanställde till bullret förra sommaren: Web-sida | Word-dokument

13 kommentarer:

 1. Att inte ta med denna tydliga textrad visar väl rätt uppenbart vad EU sysslar med. Självklart vill man inte ha tydliga regler, istället gillar man luddiga formuleringar så allt kan bli en tolkningsfråga. För det vore ju så hemskt om befolkningen fick allt för starka rättigheter.

  Snälla gott folk, maila på. Detta är viktigt som fan.

  SvaraRadera
 2. Hur kommer det sig att när några israeliska idrottare kommer till Sverige och skall spela tennis så blir det buller och bång, demonstrationer och våldsamt upplopp, men när vår demokrati spolas ner i toaletten är det knappt någon som reagerar.

  SvaraRadera
 3. Hjälp en EU-nybörjare. Vem av alla ledamöter som sitter i olika grupper med märkliga namn ska man skriva till och förklara att alla förbannade dumheter ska upphöra?

  Är det till nån speciell grupp, till alla ledamöter, eller vad?

  SvaraRadera
 4. Jag mejlade till alla svenska ledamöter. Även om de inte sitter med i något organ som har direkt makt i frågan känner de säkert varandra. Även om någon bara nämner alla mejl de fått på något möte de har är det en framgång.

  Jag fick förresten svar från Carl Schlyter. Han skrev att de gröna är enade mot begränsingen av frihet på internet, och det är ju ba. Men sedan skrev han att "de två gröna ledamöterna avstod i slutomröstningen, tydligen gjorde de det för att handikappades tillgång till teletjänster blivit mycket bättre."

  Så bra, då har ju handikappade schysst tillgång till samma övervakning och förtryck som alla vi andra.

  SvaraRadera
 5. Sami:

  Det är för att EU är långt borta och EU-byråkratin är bra på att gömma undan kontroversiella saker så att inte ens de som fattar besluten vet vad som händer.

  IPRED-lagen t.ex. var det ju alldeles försent att klaga på när den kom till Sveriges Riksdag. Den skulle vi ha klagat på redan i Bryssel för flera år sedan.

  SvaraRadera
 6. Måste vi inte först vänta in vad Micke anser.
  Utan denne tänkares stöd står ju vi övriga utan all slagkraft.
  VAR ÄR MICKE, ROPEN SKALLAR, VAR ÄR MICKE.
  /Leta fram honom

  SvaraRadera
 7. Jösses, jag har aldrig idats skriva till mina ledamöter förut förrän nu! Jag känner en orolig känsla i maggropen, jag har inte känt mig så här orolig för Internet sedan jag först blev uppkopplad 1994.

  (I och för sig kanske det bara är det skyldiga samvetet som vet att IPRED-lagen träder i kraft imorgon och alla hundratals gigabyte med musik och filmer fortfarande delas ut på DC...)

  SvaraRadera
 8. här finns en torrent från dagens omröstning:

  http://torrents.thepiratebay.org/4815170/IMCO_vote_on_Telecoms_Package_2009-03-31.4815170.TPB.torrent

  lite slö, men det ska väl ordna sig så fort en seeder med lite större lina fått hem den

  SvaraRadera
 9. Dags för Sverige att lämna EU

  SvaraRadera
 10. "Kräv också att man gör ett tillägg som klart slår fast att fildelare (och andra) inte skall kunna stängas av från internet med mindre än en föregående domstolsprövning."

  Om man inte betalar sin räkning till ISP:n då?

  SvaraRadera
 11. Kan man få en lista på de svenska ledamöter som svek?

  SvaraRadera
 12. Sami...

  Jag ställer samma fråga.. när det gäler politik och folkets demokrati spolas ner i toaletten skiter svensken tegelsten så tyst han kan. Och på det säger knappt vad han tycker.

  SvaraRadera
 13. Måste han verkligen publicera ett MS-dokument på det sättet? Vilken röra.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.